Oczywiście nie musicie wszyscy wszystkiego komentować, ale kiedy zupełnie nikt nie komentuje wydaje mi się, że nikt nie widział.
Piotrek ja też się nie znam, ale bardzo ale to bardzo podoba mi się rodzina Crassulaceae!
Joasiu tak trojaczki były u mnie, zamieszczam ponownie
theoria_ pisze:
Z żółto kwitnących z grupy Dolichothele mam tylko M. longimamma (zapomniałam o niej pisząc poprzedni post

). Na ostatnim zdjęciu (jeżeli mówimy o podsumowaniu roku) jest bliżej nieokreślona Mammillaria z kręgu M. crinita i kwitnie na śnieżno-biało, więcej jej zdjęć można znaleźć na stronach 67-68 w poprzedniej części wątku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=924 .
Dzięki
Olu, była bym wdzięczna gdyby ktoś jeszcze mi podpowiedział w jakim tempie podskubywać dół (lepiej na raty czy od razu całość), do jakiego poziomu (do rozgałęzienia czy mniej) i kiedy (jesienią oberwałam 3 poziomy liści, czy lepiej czekać do wiosny z takimi zabiegami)?
Heniu bardzo podoba mi się to powiedzenie! Właśnie na to liczę pokazując różne rośliny (Ty chyba również), że trafią do innego odbiorcy. W końcu nie wszyscy tutaj są "kaktusowi" a każdy chciałby zobaczyć coś w swoim guście