Pozdrawiam serdecznie
Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko, pozwoliłam sobie pospacerować po Twoich włościach, przyznam, że była to dla mnie wielka przyjemność
Masz ogromną odmianę liliowców w swoim ogrodzie, naprawdę zazdroszczę Ci tego
A już nawet nie wspomnę o Acidanterze, tak o niej marzę... u Ciebie jest naprawdę piękna.. ale myślałam, że kwitnie na wiosnę, widocznie coś mi się pomieszało. Czy mogłabyś dodać jeszcze jakieś jej fotki? Nie chcę się narzucać oczywiście
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagodko-byliśmy z Kostkiem,ale było wąchania!
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jagódko. Nie wiem czemu dopiero teraz trafiłam do Twojego królestwa? Jakże tu pięknie- prawdziwa uczta dla oczu i balsam na złą pogodę i nie tylko. Masz piękne zdrowe okazy wśród swoich roślinek, nic tylko obserwować i napawać się ich pięknem.
pozdrawiam MArzena
pozdrawiam MArzena
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Dłuższy czas mnie nie bylo , a tu tyle przemiłych Gości
- dziękuję za wizyty .
Oliwkę odwiozłam do domu , zaliczyłam kilka dni nad morzem , byłam z M w Mielnie ...oczywiście nie omieszkałam wpaść do ogrodu Pawła/Xipe .
Gosieńko ...już nie ma Oliwki . Bardzo mi przykro , wiem , co przeżywasz , rozumiem Cię , bo sama mam w domu dwóch singli .
Kriss1515...witaj , mlodzieńcze z ogrodniczym zapałem - nic , tylko pogratulować pasji w tak młodym wieku
.
Jadzieńko , w rzeczy samej , liście wrotyczy są przepiękne w swej formie . Bogu dziękować ,że nie ma u mnie ślimorów , bo chyba bym się zapłakała , gdyby mi zeżarly jaką roślinę . Hosty są ich szczególnym przysmakiem - współczuję z całego
.
Wiolomanko - serdecznie witam w moich progach
. No , trochę się tego uzbierało przez kilkanaście lat .
Justysiu ...lubię wrotycz w zielu na święto NMP - 15 sierpnia ,ale niestety , nie mialam jej w tym roku . Wszystkie kwiaty miałam ze swojego ogrodu .
Konwalio12 i Ciebie witam
w moim skromnym "Królestwie...."
. Dziękuję za miłe słowa ...acidanterę , liliowce i inne sprzedaję , lub wymieniam na inne , których poszukuję .
Ewuś , z Kostkiem ...prawda , jak pieknie brzmi ? witajcie i wąchajcie do woli . A tak nawiasem mówiąc , to kiedy wpadniesz na pomidorowe co nieco , np. sałatkę w pomidorach , z krewetkami , lub z jajkiem i serem feta?
Marzenko..jakże miło , że wpadłaś ...Twój nick przewija mi się bardzo często w wielu zaprzyjaźnionych ogrodach - zwłaszcza u Sławka .
A teraz ...parę fotek , z tego , co zastałam w ogrodzie , po moim powrocie- zapraszam serdecznie .
Hyzop & Truskawka ozdobna
Runianka japońska variegata & Budleja ' Royal Red '

Pierwiosnek viali / storczykowy , siany w tym roku , teraz zakwitnął .

Oliwkę odwiozłam do domu , zaliczyłam kilka dni nad morzem , byłam z M w Mielnie ...oczywiście nie omieszkałam wpaść do ogrodu Pawła/Xipe .
Gosieńko ...już nie ma Oliwki . Bardzo mi przykro , wiem , co przeżywasz , rozumiem Cię , bo sama mam w domu dwóch singli .
Kriss1515...witaj , mlodzieńcze z ogrodniczym zapałem - nic , tylko pogratulować pasji w tak młodym wieku
Jadzieńko , w rzeczy samej , liście wrotyczy są przepiękne w swej formie . Bogu dziękować ,że nie ma u mnie ślimorów , bo chyba bym się zapłakała , gdyby mi zeżarly jaką roślinę . Hosty są ich szczególnym przysmakiem - współczuję z całego
Wiolomanko - serdecznie witam w moich progach
Justysiu ...lubię wrotycz w zielu na święto NMP - 15 sierpnia ,ale niestety , nie mialam jej w tym roku . Wszystkie kwiaty miałam ze swojego ogrodu .
Konwalio12 i Ciebie witam
Ewuś , z Kostkiem ...prawda , jak pieknie brzmi ? witajcie i wąchajcie do woli . A tak nawiasem mówiąc , to kiedy wpadniesz na pomidorowe co nieco , np. sałatkę w pomidorach , z krewetkami , lub z jajkiem i serem feta?
Marzenko..jakże miło , że wpadłaś ...Twój nick przewija mi się bardzo często w wielu zaprzyjaźnionych ogrodach - zwłaszcza u Sławka .
A teraz ...parę fotek , z tego , co zastałam w ogrodzie , po moim powrocie- zapraszam serdecznie .
Hyzop & Truskawka ozdobna
Runianka japońska variegata & Budleja ' Royal Red '

Pierwiosnek viali / storczykowy , siany w tym roku , teraz zakwitnął .

