Jesienią posadziłam cebulki. A niedawno wyczytałam, że jak... czegoś... i znów zapomniałam czego!!! w ogrodzie nie ma to przebiśniegów też w nim nie będzie. Macie pojęcie o co mogło chodzić?
Działka Mieci
Re: Działka Mieci
Jedno jest pewne, zobaczysz dużo wcześniej ode mnie
O ile ja w ogóle zobaczę...
Jesienią posadziłam cebulki. A niedawno wyczytałam, że jak... czegoś... i znów zapomniałam czego!!! w ogrodzie nie ma to przebiśniegów też w nim nie będzie. Macie pojęcie o co mogło chodzić?
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co to może być? Iiii tam, nie ma takiego, no bo co to, nie znam żadnego antyprzebiśniega.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też tak myślę jakieś bujdy chyba 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Mieciu, już 60 dni do wiosny!!!!. Doczekamy się!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Mam wrażenie, że chodziło o jakąś mikroflorę czy mikrofaunę, która żyje pod ściółką z kory lub inną porządną ściółką. Więc te przebiśniegi potrzebują tych sprzymierzeńców do życia. Jest to możliwe
Jak znajdę ponownie inf. to wkleję 
- mieciak49
- 1000p

- Od: 13 paź 2010, o 18:01
Syberio-wydaje mi się że przebiśniegom to nie jest potrzebne do szczęścia,u mnie nie ma jeszcze kory(a mam zamiar mieć) a one rosną jak głupie,może Ty myślałaś o mykoryzie
Tosiu 1-dziękuję za wizytkę,dziś wpadnę do Ciebie,ciekawi mnie Twoje oczko
Dziś oglądałam Rok w Ogrodzie i byłam mile zaskoczona nową szatą graficzną,panowie Czuksanow i Jezierski bardziej dziarscy,może powiew świeżości i nowości u nich zagości,bo wydawało mi się że już trochę ten program skostniał
Tosiu 1-dziękuję za wizytkę,dziś wpadnę do Ciebie,ciekawi mnie Twoje oczko
Dziś oglądałam Rok w Ogrodzie i byłam mile zaskoczona nową szatą graficzną,panowie Czuksanow i Jezierski bardziej dziarscy,może powiew świeżości i nowości u nich zagości,bo wydawało mi się że już trochę ten program skostniał
To dobra wiadomość, bo ja już przestałam ich oglądać. Nudą wiało jak chol.ra. Ile lat można oglądać kolorowe łodygi krzewów na tle śniegu, albo przygotowywanie stroików tuż przed świętami.
O ileż sensowniej byłoby co miesiąc latem i jesienią pokazywać co właśnie w ogrodzie nadaje się do ścięcia na zimowe stroiki lub dać migawki z ogrodów, w których bywali a potem pokazali z nich 5 minut materiału.
O ileż sensowniej byłoby co miesiąc latem i jesienią pokazywać co właśnie w ogrodzie nadaje się do ścięcia na zimowe stroiki lub dać migawki z ogrodów, w których bywali a potem pokazali z nich 5 minut materiału.
Zazwyczaj zachwycam się wszystkim co żółte i pomarańczowe, ale dziś mam chyba dzień na kolor biały
Przepiękna naparstnica, przeurocza hortensja, a kwiat hosty wyjątkowo przecudnie zdjęty
Brawo, Mieciu

Przepiękna naparstnica, przeurocza hortensja, a kwiat hosty wyjątkowo przecudnie zdjęty
Brawo, Mieciu
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
WITAJ MIECIU
Naparstnica śliczna, niewinna, dostojna - podoba mi się.
Powiedz, co to jest za roślina kwitnąca na niebiesko
A lawenda którą pokazujesz na zdjęciu, przezimuje u Ciebie w gruncie
Naparstnica śliczna, niewinna, dostojna - podoba mi się.
Powiedz, co to jest za roślina kwitnąca na niebiesko
A lawenda którą pokazujesz na zdjęciu, przezimuje u Ciebie w gruncie
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- mieciak49
- 1000p

Krysiu-te niebieskie kwiatki to hebe,kupiłam je pierwszy raz i powinny przezimować,to są takie małe krzaczki
natomiast ta lawenda bardzo mi się podoba i kupiłam ją jakby na przekór,a nuż się uda,bo już raz ją miałam i rzeczywiście nie przetrwała zimy,ale tak ładnie wyglądała że znowu się skusiłam.Te zwykłe lawendy rosną u mnie bez problemu,muszę je tylko odmładzać,a te pióropuszki lawendowe to takie delikatesy
natomiast ta lawenda bardzo mi się podoba i kupiłam ją jakby na przekór,a nuż się uda,bo już raz ją miałam i rzeczywiście nie przetrwała zimy,ale tak ładnie wyglądała że znowu się skusiłam.Te zwykłe lawendy rosną u mnie bez problemu,muszę je tylko odmładzać,a te pióropuszki lawendowe to takie delikatesy
- mieciak49
- 1000p

Wczoraj pojechałam na działeczkę,wejść nie dało rady bo furtka przymarzła na dole ale widać że wszystko w porządku,duże iglaki rozczapierzone na wszystkie strony,poprzechylane,widać że działo się.Ziemia na razie przykryta śniegiem,nic jeszcze nie wyłazi,i dobrze.Ale co się porobiło na drogach,jakie straszne dziury i wyboje odkryły się pod lodem,to straszne !Trzeba bardzo uważać żeby nie utknąć na drodze,tym razem nie przez śnieg
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Taka kępa lawendy to moje marzenie. Mieciu czy ona jest okrywana na zimę?
-
mamba9991
- 1000p

- Od: 13 paź 2008, o 19:00
Podziwiam lawendę Kuzynki, musi już dlugo rosnąć, a nic nie widać, żeby się "ogołacała" od spodu, pewnie jest prawidłowo cięta. Swoje lawendy oddałam do bardziej słonecznego ogrodu, ale często je odwiedzam
Naparstnice białe są piękne, jeszcze nie dostąpiłam zaszczytu ich wyhodowania, wysiałam mieszankę i same purpury wyszły. U mnie też bramka przymarza, muszę się włamywać i podważać spód pilnikiem (nie do paznokci
).
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy