Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

MARYSIU ja się naochociłam na taką profesjonalną w ogrodzie, na paprykę i pomidory - zimą może jakie doniczkowe bym przechowała.
na razie marzenia i plany ale chodzi za mną ;:306
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit dzisiaj byłam na działce i muszę powiedzieć, że wiosna nieśmiało, ale i u mnie się pojawiła :tan najwięcej radości sprawiło mi moje "pole żonkilowe" :heja co prawda ogranicza się do jednego koszyka i nie ma co mierzyć się z Twoim, ale to jego pierwsza wiosna na moim ogrodzie więc radości wiele ;:215 nie mogę się doczekać aż zakwitnie ;:333
Zastanowiły mnie dziwne dziury pod porzeczkami, tak jakby korytarze, czy to mogą być wywołane przez Ciebie nornice ;:145 ;:223
Pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,przepisy widzę fruwają ,żeby tylko pomogły,co tam u Ciebie,czytam ,że coś cię łamie i źle się czujesz ,ja byłam w ogrodzie i znowu trochę upchnęłąm roboty ,przyszłam mokrusieńka do domu,ale od czego jest herbatka malinowa z cytrynką i imbirem i cudny ciepły piecyk,ale muszę powiedzieć ,ze chce mi sie już spać ,jednak człowiek taki dotleniony, rozruszany i trochę zmęczony to i śpi lepiej ,rano dzisiaj myślałam ,że nie zejdę po schodach jak wstałam ,tak mnie wszystko bolało,ale wypiłam 2 kawki ,i jak ręką odjął,a to dopiero początek naszych zmagań ;:306 ,pozdrawiam ,życzę zdrówka i buziaczki ;:196 dobrze sie w nocy wygrzej :uszy
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu jak zdrówko?
Zastanawiam się czy pojechać na działkę w sobotę?
Ma być zimno i mokro.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu taka szklarnia to marzenie każdego ogrodnika i nie dziwię się że i Ty marzysz, ale żeby spełniała rolę szklarni musi być ogrzewana :wink:

Margaretto pole żonkilowe od czegoś trzeba zacząć a potem już pójdzie ;:224 Oj dziury ... ;:124 ;:108

Martusiu dwa dni wygrzewania i jest dobrze, ale jak się ma coś czułego to trzeba uważać ;:131 Ty też uważaj bo idą zimne dni i do herbatki oprócz soku trzeba będzie coś dolać....np. aspirynkę ;:306 Ty piecyk wspaniały a my kominek rozpaliliśmy wczoraj :D Popatrz jeszcze niedawno nie mogłaś w nocy spać i wystarczyło kilka dni na świeżym powietrzu a sen wieczorem przychodzi bez problemu ;:215 Dobrego dnia i ściskam cieplutko ;:196

Ewuniu no niestety trzeba dbać o siebie, bo już nie te latka (znowu mi niektórzy wytkną ;:306 ) dziękuję ;:168
Pewnie lepiej było jechać na działkę w niedzielę, bo ma być ocieplenie, ale jak będzie to zobaczysz :roll:
Wiem, że ciągnie wilka do lasu ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Bardzo jestem ciekawa, czy spodoba Ci się ta cynia meksykańska. Siewek mnóstwo! ;:333 Ja muszę rozpikować swoje, ale jeszcze niestety nie dziś. ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko miałam w minionym sezonie cynię meksykańską i jest śliczna!
Ja rozpikuje już w tunelu, bo miejsca brak :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu ilość Twoich "parapetpwych" wysiewów robi wrażenie. Sporo tego. Ja w tym roku nic w domu nie wysiewam.
Muszę poszukać cynii meksykańskiej, bo wygląda efektownie. Łudząco przypomina rudbekię owłosioną. Czy jak wysieję ją w kwietniu wprost do gruntu, to zdąży zakwitnąć do jesieni?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie też mi się skojarzyła z rudbekią ;:108 , ładna ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko czytałam o Twoich planach remontowych, :D a w czasie remontu nie ma możliwości wysiewania. Ja siałam rok temu w tunelu w kwietniu i posadziłam po 15 maja, a kwitła w lipcu i wszyscy zalecają wcześniejsze sianie. Jak posiejesz w kwietniu do gruntu to w razie przymrozku należałoby okryć, żeby ochronić delikatne siewki.

Iwonko kwiatuszki cynii są niewielkie ale urocze! na opakowaniu są również pełne, ale u mnie takich nie było ;:185
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

Marysiu nie bardzo rozumiem ;:174 czyli to mogą być nornice ;:145 ? I ja mam teraz na nie z młotkiem polować ? ;:124 Nie ma innej metody ;:134 bo wiesz my się jeszcze oficjalnie nie poznałyśmy i nie bardzo wiem jak z nimi postępować ;:145 :;230 ;:145
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu parę jednorocznych zawsze gdzieś wcisnę :wink: natomiast na sianie bylin to się nie piszę ;:222 Jestem ciekawa co wyrośnie z moich siewek pomidorów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu w ubiegłym roku na cynie meksykańskie robiłam rozsadę. Były tak cudowne-pełne z ogromną gamą kolorów że bardziej kojarzyły mi się ze spódnicą cygańską. Były piękne a posadzone razem z cynią daliową robiły cudowny łan. Tylko że ja w tamtym roku nie robiłam zdjęć, i bardzo wcześnie musiałam je wywalić do wazonu bo potrzebny był mi ten kawałek rabaty na róże
Cynia nie lubi przesadzania, dlatego ja siałam po 2 ziarenka w tubki po papierze toaletowyym i potem z tym papierem wsadzałam do gleby. Zrobiłam sobie dodatkowo próchnicę
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marysiu! Ja w cyniach meksykańskich zakochałam się kilka lat temu w ... Urzędzie Skarbowym! :;230 Załatwiając jakąś sprawę zobaczyłam je w wazoniku i ;:oj W zeszłym roku nie dochowałam się ich przez moje pobyty w szpitalach. Ale planuję je wysiać w tym roku, zwłaszcza że muszę obdzielić roślinkami kilka ogródków. :;230
Halinko! One są sporo niższe niż rudbekia, ale faktycznie kolorystycznie zbliżone.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu już myślałam, że koniec wysiewów, a tu niespodzianka, znalazłam jeszcze sporo nasion, które były schowane głęboko, aż się boje co z tego mojego siania wyjdzie, dokupię ziemi chyba ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”