Zieloni podopieczni u fiskompa
- Monik27
- 500p

- Od: 23 sty 2012, o 08:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieloni podopieczni u fiskompa
Basiu wiosenne
tak go pobudzi że zapomnisz jak wyglądał wcześniej,
przyćmi swym wyglądam pamięć o sobie ze zeszłego roku
ja też mogę wyzulić małą szczepkę tego cudu 
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Basiu tak mnie zaciekawil niedośpian ,że znalazłam w necie zdjęcie różowego. Teraz się domyślam dlaczego chcesz mu takiego przyjaciela zafundować 
- fiskomp
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Kasiu jak ścinałam mój niedospian w listopadzie to samej mi było szkoda, gałązki były ponad 30 cm długości (był dwa razy przesadzany w lecie teraz mieszka w donicze 1 l), ale chciałam żeby spokojnie przezimował. już zaczyna odbijać.
Kupiłam go w tamtym roku na jakiejś wyprzedaży w castor. z serii rosliny mix po 3.99 zł Tylko czy znajdę przyjaciela?
Kupiłam go w tamtym roku na jakiejś wyprzedaży w castor. z serii rosliny mix po 3.99 zł Tylko czy znajdę przyjaciela?
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Hej! Ja mam chyba takiego różowo-plamionego Niedośpiana, tylko trochę mi wymarniał /mimo, że nawet zakwitł/ tylko musiałabym mocno nad nim popracować by go jakoś rozkrzewić i rozmnożyć-wówczas chętnie podrzucę Ci łaciatego przyjaciela
W poprzednim wątku na pewno dodawałam jego fotki-jeśli masz ochotę to plądruj a jeśli nie, to może wieczorkiem uda mi się go odnależć, lub cyknąć coś nowego 
- fiskomp

Chrapko oczywiscie, że byłam bym chetna na tego niedospiana w czerowne ciapki, przewertowałam Twój watek wzdłuż i wszeż, istną dzungę masz w domu Basiu.
Wczoraj przytaskalam z pracy hojkę carnoskę około 5 letnią śliczną z pakami kwiatowymi uśpionymi, była przeznaczona na wynos do śmietnika bo psuła "ogólna kompozycję pokoju"
, teraz już "Pańcie" nie bedą miały żadnych kwiatów i okropny obowiązek podlewania zostanie zdjęty z ich barków.
Hojka jest naprawde dzielna, mieszkala w donicze małutkiej i ciasnej, spadła parę razy na podłogę bo ciężkie liście ściągneły ją z parapetu (a nie była podlana to sucha i lekka) w doniczce nie miała odpływu wiec raz była zalewana a raz sie suszyła. I co najdziwniejsze, że pomimo takowego traktowania kwitła co roku.
Sama nie wiem co z nią zrobić bo mam w domu już trzy wieloletnie hojki carnosy, ale nie mogłam pozwolić na jej unicestwienie.
Wczoraj przytaskalam z pracy hojkę carnoskę około 5 letnią śliczną z pakami kwiatowymi uśpionymi, była przeznaczona na wynos do śmietnika bo psuła "ogólna kompozycję pokoju"
Hojka jest naprawde dzielna, mieszkala w donicze małutkiej i ciasnej, spadła parę razy na podłogę bo ciężkie liście ściągneły ją z parapetu (a nie była podlana to sucha i lekka) w doniczce nie miała odpływu wiec raz była zalewana a raz sie suszyła. I co najdziwniejsze, że pomimo takowego traktowania kwitła co roku.
Sama nie wiem co z nią zrobić bo mam w domu już trzy wieloletnie hojki carnosy, ale nie mogłam pozwolić na jej unicestwienie.
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Po raz kolejny spotykam się z założeniem, że Carnoski kwitną szczególnie chętnie gdy się o nich zapomina
Jeśli chodzi o Niedośpian to wczoraj go odnalazłam wśród zapomnianych roślnek i obfociłam /dorzuciłam foto w wątku
/. Ciachnęłam i czekam 
Jeśli chodzi o Niedośpian to wczoraj go odnalazłam wśród zapomnianych roślnek i obfociłam /dorzuciłam foto w wątku
- Monik27
- 500p

jaka ładna kompozycja bardzo mi się podoba a moja dracenka sama muszę jej coś do donicy dosadzić żeby miała przyjaciela

Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
-
oksi
- 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Witam
bardzo ładne roslinki podobają mi się storczyki i ta duuuża paproć.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
-
Pelargonia
- 50p

- Od: 27 cze 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a mnie zastanawia co robisz z tą Kalateą , że tak pięknie wygląda?? niedośpian też śliczny jest ;) na pająka wolę nie patrzeć...
- fiskomp

Monik27 z przyjacielem zawsze raźniej
chyba że już zaciasno
Oksi
u mnie zapraszam.
Pelargonio kalatee, paprotki, gloksynie, fiołki i skrętniki rosna u mnie na wschodnich oknach podlewam odstana wodą (czasem dodaje do wody sok z cytryny, albo nawóz dla paproci) wszystkie rosną w ziemi dla paproci.
A to piatkowy zakup (jedno miejsce na liście chciejstw się zwolniło
)

By fiskomp
Oksi
Pelargonio kalatee, paprotki, gloksynie, fiołki i skrętniki rosna u mnie na wschodnich oknach podlewam odstana wodą (czasem dodaje do wody sok z cytryny, albo nawóz dla paproci) wszystkie rosną w ziemi dla paproci.
A to piatkowy zakup (jedno miejsce na liście chciejstw się zwolniło

By fiskomp
- Monik27
- 500p

- fiskomp

Jakub witaj u mnie.
Moniko anturium takie widziałam u forumków i bardzo mi sie podobało bo w domciu mam tylko czerwone Scherzera, zakupione Auch.... (32 zł), duży wybór gęste rośliny.
Moniko anturium takie widziałam u forumków i bardzo mi sie podobało bo w domciu mam tylko czerwone Scherzera, zakupione Auch.... (32 zł), duży wybór gęste rośliny.
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Basiu z tym anturium to pojechałaś po bandzie - cudo.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim