W.o...Hodowlach pozostałych zwierzątek.

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jasne miłe, i tak nóżkami łaskotają.... brrrr
i z terrariów uciekają i straszą po szafach....
ja się tyle tego nasłuchałam, że hej!
w zoologicznym pracowałam kilka lat... ej się działo... ;:214 ;:214 ;:214 ;:214 ;:214
Anka
Miszka007
100p
100p
Od: 16 cze 2008, o 19:05
Kontakt:

Post »

aconitum pisze:jasne miłe, i tak nóżkami łaskotają.... brrrr
i z terrariów uciekają i straszą po szafach....
ja się tyle tego nasłuchałam, że hej!
w zoologicznym pracowałam kilka lat... ej się działo... ;:214 ;:214 ;:214 ;:214 ;:214
W naszym zoologicznym jeszcze nic nie uciekło... No... może oprócz skorpiona, ale znalazł się po godzinie :)
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

o kurcze to dobrze że się znalazł ohyda Obrazek
Saraaa

Post »

łaskoczą nóżkami? uciekają?
:shock: :shock: :shock:
ja chce do mamy! :D
Miszka007
100p
100p
Kontakt:

Post »

A Straszyki jak fajnie kłują :lol: Tylko potem swędzi :?
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ło matko skończcie te opowieści bo nie będę mogła zasnąć ;:191
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

Miszka007 pisze:W naszym zoologicznym jeszcze nic nie uciekło... No... może oprócz skorpiona, ale znalazł się po godzinie :)
u nas uciekało nagminnie wszystko, koszatniczki, chomiki, kiedyś czarne i szare szynszyle i skunksy co rano;), psiaki, i ostronos zapolował na kanarka...
zbożówki szukaliśmy parę dni i się musiała w końcu z kurzu umyć w akwarium - klient zauważył;))

ej, to były czasy;))
Anka
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Michał niezły masz zwierzyniec :D
Ja też nie potrafiłabym zyć bez zwierzaka, one sa takie wdzięczne i pocieszne. Marzy mi się psiaczek ale trochę szkoda mi w bloku trzymać, poczekam aż może uda się z domkiem. Poza tym czesto wyjeżdżamy więc to tez mały problem jest, ale i tak prędzej czy później na pewno sobie psiaka sprawię :wink:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ewo, pieski to moja wielka miłość (jeszcze większa niż króliczki :lol: może dlatego że kicka mam od pół roku a psy od 12 lat :wink: )
Fakt, w bloku nie jest łatwo, zwłaszcza jak się mieszka na wysokim piętrze a np winda się popsuje i trzeba przynajmniej 3 razy dziennie zasuwać z psem po schodach :twisted: ale powiem Ci że samo mieszkanie w bloku dla psa udręką nie jest (dopiero od 2 lat mieszkam w domku a mój pies jest dość duży - golden retriever) pod warunkiem że zapewni mu się odpowiednią dawkę ruchu (i tu zasada im mniejszy pies tym bardziej "żywy" - mój jamnik, niestety już za Tęczowym Mostkiem ;:144 był naprawdę niezmordowany, mógł biegać za patykami godzinę bez przerwy :shock: . podczas gdy mój golden tylko sobie truchcikiem biega, ale on od urodzenia jest raczej leniwy :lol: więc też wszystko zależy od charakteru psiaka :roll: . Jak zmęczysz psa na spacerze to w domu w zasadzie głównie śpi ;:19 tyle tylko że zajmuje jakąś tam powierzchnię co przy dużym rozmiarze może być problemem :lol:
Gdy np położy się w przejściu o tak : (mój Kenzo skutecznie blokujący przedpokój ;:191 )
Obrazek

I jeszcze powiem Ci ku przestrodze że po przeprowadzce do domu z ogródkiem i tak psa na ogródek za bardzo nie puszczamy bo kopie dołki, wyjada korę spod roślinek (a potem choruje ;:192 ) itp, co jest dziwne bo generalnie jest bardzo spokojny i w domu nic nam nigdy nie zniszczył. Może dlatego że ogródek jest swego rodzaju nowością dla niego (sąsiedzi kupili psa już po przeprowadzce i od szczeniaka był na ogródku puszczany i nic nie niszczył (za to w domu podobno istny diabeł :twisted: , także każdy musi chyba gdzieś się wyżyć ;:183 )

