Lekkiego sadzenia i niech zdrowo rosną i cieszą oczy

, dam radę i uporam się z sadzeniem. Najgorsze, że jeszcze koszenie mnie czeka. Dla przypomnienia- jestem sama do pracy w ogrodzie, czasem pomaga, a czasem przeszkadza lub utrudnia tę pracę zbuntowany, ale najkochańszy na świecie
 , dam radę i uporam się z sadzeniem. Najgorsze, że jeszcze koszenie mnie czeka. Dla przypomnienia- jestem sama do pracy w ogrodzie, czasem pomaga, a czasem przeszkadza lub utrudnia tę pracę zbuntowany, ale najkochańszy na świecie   5-latek.
  5-latek. . Tak seriojednak, to mam ziemię kwaśną i trochę dostosowuję się do tego z roślinami, czyli wrzosy, Rh, azalie i hortensje sadzę. Trochę to przeczy suchości i jakości gruntu, bo mam piasek i Saharę w porze letnich suszy
 . Tak seriojednak, to mam ziemię kwaśną i trochę dostosowuję się do tego z roślinami, czyli wrzosy, Rh, azalie i hortensje sadzę. Trochę to przeczy suchości i jakości gruntu, bo mam piasek i Saharę w porze letnich suszy   .
 . , a więc wymieniam ziemię i zakładam różanki.
 , a więc wymieniam ziemię i zakładam różanki.  i znaleźć coś ciekawego dla siebie.
  i znaleźć coś ciekawego dla siebie. Zapraszam więc serdecznie
  Zapraszam więc serdecznie   
  . W tym tempie to do końca sezonu mam co robić
 . W tym tempie to do końca sezonu mam co robić   . Też wczoraj przeleciała mi przez myśl metoda z podoniczkowaniem choć części, bo chyba nie dam rady tak na szybko z wszystkim. Mam jednak ten swego rodzaju luksus, że kopałyśmy z dość dużymi bryłami ziemi. Jak po weekendzie mnie nie będzie na FO, tzn, że na OIOM leżę
 . Też wczoraj przeleciała mi przez myśl metoda z podoniczkowaniem choć części, bo chyba nie dam rady tak na szybko z wszystkim. Mam jednak ten swego rodzaju luksus, że kopałyśmy z dość dużymi bryłami ziemi. Jak po weekendzie mnie nie będzie na FO, tzn, że na OIOM leżę   

, zajmował całe tylnie siedzenie w dość sporej limuzynie, przyjechał więc jak lord do zwykłego wiejskiego siedliska. Ciekawe jak mu się spodoba nowe miejsce zamieszkania?
 , zajmował całe tylnie siedzenie w dość sporej limuzynie, przyjechał więc jak lord do zwykłego wiejskiego siedliska. Ciekawe jak mu się spodoba nowe miejsce zamieszkania? . Mam jeszcze 3 na rabacie obok, gdzie mam wrzosowisko. WIdać ogród duży i już nie pamiętam wszystkiego
 . Mam jeszcze 3 na rabacie obok, gdzie mam wrzosowisko. WIdać ogród duży i już nie pamiętam wszystkiego  

. Mimo to kwitł, oczywiście bardzo słabo.
 . Mimo to kwitł, oczywiście bardzo słabo.

pięknie się robi u Ciebie w tym siedlisku
 pięknie się robi u Ciebie w tym siedlisku 

możemy sobie podać rękę ja właśnie wróciłam z sadzenia roślin podlewałam już po ciemku. Dziś zrobiłam wrzosowisko, posadziłam też hosty i żórawki sporo roslin kupiłam niektóre dostałam i też miałam zawalony bagażnik. Ostatnio wykańczają mnie te prace ogrodowe. Jutro też czeka mnie praca z kolejnymi nasadzeniami. Będę miała trochę czasu to zdam relacje co tam się u mnie wydarzyło a działo się oj działo
  możemy sobie podać rękę ja właśnie wróciłam z sadzenia roślin podlewałam już po ciemku. Dziś zrobiłam wrzosowisko, posadziłam też hosty i żórawki sporo roslin kupiłam niektóre dostałam i też miałam zawalony bagażnik. Ostatnio wykańczają mnie te prace ogrodowe. Jutro też czeka mnie praca z kolejnymi nasadzeniami. Będę miała trochę czasu to zdam relacje co tam się u mnie wydarzyło a działo się oj działo  

, auto mojego Romka musiało się dostosować
 , auto mojego Romka musiało się dostosować   . DObrze, że tego nie widział i nawet jak mu opowiadam, to mówi, ze woli nie wiedzieć jak ja to wszystko wiozłam. Auto po wyjęciu roślinek było czyste jakby nigdy nic. Wszystko miałam pięknie spakowane.
 . DObrze, że tego nie widział i nawet jak mu opowiadam, to mówi, ze woli nie wiedzieć jak ja to wszystko wiozłam. Auto po wyjęciu roślinek było czyste jakby nigdy nic. Wszystko miałam pięknie spakowane. . Oczywiście zrobiłam znaczniki dla niektórych, ale te akurat padły, np. Geisha. Zapraszam serdecznie do oglądania. Mam nadzieję, że będzie coraz więcej tego wszystkiego
 . Oczywiście zrobiłam znaczniki dla niektórych, ale te akurat padły, np. Geisha. Zapraszam serdecznie do oglądania. Mam nadzieję, że będzie coraz więcej tego wszystkiego   

, no może nie piwkiem z rana ale kawką za wspólne sadzenie. Niech nam wszystko dobrze rośnie. Ja też podlewałam po ciemku. Jednak cieszę się, że udało mi się kawał solidnej roboty zrobić.
 , no może nie piwkiem z rana ale kawką za wspólne sadzenie. Niech nam wszystko dobrze rośnie. Ja też podlewałam po ciemku. Jednak cieszę się, że udało mi się kawał solidnej roboty zrobić.
 Dzięki twoim planom przypomniałam sobie moje dawniejsze zmagania z ogródkiem .I właśnie to będzie cieszyło jak roślinki rosną dzięki tobie i ogród pięknieje
 Dzięki twoim planom przypomniałam sobie moje dawniejsze zmagania z ogródkiem .I właśnie to będzie cieszyło jak roślinki rosną dzięki tobie i ogród pięknieje   Ja też ostatnio sporo Rh dosadziłam dzięki prezentom mojej synowej oby się nam przyjęły i zdrowo rosły
 Ja też ostatnio sporo Rh dosadziłam dzięki prezentom mojej synowej oby się nam przyjęły i zdrowo rosły  

Jednak mimo wszystko tak ciężkiej pracy Ci nie zazdroszczę
 Jednak mimo wszystko tak ciężkiej pracy Ci nie zazdroszczę  
 a jak tam twoje sadzenie dałaś rade?
  a jak tam twoje sadzenie dałaś rade?

Też sie zastanawiam czy posadziłaś już to wszystkoszostani pisze:No właśnie nic nie piszesza jak tam twoje sadzenie dałaś rade?