Witajcie Słoneczka
Ewiku - jeszcze mi placki do tortu makowego niegdy nie wyszły suche - co prawda pieke na termoobiegu, ale to chyba nie jest powód

Tort powinno sie zrobic 1-2 dni przed imprezą - ja uwazam, ze im dłużej leżakuje tym lepszy

niestety u mnie znika bardzo szybko
Ada, przepis poszedł na PW,

Ciasto było pokryte marcepanem sztucznym barwionym barwnikami w pascie

Kupowałam barwniki tu:
http://tortownia.pl/
Można tam też kupić gotową masę (regalice) do pokrywania tortów (też wypróbowałam i jest OK
http://tortownia.pl/produkty.php?kid=36
Do przesłania pliku z kursikiem do wyciągnięcia kostek potrzebuję adresu maila
Agniesiu - pewnie, że mozna zrobic podobnie rybe, ale wtedy do wywaru i żelatyny dobrze byłoby dać przyprawe do ryb , zamiast vegety

Co do wybory rybki - w tym przypadku pangi - zajrzyj na PW
