Bartekkow ,witam Cię szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego nowego Gościa w moim wątku
Bardzo dziękuję za miły i sympatyczny post

.Zakładając,że dobrze zrozumiałem Twoją sugestię,cytuję:
bartekkow pisze: choć widać, że nie masz sprecyzowanego kierunku kolekcjonowania swoich roślinek
,odpowiadam po krótce.
Otóż mój wątek znajduje się nie przez przypadek w dziale zatytułowanym-Moje doniczkowe,domowe,balkonowe,egzotyczne,tarasy.Zdjęcia.który mówi sam za siebie i w którym to jest dowolność hodowania różnego rodzaju gatunków czy odmian roślin.Zaś przykładem na to co piszesz jest mój wątek-Moje początki hodowli storczyków,należący do podsekcji-Moje storczyki i w nim właśnie kierunkiem sprecyzowanym kolekcjonowania roślin jest hodowla i kolekcjonowanie li tylko storczyków.
Szklarenka,przyznaję jest "delikatna" ale zdaje w zupełności egzamin w hodowli młodych roślinek pozwalając utrzymywać im stałą temperaturę a ich przewietrzanie ułatwiają dwa uchylne daszki.Przyznaję,że jedną z naszych cech charakterystycznych jest uprzedzanie się do tego co nowe zanim nie przekonamy się w sposób praktyczny,że jest to dobre i zdaje egzamin-ja też do nich należę.
Tobie również życzę powodzenia,pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie