Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przędziorek jest okropny
podobnie tarczniki i wełnowce.Kiedyś plaga wełnowców zniszczyła mi kolekcję sępoli
Teraz już jestem na nie przygotowana stale mam rozrobiony oprysk i jak coś zauważę to do piwnicy i pryskanko
A już tej jesieni miałam przędziorki,misecznika i chyba mi lata mączlik bo taki biały drobny owadzik.Zastanawiam skąd to się bierze w domu? 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Guciu ... pinki jeszcze nie maja korzonkówgucia pisze:Aniu, a jak tam Twoje juki, masz już korzonki?

Jutro zrobię zdjęcia to Wam pokażę ...
Aniu Cz ... prawie połowa mi padła

Jakieś robactwo też mi się przyplątało, ale popryskałam już dwa razy to może już więcej nie będzie ... Najbardziej obsiadło mi sadzonki datury ... Plaga malutkich muszek ... Nie wiem co to było ...

Nie bawiłam sie w ekologię, tylko od razu z grubej rury pojechałam i Talstarem popryskałam

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Juka już ma korzonki

... a ja mam w związku z tym kilka pytań :
Jak duża ma być doniczka do nich ...? ...bo ostatnio mam tendencję do wsadzania roślin do za dużych doniczek ... i nie chcę zrobić znowu tak samo
Ile dolnych liści mam oderwać przed wsadzeniem do ziemi?
... na drugim zdjęciu, wygląda na to, że muszę oderwać liście prawie do połowy, bo w środku są zżółknięte liście ...
Żaden pinek jeszcze nie ma korzonków ... czy to aby nie za długo ... ??

... a ja mam w związku z tym kilka pytań :
Jak duża ma być doniczka do nich ...? ...bo ostatnio mam tendencję do wsadzania roślin do za dużych doniczek ... i nie chcę zrobić znowu tak samo

Ile dolnych liści mam oderwać przed wsadzeniem do ziemi?
... na drugim zdjęciu, wygląda na to, że muszę oderwać liście prawie do połowy, bo w środku są zżółknięte liście ...

Żaden pinek jeszcze nie ma korzonków ... czy to aby nie za długo ... ??
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anula, ale fajne, u mnie pinki też jeszcze nic nie mają.
Ukorzeniłam za to trzykrotkę, begonię i bilbergię, ale radocha.
Ukorzeniłam za to trzykrotkę, begonię i bilbergię, ale radocha.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Anula!!!co to za fruwacze Cię zaatakowały???a może to ziemoródki ??Miałam...mam..to samo...kupiłam jakieś świństwo do podlewania i nic....nadal są...no moze muszek mniej, ale larwy w ziemi w doniczce...przyglądnij się swoim..teraz cwiczę z papierosami...moze to pomoze?! 

Regulamin zabrania linków bez zgody