Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

deissy pisze:Ja jestem tu dość nowa,ale uważam ze wątki z naszymi kwiatami to jak nasze domy.Każdy lubi mieć i kwiaty i ozdoby żeby było kolorowo i przyjemnie.Skoro same tego używamy ,znaczy że nam to nie przeszkadza.Skoro tak niektórym zaczęły przeszkadzać te drugie emotikonki,to po co one są?.To tak jakby dać dziecku klocki ale zabronić się nimi bawić, bo się robi bałagan.
Mnie to osobiście nie przeszkadza.Lubie widzieć ze piszą tu ludzie tacy jak ja,a nie że jest to zbór suchych wiadomości.Wchodząc tu czuje się jakbym wpadła z wizytą do koleżanek i to jest super.Właśnie dlatego tak polubiłam to forum że jest tu tak domowo.No to takie moje tylko zdanie :) na ten temat.
A ja się pod nim podpisuję!

Moniczko, masz piękną begonkę, może więc wadniesz na to, co przeszkadza moim. Otrzymane z forumkowych wymian szczepki zaczęły wzrost. A teraz liście im więdną smętnie zwisają z doniczek. Rośliny umierają, co robić? Stoją w jasnym miejscu, nie przelewam - a przynajmniej tak mi się wydaje. Pomocy. Porszę.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

basga pisze:A strzałeczka to zroślicha lub syngonium. :wink:
a to tak, tylko coś mi jeszcze z tymi zajęczymi uszami czy coś tam podobnego po głowie chodzi... :roll:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Ewciu spotkałam się z nazwą zajączek, i zajęcze uszka na syngonium, więc odosobniona w tym nie jesteś.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czyli jednak :D dzięki Anolka
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Dziewczyny, ale się cieszę, że mamy takie samo zdanie odnośnie charakteru naszych wątków :)

Basiu i co wysłąć Ci teraz tą zroślichę?

Ilonko o której Ty begoni mówisz? Jak o tej wielkiej to ją dostałam już taką dużą - mam ją od niedawna :) A jeśli chodzi Ci o koralową to jej właściwie nie ma. Padła podczas remontu i teraz dopiero zaczyna pomału odbijać. Obie stoją na szafach, są rzadko podlewane i spryskiwane jak sobie przypomnę :oops: Więc chyba można powiedzieć, że działa metoda zaniedbywania :roll:

P.S. Zapomniałam dodać, że plamy na dracenie jednak były od zimna. Dzisiaj została przewieziona od teściów do domu i plamy strasznie się powiększyły :( Roślinka wygląda fatalnie :cry:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Moniś ale chyba poczekamy bo jakby mieli ją na poczcie ukatrupić to szkoda.Dracenki Twojej też szkoda,nie wiedzialam,że ona taka wrażliwa?
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu ja też nie wiedziałam, że chwilka zimna jej zaszkodzi. Gdybym wiedziała to otuliłabym ją dobrze :roll: A dzisiaj to już wygląda okropnie :( Strasznie mi jej szkoda :cry:
Zroślichę wkładam do doniczki - będzie czekała na Ciebie do wiosny :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobra! :wink: Przypomniałam sobie,jak Karinka wiozła kwiatka pod kurtką... :;230
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętam - popłakałam się wtedy ze śmiechu :)

Widziałyście już informację od Admina?

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18470

W sumie pisze tylko o dziale ogrodniczym, ciekawe czy ma też na myśli rośliny domowe :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz właśnie zajrzałam. Dziewczyny czy tekst:
Administrator pisze:PS. Wszelkie zachwyty, off-topicowe posty, itp oczywiście mogą być pisane w sekcji do tego przeznaczonej czyli OFF-TOPIC. Prośba dotyczy wszystkich "sekcji ogrodniczych".
mam rozumieć jako że nie mogę nawet napisać że jakaś nowa roślina u kogoś mi się spodobała??? :shock:
Oświećcie mnie proszę bo ja od wczoraj to naprawdę już dużo rzeczy tutaj nie rozumiem.

Monia
z draceną nie będzie tak źle. Poczekaj do wiosny i jak wypuści nowe liście to wtedy pousuwasz te szpecące. A teraz zawsze możesz ustawić ją pod takim kątem aby było ich jak najmniej widać :wink: Swoją drogą to nawet nie widziałam że ona aż tak szybko zareaguje na zimno.
Pozdrawiam Ewa
Saraaa

Post »

Wydaje mi się, że tak :roll: Głupio mieć takie ograniczenia, bo ...ja lubie gadać o bzdurach :P
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

ponawiam,
załóżmy wątek w off topicu i tam dawajmy zdjęcia naszych roślinek i nasze dygresje...
bo założenie wątku plotkarskiego tylko i wyłącznie jest bez sensu - zresztą już jest ich multum....
jakieś propozycje na nazwę?
Anka
Saraaa

Post »

Może trzeba tak zrobić... skoro tu nam nie pozwolą..
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo ja już też niewiele z tego sporu o emotikonki rozumię. Od wczoraj boję się cokolwiek pisać. O dodawaniu emotikonek już nie wspomnę.
Mam tylko nadzieję że wkońcu jakoś to się poukłada. Nie chcę aby to forum stało się zimne i nudne jak inne.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

I co, tam będziemy wszyscy wszyscy wklejać zdjęcia i rozmawiać tak jak do tej pory tutaj? Bez sensu, ja już nic nie rozumiem, w takim razie po co mi teraz mój wątek? Przecież w dwóch miejscach nie będę wklejać tych samych zdjęć, a potem lecieć do innego tematu i patrzyć czy ktoś coś o nich napisał. Porażka jak dla mnie. Coraz mniej mi się to wszystko podoba. Zabijają atmosferę tego forum. Coraz mniej mam ochotę tu pisać :(
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”