A tak poza tym to oczywiście polecam psiaka z całego serca, bo prócz przyjaciela przybywa nam ruchu na świeżym powietrzu :wink: , spacerki z psem są przyjemne, bo tak samemu czasem ciężko się z domu ruszyć :oops:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Miszka007
100p
100p
Kontakt:

Post »

Ja mieszkam przecież na bloku, a zdjęcia mojego psiaka w poprzednich postach :)
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu to zdjęcie jest cudne :D :D :D u mnie jakby się rozłożył tak w przedpokoju to przejść by się już nie dało :? Wiem że posiadanie psa to sama radość bo od małego wychowywałam się z moją kochaną sunią. A codzienne wychodzenie na spacery to kwestia przyzwyczajenia, wiadomo, że psiaka trzeba wyprowadzać i weszło by to w nawyk (ja akurat IV piętro hi hi). Tylko mnie ciągle stopują te nasze wyjazdy. Dość często robimy wypady weekendowe lub dłuższe i tutaj niestety psina by trochę zawadzała. Ale i tak go sobie nie odpuszczę, to tylko kwestia czasu :wink: choć na ten moment to miałabym duży problem z wyborem rasy, bo podoba mi sie kilka :lol:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Ewo dziękuję za komplement w imieniu mojego śpiocha :wink:
Fakt, z wyjazdami często jest problem, bo nie zawsze i nie wszędzie pieska da się ze sobą zabrać :? a organizowanie kogoś do opieki też nie jest łatwe :roll: jedyne wyjście, wybrać rasę nie za dużą by można było jakoś psiaka przemycić :lol: albo jeździć w miejsca gdzie nikt nie ma nic przeciwko zwierzakom (teraz jest już coraz więcej takich pensjonatów czy kwater).
Także wyjazdy (tzn mam na myśli te krajowe) i pieska da się pogodzić (Kenzo uwielbia z nami wyjeżdżać, zwłaszcza nad jakieś jeziorko - bo to jest "wodny pies" :lol: nawet kałuży nie przepuści :twisted: )
A można spytać nad jakimi rasami się zastanawiasz :?: powiem szczerze że ja wybierałam prawie 2 lata :roll:
Najlepiej wybrać rasę pasującą do nas z charakteru, no i taką byśmy sprostali jej wymaganiom ruchowym :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Saraaa

Post »

Miszka :D Coś tych Twoich "pajączków" nie widać :wink:
No, szkoda.. ba chciałabym się przekonać w jak szybkim czasie zdołam zamknąć strone lub klapkę laptopa :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Effo - ja też uwielbiam weekendowe i dłuższe wyjazdy - obecnie nie jest to problem - moj roczny york jeździ ze mną wszędzie, tak jak mój poprzedni pies - pudel miniaturowy. Jeden raz - jakieś 12 - 13 lat temu nie udało nam sie znaleźć noclegu w Łebie z psem, poza tym nigdy nie był przeszkodą.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne pisze: A można spytać nad jakimi rasami się zastanawiasz :?: powiem szczerze że ja wybierałam prawie 2 lata :roll:
Mój Myszek tez z nami nieraz jeździ w góry czy to zima czy lato, ale od pewnego czasu go oszczędzamy bo jakoś po wyjazdach zawsze jakieś problemy miał a to z jedzeniem a to z załatwianiem itp. więc bastujemy teraz i zostawiamy rodzicom pod opieką.
Co do psów to bardzo podobają mi się: bokser, labrador, bullmastiff, dog argentyński, niemiecki, dogue de bordeaux ostatnio też bulterier choć na początku wydawał mi się brzydki to jednak przekonałam się do jego pyszczka :wink: Ale i mniejsze psiaki jak terier, cocker spaniel czy york też mi sie widzą :wink: więc wybór miałabym okropnie ciężki :lol:
DankaWS pisze:Jeden raz - jakieś 12 - 13 lat temu nie udało nam się znaleźć noclegu w Łebie z psem, poza tym nigdy nie był przeszkodą.
Tak ogólnie to tak, ale zazwyczaj my jeździmy w góry a na taką całodzienną wycieczkę po wysokich szczytach to już nie bardzo z psem... też na początku myślałam, że jakoś da się radę ale jednak M przetłumaczył mi za i przeciw... :?
Pozdrawiam Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”