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Jagódko, pozdrawiam Cię serdecznie
Czytam, że Oliwka już wyjechała i trochę Ci smutno z tego powodu, ale z drugiej strony, spędziłyście razem wiele dni i wspomnieniami tych chwil można żyć do następnego razu 
Jagódko, piękny okaz fuksji - czy przenosisz ją na zimę do domu, czy traktujesz jako jednoroczną?
Jagódko, piękny okaz fuksji - czy przenosisz ją na zimę do domu, czy traktujesz jako jednoroczną?
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię JAGÓDKO po powrocie znad wód
Trochę Twego ogrodu i subtelnego stylu i dowcipu mi brakowało
Rok jest nietypowy - u Ciebie kwitnie primula vialli a u mnie delosperma
Natomiast moje p.vialli /chyba przez 1 el/ wszystkie padły w zimie lub wiosną.One nie są za trwałe ale ja miałem
już sporą ilość z podziału.Nic to,kupię nowe...
Pozdrowienia,
Sławek
Trochę Twego ogrodu i subtelnego stylu i dowcipu mi brakowało
Rok jest nietypowy - u Ciebie kwitnie primula vialli a u mnie delosperma
Natomiast moje p.vialli /chyba przez 1 el/ wszystkie padły w zimie lub wiosną.One nie są za trwałe ale ja miałem
już sporą ilość z podziału.Nic to,kupię nowe...
Pozdrowienia,
Sławek
- Jagodka

Popatrz - równocześnie byłyśmy u siebie nawzajem
.
Serdecznie witam Aguniu
. Tak , była u mnie ponad miesiąc , więc na jakiś czas mi wystarczy ...ale serce już tęskni .
Mam sporo zaleglości , tak na FO , jak i w ogrodzie , że o oknach nie wspomnę
. Aktualnie ruszyłam z zaprawami darów natury - robię sok malinowy , zaprawiam sałatki ogórkowo paprykowe , etc...
Fuksji mam 8 odmian , a 30 sztuk , które dostałam od przemiłej osoby - Tereni -ukorzenia się
.
Wszystkie fuksje , oprócz magellana , która rośnie w gruncie , przenoszę do domu .
Ha ! Sławku i nawzajem
, mnie również ujmuje Twój sposób postrzegania i nie mam tu aczkolwiek na myśli tylko roślin . Twoje umiejętnie dobrane sentencje , przeplatane portretami roślinnymi - to klasa sama w sobie
.
Mówisz , że ten rok nietypowy - a ja uważam ,że nie tylko przyroda pokręcona , ale i my odczuwamy jej anomalie .
Primula viali jest rośliną krótkowieczną , trzeba ją co jakiś czas odmładzać , by po kilku latach nie odeszła w krainę wiecznych kwitnień .
Serdecznie witam Aguniu
Mam sporo zaleglości , tak na FO , jak i w ogrodzie , że o oknach nie wspomnę
Fuksji mam 8 odmian , a 30 sztuk , które dostałam od przemiłej osoby - Tereni -ukorzenia się
Wszystkie fuksje , oprócz magellana , która rośnie w gruncie , przenoszę do domu .
Ha ! Sławku i nawzajem
Mówisz , że ten rok nietypowy - a ja uważam ,że nie tylko przyroda pokręcona , ale i my odczuwamy jej anomalie .
Primula viali jest rośliną krótkowieczną , trzeba ją co jakiś czas odmładzać , by po kilku latach nie odeszła w krainę wiecznych kwitnień .
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Jagódko,teraz ze ściśnietym sercem bedziesz częściej na forum.Wszystko jak zwykle piekne,ale zwróciłam uwagę na runianke wariegata,piękna jesst,mam tylka tą zwykła i lubię ja.
Dostałam gałązki dwóch pięknych mało spotykanych fuksji od Bożenki Babopielki i trzymam swoje kciuki,żeby ukorzeniły mi się.
Dostałam gałązki dwóch pięknych mało spotykanych fuksji od Bożenki Babopielki i trzymam swoje kciuki,żeby ukorzeniły mi się.
- Jagodka

