Zrobiłam dla swojej wiedzy, ale może komuś też się przyda.
Tłumaczenie łacińskich nazw roślin podatnych na tę bakteriozę (z ostatniego linku). Jak rozumiem, to nie tylko rośliny, których nie powinno się tam uprawiać z obawy przed zarażeniem, ale również jeśli chce się "odkazić" glebę (piszą, że min. 2 lata), to nie powinno być w tym miejscu gatunków, które będą bakterię przez ten czas żywić:
- aksamitka
asparagus
baptystia
begonia bulwiasta
bób
brodiea
budleja
burak
ciecierzyca
cykoria podróżnik
dalia
datura
fasola
floks
forsycja
frezja
gipsówka
glorioza
goździk
groch
groszek pachnący
grubosz drzewiasty
hebe
hiacynt
kalafior
kalina koralowa
krokus
lak
lewkonia
lilia
malina
malwa
melon
miechunka
mieczyk
mydlnica
nasturcja
niecierpek
ogórek
ostróżka letnia
papryka ozdobna
parzydło
pelargonia
petunia
pokrzywa
pomidor
posłonek
poziomka
przypołudnik
rododendron
rudbekia
rumianek
sałata
soja
stokrotka afrykańska
szachownica
szafirek
szpinak
tawlina jarzębolistna
truskawka
tulipan
tytoń ozdobny
wilczomlecz
zawilec
złocień