Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Dominiko, a żebyś wiedziała, że chwasta pokażę ;-)
Aga, nie mam żadnych nowych planów, ani bieżących osiągnięć w ogrodzie, więc dyskusja raczej wolno się toczy ;-)
Ewa, no ba! Nie wpadłam na to, że to pół godziny extra, to specjalnie po to żeby sobie pomieszać ;-)
Majutek, po tych Twoich opowieściach jeszcze bardziej zachciało mi się emerytury! ;-)
Jak głowa? Mam nadzieję, że jest choć trochę lepiej? ja na pograniczu...
Różyczka niedługo będzie dla mnie wykopywana? Cu-dow-nie :)
Oluniu, pokazywałaś swoją królową brytyjską? bo jakoś nie kojarzę... muszę przewertować wątek w poszukiwaniu zdjęć ;-)
Dzięki za słowa uznania ;:196
Dorotko, to jest rekomendacja!
Doris, a tak mieszam, żeby mieszać... ;-)
x-ag-a
---

Post »

...specjalnie dla Dominiki, taki jeden z mniejszych, wybraniec ;-) Tam, gdzie są po kolana, nie wchodzę (nie da się :D)
Obrazek
x-ag-a
---

Post »

A tu przyzwoitsze obrazki... startujemy z psiarnią:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Aguś gdy kwitną wrzosy to znak że już Pani jesień się przypomina (ja bardzo lubię jesienne klimaty najbardziej dokucza mi tylko krótki dzień) śliczne różyce :D Dzisiaj już mniej słoneczka ale pogodnie sie uśmiecham i pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

O jaaaaaaa... Aga chwasta pokazała ;:oj Piękny! Pięk-ny!! A gdzie Ty masz te chwasty po kolana niby? :shock: :shock: Nawet nie wyobrażasz sobie, jak mnie to pocieszyło, że Ty też masz chwasty :lol: :lol:

A z dalszych fot, to psiarnia oczywiście mnie zachwyciła... Jakie piękne te zdjęcia, te kolory, szyszeczki, miodzio ;:63 Czy to są dwa psiaki? Vanilla u Ciebie też jakaś ładniejsza :roll: No i wrzosiki pięknie się przyjęły i ładnie kwitną. Późną jesienią/wczesną zimą pokochasz je jeszcze bardziej, zobaczysz :wink:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś tak już niedługo to nie będę jej ruszać bo u Ciebie może dostać małpiego rozumu i zacząć rosnąć, dopiero po przymrozkach jak opadną jej liście. A taka wielgaśna i grubaśna się zrobiła że szkoda by jej było jakby przemarzła. Naszykuj je tylko miejsce i jak będzie zimniej to masz ją u siebie.
Głowa jeszcze lekko ćmi ale z takim czymś to przecież umiemy żyć, najgorzej było wczoraj. Dzisiaj wrzuciłam na luz, nagotowałam tylko garnek zupy z grzybami, Basieńka spała chyba 4 godziny i było znośnie. Teraz nie ma prawie nikogo i przyznam się że do takiej atmosfery tęskniłam cisza i spokój. Odzwyczaiłam się od gwaru dzieciarni. ;:131

Takie chwasty to u mnie rosną na całym niby trawniku a szczaw jak zakwitł to ma takie długie baty prawie do pasa. Nikt nie ma głowy do koszenia i rośnie wszystko jak głupie. :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dominis nie daj sie zwiesc, ten chwast - to fotomontaz :twisted: A Agusiowych chwastow po pas, to tez nie ma, nie istnieja, fatamorgana na pewno :;230
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, i "psiarnia" i róże cudne ;:138 No i hortensja...przepiękny kolorek ;:173 ;:167

p.s.
Dziewczyny nie dajcie się zwieść... te "chwasty po kolana" to pewnie u sąsiada za siatką ;:224 :;230
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

Zgłębiam temat 'głębi ostrości', ponieważ frustruje mnie robienie zdjęć 'na pałę' :roll: Używam aparatu fotograficznego z pewną świadomością jego możliwości, ale zbyt często kieruję się intuicją, zamiast stosować rozwiązania poparte wiedzą. To mówiłam ja - Agunia, czysty amator, holender jasny, no.

Isiu, dobry wieczór :wit Ja też lubię jesienne klimaty i nic mi nie przeszkadza, dopóki jest słonecznie, bez pluchy i depresyjnych klimatów... Wrzosy ładnie kwitną, za chwilę zaczną pokazywać kwiaty astry... Niektóre z róż wybujały w górę i patrzymy sobie w oczy ;-) Pozdrawiam Cię!
Dominiś, chwaściory po kolana mam w rogu ogrodu, gdzie rośnie klon Royal Red... przed nim posadzona jest pokręcona leszczyna, jeszcze przed nią szpaler żółtych pięciorników i ponieważ średnio się tam mogę dostać, to chwasty rosną jak chcą niczym kury z wolnego wybiegu, jeśli wiesz co mam na myśli ;-) Jesienią wkroczę tam z maczetą ;-)
Psy pokazałam trzy: kulisty 'Kórnik', zwisający 'Repens' oraz japoński 'Blue Rabbit Weeping'.
Julek, mącisz kobieto :lol: Nie zaprowadziłam Cię w ten róg celowo, bo chcę mieć jako-taką opinię w dolnośląskim ;-)
Specjalnie mnie podpuszczacie, żebym zdjęcie na FO wstawiła i miała obciach na całego ;-)))
Nutka, normalnie wiesz co?? i Ty brutusie? ;-)) Przy najbliższej okazji wykorzystam Cię, zobaczysz, do wyrywania tego i owego ;-))
Majutek, mam słabość do imienia Basia, ponieważ tak ma na imię moja mama, a i ja na drugie tam mam... wszystko przez to, że lat temu x, moja mama wyprawiła swoje imieniny, po północy pozmywała i poszła mnie urodzić ;-)
W jakim wieku jest Basieńka?
Na Victora spokojnie poczekam; wiem że przesadzanie go w tym momencie nie byłoby rozsądne... tak czy inaczej, nie mogę się go doczekać! :)
Cieszę się, że z głową lepiej ;:196
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aga spoko... tylko najpierw przepikuj kilka od sąsiada, bo do dwóch to się nawet nie schylam :D
x-ag-a
---

Post »

Jak wiesz, przepikować mogę z każdej strony ogrodzenia, ale te o których mowa są moje, tylko moje! :lol:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, według mnie to Ty tego chwasta szukałaś z lupą no i chwała Tobie że jednego znalazłaś :;230 :;230 :;230
x-ag-a
---

Post »

Oj, Justynko Justynko... mówię Ci, aż wstyd... chwastów mam zatrzęsienie i to nie żart :roll:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Aga, no dobra...może i masz kilka chwastów gdzieś pod płotem za drzewami :wink: Ale jak mi przy najbliższej okazji pokarzesz większe "stadko" na którejś rabatce z różami, to wtedy dopiero uwierzę :;230
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga chwasty też rośliny , dopóki nie kują w oczy to jest OK.Ogród masz piękny .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”