Zmieniłaś adres strony? Nie mogę jej odnaleźć. A to dla mnie wzór ...niedościgniony
Ogród 100 róż cz. IV
Re: Ogród 100 róż cz. IV
Aniu z utęsknieniem czekam na kolejne odsłony twojego ogrodu.
Zmieniłaś adres strony? Nie mogę jej odnaleźć. A to dla mnie wzór ...niedościgniony
Co za szczęście, że wreszcie spadł deszcz! Potworna susza nie powstrzymała mnie jednak od corocznego przesadzania roślin
Ewelina, trzymam kciuki, żebyś mogła zobaczyć jak najwięcej tych swoich irysków już w przyszłym roku
Takich niebieskości mam sporo. Nawet je zgrupowałam na jednej rabacie, ale efektu układanki niestety nie ujrzałam w tym roku, bo żaden z nich nie zakwitł
Elu, dzięki
No i co, wyhaczyłaś coś w ogrodniczym? Jak to dobrze, że ja nie mam po drodze takiego sklepu
Dziękuję Tereniu
Ciekawe, czy też po dokonaniu kolejnych zmian zapowiadasz, że to już ostatnie?
Majeczko, mam też troszeczkę żółtków i pomarańczków, ale na uboczu
Po irysach - róże, potem jeżówki, pysznogłówki i ostatnia moja słabość - floksy
Aniu, moja Leda też po przeprowadzce z półcienia. Róże jednak nie przepadają za takimi miejscówkami...
Nie mam Ombree Parfaite, ale chyba jest mniejsza od Hippolyte? A dlaczego chcesz wymienić? Słabo rośnie, czy choruje?
Gosiu, u mnie też kiepsko z czasem. Może jesienią będziemy mogły częściej zaglądać...
Iryski chcesz wymieniać? Nie wymieniaj, tylko dokup bladawców
Dziękuję za troskę
Jadziu, chyba będę musia wstać jeszcze trochę wcześniej, żeby naprawdę docenić urok ogrodu o poranku
Moni, adres b/z
Mój lipcowy ogród;

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
marchewka81
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 20 kwie 2016, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ach jak czekam z niecierpliwością na Twój wątek. Tak pieknie rosną Ci jezowki i wszystkie rośliny oczywiście też. Czy nie masz problemu z poskładaniem sie kwiatów? Np moje przetaczniki niektóre jezowki rozkładają sie w środku, nie mówiąc już o kocimietce, nie jest taka wyniosła tylko jak miotła zużyta. W czym jest problem? I proszę o róże! Pokazuj co Ci w tym roku kwitnie najpiękniej ! Pozdrawiam serdecznie
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, Ombree Parfaite ma małe kwiaty i łapie mączniaka.
Piękny lipcowy ogród i ta konsekwencja kolorystyczna.
Mam w końcu jeżówkę Southern Belle
Co to jest na czwartym zdjęciu
Piękny lipcowy ogród i ta konsekwencja kolorystyczna.
Mam w końcu jeżówkę Southern Belle
Co to jest na czwartym zdjęciu
-
Catalina
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 22 cze 2018, o 14:14
Zakochałam się w Twoim ogrodzie, rośliny są piękne, gatunki i kolorystyka taka "moja", wspominasz o blogu, czy podasz mi link, bo nie mogę nigdzie znaleźć.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ale żeby dosadzić bladawców, muszę najpierw coś wykopać. Mam kilka tych samych odmian. Po prostu je wymienię.
Na dokładkę kilka odmian mi się nie podoba.
Muszę też dokupić kilka dalii. Są cudowne, chociaż u mnie za bardzo im się nie podoba, bo są albo obżerane, albo chorują
Na dokładkę kilka odmian mi się nie podoba.
Muszę też dokupić kilka dalii. Są cudowne, chociaż u mnie za bardzo im się nie podoba, bo są albo obżerane, albo chorują
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Chciałabym tych niebieskości ale jak będzie to się okaże. Masz boski lipcowy ogród i moje ukochane kolory
. Piękne te dalie na ostatnim zdjęciu, jak kule
. Jeżówki są moim faworytem , pięknie
. Pozdrawiam i udanego dnia życzę
.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Te pomponowe dalie najbardziej mnie urzekły , mam do nich słabość bo jakoś te wielkokwiatowe nie przemawiają do mnie , na moje oko do większości roślin nie pasują , są za wielkie i wszystko w ogrodzie przytłaczaja , no chyba , że rosną przy krzewach .Jest gorąco , ale ogrody z temperaturami dobrze sobie radzą i nie brakuje w nich kwitnień , koloru i zapachu .Pozdrawiam 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Ana!
Cóż mogę rzec, patrząc na zdjęcia tego wcielenia Twojego ogrodu:
- Pięknaś ty, Królowo Różo, ale ... ta masa świetlistych, strzelistych, pastelowych, rozwichrzonych, zwiewnych roślin to jest to.
Bylinowe ogrody nie mają sobie równych. W zielonych pokojach też powoli wracam do tej wersji...
.
Serdeczności i buziaki - Jagi
Cóż mogę rzec, patrząc na zdjęcia tego wcielenia Twojego ogrodu:
- Pięknaś ty, Królowo Różo, ale ... ta masa świetlistych, strzelistych, pastelowych, rozwichrzonych, zwiewnych roślin to jest to.
Bylinowe ogrody nie mają sobie równych. W zielonych pokojach też powoli wracam do tej wersji...
Serdeczności i buziaki - Jagi
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu jak tam u Ciebie końcówka lata? Bo samo lato prezentowało się w ogrodzie wspaniale