ARIUS26 nie dostają nawozu na razie.Rosną w ziemi uniwersalnej kupionej w sklepie ogrodniczym.
Nawóz dostana dopiero po posadzeniu w gruncie.A kwiatami oczywiście się pochwalę na forum o ile je utrzymam nadal w dobrym stanie.
piszecie ze wysiejecie lewkonie do gruntu.......czy to znaczy ze zakwitna jeszcze w tym roku?.......na opakowaniach producentow jedni pisza ze roslina dwuletnia wiec normalne ze zakwitnie w przyszlym roku,ale spotkaalam sie tez z nasionami gdzie jest nap?isane ze beda kwitnac w roku siania......zglupialam juz.....chetnie bym ja wysiala
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
w naszych warunkach roślina wyłącznie jednoroczna, można wysiać w maju wprost do gruntu, ale siewki zakwitną w II poł. sierpnia i będą podatniejsze na choroby grzybowe
@ Cate ? nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli to ? ? ?, które trafiło się przypadkowo w Twoim poprzednim poście w połączeniu z brakiem polskich znaków diakrytycznych miałoby świadczyć o tym, że mieszkasz we Francji, Belgii, Szwajcarii czy Włoszech ? to powiem Ci, że ? mieszkając w regionie paryskim ? w zeszłym roku siałem lewkonie już w marcu prosto do skrzynek balkonowych i cudnie zakwitły już w czerwcu.
Dzięki Locutus ...Faktycznie nie mam polskich znakow....Mieszkam we wloszech .....Tutaj cieplej i wszystko sieje sie wczesniej.....Lewkonie mnie inspiruja bardzo,ale nie wiem czy juz nie za pozno na sianie
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
Masz coś do stracenia? Chyba nie? Najwyżej później zakwitną. Ale przy włoskim klimacie niewątpliwie będą kwitły bardzo długo. U mnie jak już zaczęły kwitnąć, to skończyły dopiero w... styczniu.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Witam
Do Aster_212: Wielkie gratulacje, piękne sadzonki. Tak trzymać. Aż proszą aby wysadzić w grunt ale zapowiadają np. na stronie http://www.twojapogoda.pl nawet przymrozki 12 lub 13 maja 2012r.
A tak poza tym z jakiej części Wielkopolski jesteś (miejscowość) - jeśli można zapytać ?
renzal,barkaskarfre następne foto już chyba z kwiatami będzie
Te pięć sztuk na zdjęciach zostanie już w donicach.Z wysadzeniem do gruntu pozostałych jeszcze się wstrzymuje.Mają już ciasnotę w tych pojemniczkach ale jeszcze te kilka dni muszą tak wytrzymać aż miną te przymrozki.Zobaczymy czy ta pogoda się sprawdzi.