Jacku na skalniaku mam pieniek przez przypadek,akurat był w miejscu,gdzie sobie wymyśliłam skalniak.Jacek P.... pisze:Witaj Aniu! Ten pieniek na skalniaku jest świetnym tłem dla rojników. Bardzo mi się podoba. Szkoda że nie pomyślałem o drewnie przy budowie skalniaka![]()
Mi też zakwitła malope od Tu.ji. Czy nie jest to po prostu ślazówka? Czy to jednak dwie różne rośliny?
Z przykrością donoszę, że lepnica nadmorska zrzuciła liście. One są tak delikatne, że podgniły już w paczceMoja nadzieja, że odbije z korzenia, który był ładny.
Inne kwiaty mają się dobrze a na krwawnikach już dziś zobaczyłem nowe listkiZastanawiam się, jaka to odmiana tego różowego (ja znam tylko jedną'Fanal' ale ten ma kwiatki czerwone)
Nie wiem,czy nie mylisz moich pieńków,ten z rojnikami mam w drugiej części ogrodu,przy tym na skalniaku rośnie na razie głowienka wielokwiatowa,po drugiej stronie bodziszki,z przodu ubiorek wieczniezielony.
Czyżby twoje malope i moje to siostry?Chyba dawałam Izie nasiona.Ja na razie nie potrafię ci powiedzieć,czy malope to to samo co ślazówka.Pierwszy raz mam tego kwiatka w ogrodzie.
Coś nie masz szczęścia do lepnicy.Ja ją dostalam od Dorotki Korzo_m i nie miałam z nią żadnego problemu.
No może tylko to,ze późno na wiosnę pokazuje listeczki.Może u ciebie od korzenia odbije.
Ja kupiłam krwawniki bordowe,teraz u siebie widzę też różowe.
Madziu po prawej stronie miniskalniaczka ma posadzoną wierzbę Hakuro Nishiki na pniu.
Malwa niestety została połamana po ostatnie wichurze z ulewą.Też podobał mi się jej kolor.
Eukomis oczywiście zaklepuje dla ciebie "kulkę' złotnicy.
Skalniaczek wygląda teraz na prawdę naturalnie,jest niestety trochę zarośnięty.