Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Aguś tak się zastanawiam co będzie kwitło w sierpniu i wrześniu jak wszystko tak się śpieszy :roll:

Elufaktycznie floksy są śliczne, z daleka przyciągają wzroki i tak cudnie pachną :D U mnie szykuje się przesadzanie po kwitnieniu .

Madziu dzwonki właśnie zaczynają przekwitać, aż szkoda, w tym roku nie mogłam przestać się zachwycać tą kępą białego olbrzyma :D

Grażynko bielutkie floksy są śliczne, takich nie mam , ale gdybym tylko miała miejsce to chętnie bym też posadziła. Niestety ogród niewielki, więc są ograniczenia :(

Aguś witaj ;:196 Oj tak narzekanie to nasza cecha narodowa :lol: ....ale jak tu nie narzekać, kiedy wszystko jakieś takie skrajne :roll: U mnie w domu 34* :roll: na ogródku dopiero wczoraj wieczorem dało się popracować, przez 2 tygodnie nic nie dałam rady robić w te upały, zielsko porosło jak szalone.....tak dałam sobie w kość, ze każda kosteczka bolała, aż spać nie mogłam....ale jaki to był miły ból 8-) :lol: Na szczęście, tak jak piszesz, roślinki sobie radzą i to jest powód do prawdziwej radości :D Rok zdecydowanie dobry dla liliowców, aż dziwne bo tak upalnie i sucho, a one kwitną wielkimi pięknymi bukietami....ja nie mogę się na nie napatrzeć :D

Małgosiu doczekasz się i floksików :D A lilie i ja chodzę i wywąchuję. Pod tarasem mam posadzoną Garden Affaire, niestety po zimie wypadły mi 2, pozostała jedna , ale tak niesamowicie pachnie, ze wieczorami i cały taras i ogród zasnuty pięknym zapachem, obok rosną jeszcze Regale i pomagają perfumować okolicę :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, widzę że moje kepy floksów to mały pikuś - cieszę się, że tak pięknie Ci się rozrastają :)
Czy swoje powinnam podzielić? Jak? Kiedy?
Miłego dnia! :)
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, liliowców mam kilkanaście w różnych miejscach i widziałam może za 3 kwiatki przez 4 lata. Nie wiem co może być przyczyną? :roll:
Dziś zamierzałam zrobić porządek na jednej rabacie ale od rana pada, a teraz burza. Zazdroszczę Ci upałów, bo u mnie nie dość że ciemno to jeszcze zimno i mokro. Oj się porobiło w tym roku. :(
Ja też zakochana we floksach jestem. ;:167 Gdybys miała jakieś nadwyżki, to bardzo proszę pamiętaj o mnie. ;:196
Niestety tej zimy straciłam większość już pięknych kęp. Zakupiłam maluchy, ale zanim one u mnie urosną to całe lata miną.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te 2 pierwsze floksy śliczne mam tylko ciemno różowego z oczkiem .Jednak kwiatki z oczkiem są śliczne tak samo jak róże.Moje floksy muszę opryskać bo dostały już mączniaka :evil:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Piękne i różnorodne masz floksy, Ja dostałam w zeszłym roku od Tajeczki sporo kolorów, ale niestety w większości wymarzły. A teraz czekam, aż te niedobitki zakwitną. Nie łapią one u ciebie mączniaka? Bo ja miałam z tym czasem problemy.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Pewnie mączniaka wszędzie łapią ,ale i tak je lubię ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, jejku ale zostałam w tyle, dobrnęłam jak żółwik. Kurcze dobrze, że zdążyłam przed zamknięciem wątku. :;230
Przepraszam, aż mi głupio :oops: Obejrzałam z przyjemnością wszystkie roślinki na rabatkach, Twoje lilie zawsze są wyjątkowe.
Jak patrzę na ich kwiaty, to zaraz bym chciała je mieć. ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aga napisz na pw do Emila - em, to pośle Ci swoja ofertę liliowców z wyższej półki.
Ja też od niego biorę. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś jeśli chcesz mieć duże rozrośnięte kępy, to ich nie dziel, one tego nie potrzebują i tak będą się pięknie rozrastać :D Ale jeśli chcesz je np rozsadzić, to podziel po kwitnieniu, one ładnie się ukorzenią i będą zagęszczały już w tym roku :D

Ewuniu szkoda, że nie chcą rosnąć, ale masz tyle innych wspaniałości w ogródku, że nie ma co żałować :D
Upały u mnie są już naprawdę długo, teraz wreszcie przeszła burza i popadało, bardzo się cieszę, wreszcie roślinki napiją się ...wprawdzie padało tylko z pół godzinki....ale dobre i to :D
Ewuniu floksami bardzo chętnie podzielę się, daj tylko znać , które Cię interesują :D

Jadziu moje na szczęście są jeszcze zdrowiutkie. W zeszłym roku ominęło je to paskudztwo, mam nadzieję, że w tym będzie podobnie :D

Wandziu i u mnie zdarzają się lata, że pojawia się mączniak, na szczęście nie zawsze, w zeszłym roku nie było, mam nadzieję, że teraz też się uda. Ale jak już się pojawia, to po prostu po kwitnieniu ścinam przy ziemi i po problemie :D
Mam nadzieję, że Twoje wzmocnią się i ładnie rozrosną :D

Elu ja również , one są takie śliczne i tak cudnie pachną :D

Maju cieszę się, że jesteś ;:196
Lilie kocham i boleję nad odmianami, które straciłam zimą. Na szczęście te, które pozostały są bardzo dorodne i wynagradzają straty :D Wszystkich bardzo namawiam na sadzenie ich 8-)

Grażynko, Ty mnie nie kuś, bo ja miejsca już nic nie mam .....musiałabym coś wyrzucić ;:224 :;230

Kilka widoczków na dobranoc
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, cudowne floksy ;:196 Taka różnorodność kolorów, że ciężko wytypować faworytki :uszy
Ja posiałam malutkie przy ścieżce, ale tych dużych jeszcze nie mam ;:131 Muszę je posadzić na rabatach różanych :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agniesiu dobrze że nie zerknęłam wieczorem bo po takich widokach to i spanie odchodzi ;:224
U Ciebie jak zawsze pięknie a rośliny nie dość że urocze to i zdrowe-zadbane :uszy
Agniesiu czy listki na floksach nic Ci nie podsychają?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aguś, ja też straciłam wiele lilii, zwłaszcza w maju po mroźnej Zośce. Te, które dokupiłam później mają już wielkie pąki, więc się cieszę, że jakieś będą i jesienią znów posadzę nowe, nie poddam się ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dopiero co była parada lilii, liliowców a juz cudne floksy... Wspaniale!!!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga :wit nie mogę się napatrzeć na liliowce, idealnie wkomponowane w rabaty...fotki też na szóstkę, chyba Masz jakiś świetny aparat że tak idealnie wszystko wychodzi na zdjęciach ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiuciesze się, że podobają Ci się :D Floksy to bardzo wdzięczne kwiaty, ślicznie wyglądają i wspaniale pachną :D

Kasiu a może byłyby kolorowe sny :wink: :lol: Dziękuję za miłe słowa ;:196
W tej chwili floksy są w świetnej kondycji, ale bywa, ze listki os spodu zasychają....

Moniś ja na szczęście dużo odmian nie straciłam, ale wypadło mi kilka ulubionych, których nie mogę odżałować, np Big Brother, Saltarello, czy Dolcetto i kilka innych.
Masz rację nie można się poddawać :D Wprawdzie z aurą nie mamy szans, ale mam nadzieję, ze więcej nie powtórzą się takie wyskoki pogody jak były zeszłej zimy i wiosny... Twoje na pewno wspaniale zakwitną i wynagrodzą Ci smutek po stratach ;:196

Mariolu dziękuję :D Zaraz zaprezentuję kolejne lilie, ponieważ wciąż otwierają się nowe odmiany, każdego dnia zakwita kilka kolejnych, a ja tylko chodzę obserwuję i zachwycam się 8-) :lol:

Aniu dziękuję ;:196 Liliowce i mnie zachwyciły w tym roku, kępki trochę się rozrosły i wszystkie pięknie kwitną. Rok jest wyjątkowo dobry dla liliowców :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”