Działka Mieci

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Mieci

Post »

Jedno jest pewne, zobaczysz dużo wcześniej ode mnie :-) O ile ja w ogóle zobaczę...
Jesienią posadziłam cebulki. A niedawno wyczytałam, że jak... czegoś... i znów zapomniałam czego!!! w ogrodzie nie ma to przebiśniegów też w nim nie będzie. Macie pojęcie o co mogło chodzić?
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Co to może być? Iiii tam, nie ma takiego, no bo co to, nie znam żadnego antyprzebiśniega.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też tak myślę jakieś bujdy chyba :roll:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Mieciu, podreptałam po Twoim azylku i jestem podbudowana. Też mam ogródek ROD i też mały. Twoje oczko podobne jest do mojego. Ja swoje robiłam 4 razy. Ostatnio wpadł mi pies brata i pazurem zrobił dziurę. Dlatego psy są u mnie niemile widzine, chyba że na smyczy. Sikorki karmię już kilkanaście lat i na balkonie i na działce. Karmiki mają z klatek dla papug. Gołąb się tam nie dostanie. Gołębie mają też swoją stołówkę. Ci, co karmią ptaki, nie zaznają głodu. Tak mi kiedys powiedziała moja Babcia. Ja w tym roku zaszalałam z różami. Ciekawe co z tego będzie. Szkoda mi topniejącego śniegu, bo to dobra pierzynka.
Mieciu, już 60 dni do wiosny!!!!. Doczekamy się!!! ;:138 :heja ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Siberia
---

Post »

Mam wrażenie, że chodziło o jakąś mikroflorę czy mikrofaunę, która żyje pod ściółką z kory lub inną porządną ściółką. Więc te przebiśniegi potrzebują tych sprzymierzeńców do życia. Jest to możliwe :-) Jak znajdę ponownie inf. to wkleję :-)
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Syberio-wydaje mi się że przebiśniegom to nie jest potrzebne do szczęścia,u mnie nie ma jeszcze kory(a mam zamiar mieć) a one rosną jak głupie,może Ty myślałaś o mykoryzie

Tosiu 1-dziękuję za wizytkę,dziś wpadnę do Ciebie,ciekawi mnie Twoje oczko

Dziś oglądałam Rok w Ogrodzie i byłam mile zaskoczona nową szatą graficzną,panowie Czuksanow i Jezierski bardziej dziarscy,może powiew świeżości i nowości u nich zagości,bo wydawało mi się że już trochę ten program skostniał
Siberia
---

Post »

To dobra wiadomość, bo ja już przestałam ich oglądać. Nudą wiało jak chol.ra. Ile lat można oglądać kolorowe łodygi krzewów na tle śniegu, albo przygotowywanie stroików tuż przed świętami.
O ileż sensowniej byłoby co miesiąc latem i jesienią pokazywać co właśnie w ogrodzie nadaje się do ścięcia na zimowe stroiki lub dać migawki z ogrodów, w których bywali a potem pokazali z nich 5 minut materiału.
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Troszkę letniego przypomnienia

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Siberia
---

Post »

Zazwyczaj zachwycam się wszystkim co żółte i pomarańczowe, ale dziś mam chyba dzień na kolor biały :-)

Przepiękna naparstnica, przeurocza hortensja, a kwiat hosty wyjątkowo przecudnie zdjęty :shock:
Brawo, Mieciu ;:180 ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WITAJ MIECIU

Naparstnica śliczna, niewinna, dostojna - podoba mi się.
Powiedz, co to jest za roślina kwitnąca na niebiesko :?: :?:
A lawenda którą pokazujesz na zdjęciu, przezimuje u Ciebie w gruncie :?:
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Krysiu-te niebieskie kwiatki to hebe,kupiłam je pierwszy raz i powinny przezimować,to są takie małe krzaczki

natomiast ta lawenda bardzo mi się podoba i kupiłam ją jakby na przekór,a nuż się uda,bo już raz ją miałam i rzeczywiście nie przetrwała zimy,ale tak ładnie wyglądała że znowu się skusiłam.Te zwykłe lawendy rosną u mnie bez problemu,muszę je tylko odmładzać,a te pióropuszki lawendowe to takie delikatesy
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Piękny wieloletni krzew lawendy,tym razem nie u mnie,a u mojej kuzynki w ogrodzie przydomowym

Obrazek
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Wczoraj pojechałam na działeczkę,wejść nie dało rady bo furtka przymarzła na dole ale widać że wszystko w porządku,duże iglaki rozczapierzone na wszystkie strony,poprzechylane,widać że działo się.Ziemia na razie przykryta śniegiem,nic jeszcze nie wyłazi,i dobrze.Ale co się porobiło na drogach,jakie straszne dziury i wyboje odkryły się pod lodem,to straszne !Trzeba bardzo uważać żeby nie utknąć na drodze,tym razem nie przez śnieg
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Taka kępa lawendy to moje marzenie. Mieciu czy ona jest okrywana na zimę?
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Podziwiam lawendę Kuzynki, musi już dlugo rosnąć, a nic nie widać, żeby się "ogołacała" od spodu, pewnie jest prawidłowo cięta. Swoje lawendy oddałam do bardziej słonecznego ogrodu, ale często je odwiedzam :D Naparstnice białe są piękne, jeszcze nie dostąpiłam zaszczytu ich wyhodowania, wysiałam mieszankę i same purpury wyszły. U mnie też bramka przymarza, muszę się włamywać i podważać spód pilnikiem (nie do paznokci :;230 ).
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”