Daluś właśnie wiem i zastanawiam się cały czas ,w jakiej odległości od magnolii juz można coś posadzć
Bo przy samym pniu jakiś cebulek to chyba nie bardzo można....
Cynthio, zgadzam sie z Dalą i Grzesiem, jedna moja magnolia rośnie w pobliżu wrzosów a teraz dosadziłam tam miniaturki rodendronów, a korzenie żeby nie wysychały obsadziłam tzw.trawą niebieską, druga rośnie wśród róż a gwieżdzista rośnie sama, teraz wokół posadziłam trawy.
Faktem jest, ze tulipanowe w tym, roku maja znacznie mniej kwiatów, może drugie kwitnienie bedzie bardziej obfite, też mówi o tym Halinka.
Cynthio witaj po świątecznie .Nadrabiam zaległości .Widzę ,że ciekawie było u Ciebie Wietrzankę przeszłaś tzn Oskar i masz już z głowy...teraz jeszcze świnka ,odra ... Oczywiście żartuję....Życzę Ci teraz tylko bardzo przyjemnych prac w ogrodzie i plonów jak największych....
Jadziu już o 6.00 młody stwierdził, że szkoda dnia i pora wstawać
Ida fajnie ,że jesteś
Już myślałam ,że zapomniałaś o nas
Agatko nawzajem
Marcin dzisiaj wybieram się na poszuliwanie lewisji,przylaszczek i pistoletu do węża bo się po zimie biedak rozpadł
Na działkę chyba skoczę dopiero w weekend bo wcześniej ne mam jak ....chociaż może....zobaczymy
Witaj Cynthio
Cieszę się ,że z maluchem jest ok , moja wnusia przed świętami dostała gorączki , Pani doktor mówi ,że ząbki jej będą szły , dziś córcia idzie z nią do kontroli .
Ja lecę sadzić Azalie miniaturki , tak przynajmniej pisali
Witaj Cynthio po świętach
Synek strupów nie drapie?
Pamiętam, że mój syn ciągle łapkami po twarzy drapał. Miałam sporo roboty by mu utrzymać ręce z daleka od swędzących miejsc.
Pogodnego dnia życzę
Witaj Cynthio w ten piekny dzionek może ja też skorzystam z tych porad
czym obsadzić wkoło krzewów, to miałaś poranną pobudkę ja już zapomniałam
jak to było
Jadziu mam nadzieję ,ze z wnusią będzie wszystko dobrze i to tylko ząbki
Koniecznie pokaż nam fotki , nowych mieszkańców Twojego ogródka
Roslynn na szczęście to takie dziecko ,że jak mu się coś powie , to się słucha
Pewnie ,że się trochę drapie ale ogólnie nie muszę go pilnować
Na oczku też już zaczyna ten wielki bąbel przysychać więc myślę ,że teraz to już będzie o.k
Romko coś tam posadzić trzeba bo taka pustka to nie wygląda fajnie a i tak korci ,żeby coś tam upchnąć
A pobudki mam różnie - od 5.30 do 7.30