Skromny ogród Joli - 2009r cz.2
Ech... dlatego powinno się być wesołym, na przekór, bo wiadomo, że teraz każdego coś dopada... takie niezdrowe to życie
A ostatnio miałam taką akcję... jednego dnia dwóch staruszków znalazło we mnie kumpelę
nie wiem ale mnie często ktoś zaczepia...
no ale jeden dziadek już na przystanku coś tam żartował...do autobusu wchodził ze mną jak z koleżanką, zawołał mnie żebym z nim usiadła i opowiadał.. i wiecie co... nie dość że był też ogrodnikiem amatorem i miał dużą wiedzę, to znał Izabelin, bo ma tam przyjaciela... i opowiadał o ogródku swoim i córce... ale na prawdę śmieszny, takie sprawny, mądry, podróżujący dziadek 
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jollu ja w ogródku Izy zobaczyłam, ze pytasz o roślinkę która u Ciebie rośnie, moim zdaniem to tojeść, masz rację ona idzie jak pokrzywa, mięta - trudno ja wyplenic wystarczy mały korzonek i już! w zasadzie jest to ładna roslinka ale trudno ją utrzymać w ryzach, pozwalam
sobie wkleić swoją dla porównania,

sobie wkleić swoją dla porównania,

Jola
kurcze ale masz juz wiosnę
. No to u nas jest wiosna w tyle.....
Bo tulipany i żonkile w pączkach , kwitną tylko pierwiosnki i stokrotki, a bratki to są w kwiaciarniach albo na ryneczku. Moje bratki dopiero rosną- nawet pączków nie mają. Za to turkucie już żeryją
. Zżarły mi cebulki liatry fioletowej
, pora zjedzona... i tak się zastanawiam czy czasami nie zaorać i trawy nie posiac na miejscu warzywniaka...
Ale u Was jest inny -cieplejszy klimat..
pozdrawiam
Ewa
zdjęcie kwiatu powyżej to faktycznie tojeść kropkowana
kurcze ale masz juz wiosnę
Bo tulipany i żonkile w pączkach , kwitną tylko pierwiosnki i stokrotki, a bratki to są w kwiaciarniach albo na ryneczku. Moje bratki dopiero rosną- nawet pączków nie mają. Za to turkucie już żeryją
Ale u Was jest inny -cieplejszy klimat..
pozdrawiam
Ewa
zdjęcie kwiatu powyżej to faktycznie tojeść kropkowana
Jolu nie martw sie ja po takim leczeniu jak Ty (antybiotyk+ losec) jeszcze dlugo odczuwałam dolegliwości. A na diecie po leczeniu bylam bardzo długo. Będzie dobrze.jollla500 pisze:Alu lekarz mi powiedziała że do maja intensywne leczenie i dieta aby coś się nie przyczepiło dlatego trzeba porządnie wyleczyć. A ja te objawy co miałam nadal mam![]()
Alu ja nie lekarzrobię jak każe
![]()
Pamiętam o tych daliach
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zytko śmierdziuszki to aksamitki
Ewciu a nie da się jakoś wytępić tych turkuci wytępić
Ewciu ja tojeść kropkowaną spotkałam pierwszy raz nad morzem, bardzo mi się spodobała a że się galopująco rozprzestrzenia to trzeba ją sadzić tam gdzie nie zagraża innym roślinkom
Agatko dziękuję
mam nadzieję że wszystko zakończy się pomyślnie
Lisko posadź ją od sąsiada, to chociaż zamiast pokrzywy będziesz mieć tojeść
Grzesiu mam jakby co ja też służę podziałką
I moje skromne zakupy

Jestem strasznie zaniepokojona, tyle u mnie już drzew kwitnie a dziś w nocy ma być przymrozek nawet do -6
Ewciu a nie da się jakoś wytępić tych turkuci wytępić
Ewciu ja tojeść kropkowaną spotkałam pierwszy raz nad morzem, bardzo mi się spodobała a że się galopująco rozprzestrzenia to trzeba ją sadzić tam gdzie nie zagraża innym roślinkom
Agatko dziękuję
Lisko posadź ją od sąsiada, to chociaż zamiast pokrzywy będziesz mieć tojeść
Grzesiu mam jakby co ja też służę podziałką
I moje skromne zakupy

Jestem strasznie zaniepokojona, tyle u mnie już drzew kwitnie a dziś w nocy ma być przymrozek nawet do -6