Dłuższy czas mnie nie bylo , a tu tyle przemiłych Gości

- dziękuję za wizyty .
Oliwkę odwiozłam do domu , zaliczyłam kilka dni nad morzem , byłam z M w Mielnie ...oczywiście nie omieszkałam wpaść do ogrodu Pawła/Xipe .
Gosieńko ...już nie ma Oliwki . Bardzo mi przykro , wiem , co przeżywasz , rozumiem Cię , bo sama mam w domu dwóch singli .
Kriss1515...witaj , mlodzieńcze z ogrodniczym zapałem - nic , tylko pogratulować pasji w tak młodym wieku

.
Jadzieńko , w rzeczy samej , liście wrotyczy są przepiękne w swej formie . Bogu dziękować ,że nie ma u mnie ślimorów , bo chyba bym się zapłakała , gdyby mi zeżarly jaką roślinę . Hosty są ich szczególnym przysmakiem - współczuję z całego

.
Wiolomanko - serdecznie witam w moich progach

. No , trochę się tego uzbierało przez kilkanaście lat .
Justysiu ...lubię wrotycz w zielu na święto NMP - 15 sierpnia ,ale niestety , nie mialam jej w tym roku . Wszystkie kwiaty miałam ze swojego ogrodu .
Konwalio12 i Ciebie witam

w moim skromnym "Królestwie...."

. Dziękuję za miłe słowa ...acidanterę , liliowce i inne sprzedaję , lub wymieniam na inne , których poszukuję .
Ewuś , z Kostkiem ...prawda , jak pieknie brzmi ? witajcie i wąchajcie do woli . A tak nawiasem mówiąc , to kiedy wpadniesz na pomidorowe co nieco , np. sałatkę w pomidorach , z krewetkami , lub z jajkiem i serem feta?
Marzenko..jakże miło , że wpadłaś ...Twój nick przewija mi się bardzo często w wielu zaprzyjaźnionych ogrodach - zwłaszcza u Sławka .
A teraz ...parę fotek , z tego , co zastałam w ogrodzie , po moim powrocie- zapraszam serdecznie .
Hyzop & Truskawka ozdobna
Runianka japońska variegata & Budleja ' Royal Red '
Pierwiosnek viali / storczykowy , siany w tym roku , teraz zakwitnął .