Kolejne fotki odmian które niedawno zakwitły. Niektóre już były prezentowane lecz teraz z innego ujęcia Cinna Bar Kenora Makop B Jura Vlada Swan's Sunset Cornell Bed Head Thomas A.Edison
Byłam na tej wystawie i omal nie dostałam oczopląsu!Dalie i mieczyki,które widuje się na fotografii teraz można było dotknąć.Miałam kłopot z wytypowaniem tej napiękniejszej bo wszystkie były naj...Do tego profesionalna obsługa odpowiadająca na zadane pytanie wyczerpująco i z usmiechem.Cieszę się,że mogłam ją zobaczyć.
W każdej grupie Dalii , czyli kaktusowe ,dekoracyjne i pomponowe (ball) są 3 miejsca.
Pod koniec tygodnia spróbuje podac 3 zwycięzców z każdej grupy. Autumn Sunburst bo tak brzmi pełna nazwa prawdopodobnie otrzymała I miejsce w grupie dekoracyjnych natomiast
Kenora Makop B orzymała I miejsce w grupie kaktusowych i wśród zwiedzających wytypowano ją też jako najpiękniejszą. od tego samego wystawcy .
Dzięki za odpowiedź,cieszę się,że innym też się podobała.A Kenora też przepiękna,prawie czarna.Duże brawa dla hodowcy!Będę wdżięczna za podanie zwycięzców.
Pozdrawiam Grażyna.
Dla zainteresowanych podaje oficjale wyniki .
XII Międzynarodowej Wystawy Mieczyków ,Dalii i Kompozycji Kwiatowych.
Rybnik 22-23 08 2009r. Dalia Kaktusowa
I miejsce Kenora Makop B wystawca G. Sztymala- Polska
II miejsce Silver Veding wystawca G.Sztymala- Polska
III miejsce Northlake Pride wystawca A Surma - Polska
Dalia Dekoracyjna
I miejsce Autumn Sunburst wystawca G. Sztymala- Polska
IImiejsce Satino wystawca E.Borecki - Polska
IIImiejsce Expansiv wystawca A.Surma - Polska
Dalia Pomponowa ( ball )
I miejsce Honky wystawca P.Zagora - Republika Czeska
II miejsce Demon wystawca E.Borecki - Polska
III miejsce Kassagi wystawca A.Surma - Polska
Ocena Publiczności
I miejsce Kenora Makop B wystawca G. Sztymala- Polska
II miejsce Show'n Tell wystawca F.Stania - Polska
III miejsce Wanda's Capella wystawca A.Surma - Polska
Zgadzam się z tymi wynikami.Wszystkie zasługują na wyróznienia bo wszystkie piękne i niepowtarzalne.Bardzo trudno było wytypować tylko jedną.
Dziękuje za podanie wyników.