na razie marzenia i plany ale chodzi za mną
Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24
MARYSIU ja się naochociłam na taką profesjonalną w ogrodzie, na paprykę i pomidory - zimą może jakie doniczkowe bym przechowała.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
dzisiaj byłam na działce i muszę powiedzieć, że wiosna nieśmiało, ale i u mnie się pojawiła
najwięcej radości sprawiło mi moje "pole żonkilowe"
co prawda ogranicza się do jednego koszyka i nie ma co mierzyć się z Twoim, ale to jego pierwsza wiosna na moim ogrodzie więc radości wiele
nie mogę się doczekać aż zakwitnie
Zastanowiły mnie dziwne dziury pod porzeczkami, tak jakby korytarze, czy to mogą być wywołane przez Ciebie nornice
Pozdrawiam
Zastanowiły mnie dziwne dziury pod porzeczkami, tak jakby korytarze, czy to mogą być wywołane przez Ciebie nornice
Pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,przepisy widzę fruwają ,żeby tylko pomogły,co tam u Ciebie,czytam ,że coś cię łamie i źle się czujesz ,ja byłam w ogrodzie i znowu trochę upchnęłąm roboty ,przyszłam mokrusieńka do domu,ale od czego jest herbatka malinowa z cytrynką i imbirem i cudny ciepły piecyk,ale muszę powiedzieć ,ze chce mi sie już spać ,jednak człowiek taki dotleniony, rozruszany i trochę zmęczony to i śpi lepiej ,rano dzisiaj myślałam ,że nie zejdę po schodach jak wstałam ,tak mnie wszystko bolało,ale wypiłam 2 kawki ,i jak ręką odjął,a to dopiero początek naszych zmagań
,pozdrawiam ,życzę zdrówka i buziaczki
dobrze sie w nocy wygrzej 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Marysiu jak zdrówko?
Zastanawiam się czy pojechać na działkę w sobotę?
Ma być zimno i mokro.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu taka szklarnia to marzenie każdego ogrodnika i nie dziwię się że i Ty marzysz, ale żeby spełniała rolę szklarni musi być ogrzewana
Margaretto pole żonkilowe od czegoś trzeba zacząć a potem już pójdzie
Oj dziury ...
Martusiu dwa dni wygrzewania i jest dobrze, ale jak się ma coś czułego to trzeba uważać
Ty też uważaj bo idą zimne dni i do herbatki oprócz soku trzeba będzie coś dolać....np. aspirynkę
Ty piecyk wspaniały a my kominek rozpaliliśmy wczoraj
Popatrz jeszcze niedawno nie mogłaś w nocy spać i wystarczyło kilka dni na świeżym powietrzu a sen wieczorem przychodzi bez problemu
Dobrego dnia i ściskam cieplutko
Ewuniu no niestety trzeba dbać o siebie, bo już nie te latka (znowu mi niektórzy wytkną
) dziękuję
Pewnie lepiej było jechać na działkę w niedzielę, bo ma być ocieplenie, ale jak będzie to zobaczysz
Wiem, że ciągnie wilka do lasu
Margaretto pole żonkilowe od czegoś trzeba zacząć a potem już pójdzie
Martusiu dwa dni wygrzewania i jest dobrze, ale jak się ma coś czułego to trzeba uważać
Ewuniu no niestety trzeba dbać o siebie, bo już nie te latka (znowu mi niektórzy wytkną
Pewnie lepiej było jechać na działkę w niedzielę, bo ma być ocieplenie, ale jak będzie to zobaczysz
Wiem, że ciągnie wilka do lasu
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Bardzo jestem ciekawa, czy spodoba Ci się ta cynia meksykańska. Siewek mnóstwo!
Ja muszę rozpikować swoje, ale jeszcze niestety nie dziś. 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Maska

- Kontakt:
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Marysiu ilość Twoich "parapetpwych" wysiewów robi wrażenie. Sporo tego. Ja w tym roku nic w domu nie wysiewam.
Muszę poszukać cynii meksykańskiej, bo wygląda efektownie. Łudząco przypomina rudbekię owłosioną. Czy jak wysieję ją w kwietniu wprost do gruntu, to zdąży zakwitnąć do jesieni?
Muszę poszukać cynii meksykańskiej, bo wygląda efektownie. Łudząco przypomina rudbekię owłosioną. Czy jak wysieję ją w kwietniu wprost do gruntu, to zdąży zakwitnąć do jesieni?
Pozdrawiam Hala
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No właśnie też mi się skojarzyła z rudbekią
, ładna 
- Maska

- Kontakt:
Halinko czytałam o Twoich planach remontowych,
a w czasie remontu nie ma możliwości wysiewania. Ja siałam rok temu w tunelu w kwietniu i posadziłam po 15 maja, a kwitła w lipcu i wszyscy zalecają wcześniejsze sianie. Jak posiejesz w kwietniu do gruntu to w razie przymrozku należałoby okryć, żeby ochronić delikatne siewki.
Iwonko kwiatuszki cynii są niewielkie ale urocze! na opakowaniu są również pełne, ale u mnie takich nie było
Iwonko kwiatuszki cynii są niewielkie ale urocze! na opakowaniu są również pełne, ale u mnie takich nie było
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
Marysiu nie bardzo rozumiem
czyli to mogą być nornice
? I ja mam teraz na nie z młotkiem polować ?
Nie ma innej metody
bo wiesz my się jeszcze oficjalnie nie poznałyśmy i nie bardzo wiem jak z nimi postępować

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu parę jednorocznych zawsze gdzieś wcisnę
natomiast na sianie bylin to się nie piszę
Jestem ciekawa co wyrośnie z moich siewek pomidorów
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Marysiu w ubiegłym roku na cynie meksykańskie robiłam rozsadę. Były tak cudowne-pełne z ogromną gamą kolorów że bardziej kojarzyły mi się ze spódnicą cygańską. Były piękne a posadzone razem z cynią daliową robiły cudowny łan. Tylko że ja w tamtym roku nie robiłam zdjęć, i bardzo wcześnie musiałam je wywalić do wazonu bo potrzebny był mi ten kawałek rabaty na róże
Cynia nie lubi przesadzania, dlatego ja siałam po 2 ziarenka w tubki po papierze toaletowyym i potem z tym papierem wsadzałam do gleby. Zrobiłam sobie dodatkowo próchnicę
Cynia nie lubi przesadzania, dlatego ja siałam po 2 ziarenka w tubki po papierze toaletowyym i potem z tym papierem wsadzałam do gleby. Zrobiłam sobie dodatkowo próchnicę
Pozdrawiam Ela
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu! Ja w cyniach meksykańskich zakochałam się kilka lat temu w ... Urzędzie Skarbowym!
Załatwiając jakąś sprawę zobaczyłam je w wazoniku i
W zeszłym roku nie dochowałam się ich przez moje pobyty w szpitalach. Ale planuję je wysiać w tym roku, zwłaszcza że muszę obdzielić roślinkami kilka ogródków.
Halinko! One są sporo niższe niż rudbekia, ale faktycznie kolorystycznie zbliżone.
Halinko! One są sporo niższe niż rudbekia, ale faktycznie kolorystycznie zbliżone.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Marysiu już myślałam, że koniec wysiewów, a tu niespodzianka, znalazłam jeszcze sporo nasion, które były schowane głęboko, aż się boje co z tego mojego siania wyjdzie, dokupię ziemi chyba