Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelino patrząc na Twój ogród dech zapiera... Idealnie zaplanowany, gratuluję!! Śliczne różaneczniki - ile odmian posiadasz w swojej kolekcji (jeśli wcześniej o tym pisałaś, wybacz, ale Twój wątek ma tyle stron posiada
)
Chryzantemy także piękne, również uwielbiam te rośliny i nie rozumiem jak można miec do nich uprzedzenie i przypisywać je tylko grobom ;)
Ode mnie również ucałuj swojego cudnego pieska. Jeszcze niedawno też miałam z kim spacerować po wszystkich łąkach i lasach, ale niestety nic i nikt nie trwa wiecznie ...

Chryzantemy także piękne, również uwielbiam te rośliny i nie rozumiem jak można miec do nich uprzedzenie i przypisywać je tylko grobom ;)
Ode mnie również ucałuj swojego cudnego pieska. Jeszcze niedawno też miałam z kim spacerować po wszystkich łąkach i lasach, ale niestety nic i nikt nie trwa wiecznie ...

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziś było tak ładnie , ciepło i słonecznie
U Was też? Poszłam na "polowanie" z aparatem , a oto jego efekty- barwy jesieni w całej krasie !

Zmieniły sie barwy ogrodu, ale po ostatnim gruntownym sprzątaniu ( wory śmieci!) nie wygląda najgorzej...

To miejsce po pełnej wiosennych i letnich kwiatów rabatce... a taką barwę mają obecnie kwiaty Hortensji(1)

i Hortensji (2) - nie zważone przymrozkami.

Brzozy są prześlicznie - złote (i prześlicznie sypią wokół prześlicznymi złotymi listeczkami...)

Zmieniły sie barwy ogrodu, ale po ostatnim gruntownym sprzątaniu ( wory śmieci!) nie wygląda najgorzej...

To miejsce po pełnej wiosennych i letnich kwiatów rabatce... a taką barwę mają obecnie kwiaty Hortensji(1)

i Hortensji (2) - nie zważone przymrozkami.

Brzozy są prześlicznie - złote (i prześlicznie sypią wokół prześlicznymi złotymi listeczkami...)
Chyba wiesz co chcę powiedzieć.Uroczo jest w Twoim ogrodzie i wiosną, latem i w każdej innej porze roku.
Właśnie, pisałaś o uroczych listeczkach. Są doprawdy urocze i proszę się nie złościć.Kilka leżących na trawniku to nie zbrodnia.
Pozazdrościłam Ci chyba chryzantem i właśnie dzisiaj kupiłam sobie śliczne w donicy.Jutro wkleję ich zdjęcia.Nie widziałam wcześniej takich i pewnie dlatego je zakupiłam.Są przeurocze na żywo, a czy aparat odda ich piękno to się okaże.
Właśnie, pisałaś o uroczych listeczkach. Są doprawdy urocze i proszę się nie złościć.Kilka leżących na trawniku to nie zbrodnia.
Pozazdrościłam Ci chyba chryzantem i właśnie dzisiaj kupiłam sobie śliczne w donicy.Jutro wkleję ich zdjęcia.Nie widziałam wcześniej takich i pewnie dlatego je zakupiłam.Są przeurocze na żywo, a czy aparat odda ich piękno to się okaże.
Nie no,"szefowa" jest niemożliwa!
Obrazki piękne,Ta Twoja jesień Ewelino jest cudownie kolorowa...
Obrazki piękne,Ta Twoja jesień Ewelino jest cudownie kolorowa...
Pozdrawiam. Sonia.
Moje chwastowisko
Moje chwastowisko
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jak to dobrze ,że Wam też podobają się chryzantemy
I raz jeszcze powtórzę ,że jeśli udało mi się do nich kogoś przekonać , to wiem, że miało sens żmudne ( fotosik leniwy) wklejanie zdjęć...
Aga, Piku, Soniu, Janku, Dorotko, Justynko - dzięki za miłe słowa i za wizytę...
Ledo miła, a dlaczego jak w Holandii ? U mnie jest jak w Polsce- na okolicznych posesjach sąsiedzi uwijają się , kiedy tylko mają czas, jakoś nie widać zaśmieconych, brzydkich ogrodów.Wszędzie jest jesiennie , ale i tak ładnie. Myślę,że nie musimy już obecnie mieć holenderskich kompleksów. W Polsce wiele się zmieniło i to na lepsze . No chyba ,że masz na myśli klimat- a tego "nie przeskoczymy".
Ponieważ jest sobota i powoli zbliża się pora "kawowo- podwieczorkowa" i ponieważ na forum ciągle ktoś prezentuje pyszność, to ja też złamię zasadę ,że w wątkach ogrodniczych tylko o roślinach i - pokażę moje " gwiazdki na gwiazdce." To ciasteczka o samych zaletach , bo a/ tanie
b/ szybkie i łatwe do przygotowania( udają się nawet mnie)
c/ pyszne
d/ śliczne - czyli same plusy
Proszę się częstować !

Aga, Piku, Soniu, Janku, Dorotko, Justynko - dzięki za miłe słowa i za wizytę...
Ledo miła, a dlaczego jak w Holandii ? U mnie jest jak w Polsce- na okolicznych posesjach sąsiedzi uwijają się , kiedy tylko mają czas, jakoś nie widać zaśmieconych, brzydkich ogrodów.Wszędzie jest jesiennie , ale i tak ładnie. Myślę,że nie musimy już obecnie mieć holenderskich kompleksów. W Polsce wiele się zmieniło i to na lepsze . No chyba ,że masz na myśli klimat- a tego "nie przeskoczymy".
Ponieważ jest sobota i powoli zbliża się pora "kawowo- podwieczorkowa" i ponieważ na forum ciągle ktoś prezentuje pyszność, to ja też złamię zasadę ,że w wątkach ogrodniczych tylko o roślinach i - pokażę moje " gwiazdki na gwiazdce." To ciasteczka o samych zaletach , bo a/ tanie
b/ szybkie i łatwe do przygotowania( udają się nawet mnie)
c/ pyszne
d/ śliczne - czyli same plusy
Proszę się częstować !

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewelino - jak popatrzyłam na Twój piękny ogród jesienią, to zaraz mi się przyjemniej zrobiło.
Szefowa...
ważna sprawa, też mam taką - siedzi i patrzy czy dobrze.
Ciasteczka zapewne smakuja wyśmienicie, gdyby bliżej było do Ciebie to bym wpadła na tą kawkę i ciasteczka, i miłą pogawędkę.
Może choć przepis podasz jak do tej smakowitości jeszcze łatwe i szybkie.
Szefowa...

Ciasteczka zapewne smakuja wyśmienicie, gdyby bliżej było do Ciebie to bym wpadła na tą kawkę i ciasteczka, i miłą pogawędkę.
Może choć przepis podasz jak do tej smakowitości jeszcze łatwe i szybkie.

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...