Telepatia , czy co
- podobnie , jak i u Agi- pisałyśmy równocześnie u siebie
.
Tak , bardzo mi brakowało FO - chociaż wpadałam w ogrody zaprzyjaźnionych Forumków - ale na pisanie nie było czasu .
Oj , tak , masz rację , ze ściśniętym sercem - to dobrze dobrane słowo
.
Gosiu , ja byłam u pewnej Pani ( nie ma konta na FO , ale podczytuje - Tereniu - wielkie
) , która ma fuksje olbrzymy , w odmianach kilkudziesięciu - istny zawrót głowy . Każda opisana , rośnie w olbrzymiej donicy , a krzewy mają ponad 1,50 cm wysokości . Ukorzeniam i też się modlę , by przyniosło efekt ...bo jest ich 30 sztuk . Jedna z nich , to nawet liście ma inne niż pozostałe , wcale nie podobna do siostrzyczek .
Trzymam kciuki za powodzenie w ukorzenianiu Twoich - na pewno się uda

Tak , bardzo mi brakowało FO - chociaż wpadałam w ogrody zaprzyjaźnionych Forumków - ale na pisanie nie było czasu .
Oj , tak , masz rację , ze ściśniętym sercem - to dobrze dobrane słowo
Gosiu , ja byłam u pewnej Pani ( nie ma konta na FO , ale podczytuje - Tereniu - wielkie
Trzymam kciuki za powodzenie w ukorzenianiu Twoich - na pewno się uda
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj kochana
Przykro , ze Oliwki już nie ma przy Tobie , ale na pewno spędziliście wspaniały czas letniej kanikuły .
Wspólne wakacje , pobyt nad morzem . Będziecie miały do czego wracać podczas jesiennej słoty .
Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i też pędzę nadrobić wszelkie forumowe zaległości
Buziaczki !!!
Przykro , ze Oliwki już nie ma przy Tobie , ale na pewno spędziliście wspaniały czas letniej kanikuły .
Wspólne wakacje , pobyt nad morzem . Będziecie miały do czego wracać podczas jesiennej słoty .
Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie i też pędzę nadrobić wszelkie forumowe zaległości
Buziaczki !!!
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
jAGÓDKO,dostałam jedna o listkach prawie seledynowych z białym nalotem i druga ma listki takie paskowane seledynowo brazowe,a kwiatki trabkowe.Muszę zrobic dzisiaj zdjęcia swoim fuksjom,bo trochę też tego mam.Jak ty je ukorzeniasz?
- Jagodka

Nareszcie jesteś
...tęskniłam ...czytałam , ale mało co się odzywałam - teraz powoli wraca wszystko do stanu sprzed przyjazdu Oliwki . Czas spędzony razem nie da się porównać z niczym innym - nauczyłam Oliwkę słów piosenki ... "Gdzie strumyk płynie z wolna ...", obiecała , że ją zaśpiewa w szkole .
Szkoda tylko , że mam mało zdjęć z nad morza , bo tylko robione tel. , a tego nie lubię . Młodszy syn wziął aparat w Tatry Słowackie , bo jest pasjonatem wędrówek po górskich szczytach
.
Gosiu...to muszą być piękne odmiany
, sama jestem ich ciekawa . Ja ukorzeniam w wodzie i to z powodzeniem - dawno temu robiłam z ukorzeniaczem , do ziemi i nakrywałam ciemną butelką PET - też się ukorzeniały , ale to wymaga trochę zachodu . Więcej doniczek i miejsca zajmują więcej na parapetach . Teraz jest dobry czas na robienie sadzonek pelargonii - należy pobrać szczepki z młodych , nowych odrostów wierzchołków matecznych i dać do doniczek z ziemią - dbać o wilgotność , ale nie przelewać , bo zgniją .
Szkoda tylko , że mam mało zdjęć z nad morza , bo tylko robione tel. , a tego nie lubię . Młodszy syn wziął aparat w Tatry Słowackie , bo jest pasjonatem wędrówek po górskich szczytach
Gosiu...to muszą być piękne odmiany
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagodko, nadrobiłam zaległości po długiej nieobecności
Twoj ogród zachwyca kwiatami, masz ich tyle odmian
Niektórych nawet nie znam
Piękne, nastrojowe zdjęcia - prawdziwy balsam na duszę
Zachwyciła mnie tez Twoja Ismena - u mnie nie chcą kwitnąć,..wypusciły tylko liście
Twoj ogród zachwyca kwiatami, masz ich tyle odmian
Piękne, nastrojowe zdjęcia - prawdziwy balsam na duszę
Zachwyciła mnie tez Twoja Ismena - u mnie nie chcą kwitnąć,..wypusciły tylko liście
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Jagódko, właśnie to mijanie się w wątkach przygnało mnie do Ciebie. Tytuł wątku też swoje dołozył i wcale się nie zawiodłam. Dobrze, że wspominasz o robieniu sadzonek pelargonii. Też się w to bawię, bo wiosną mają zawrotne ceny. A sadzonki robione wiosną kwitną ... no bardzo późno, jak już trzeba je chowac do domu.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
30 fuksjowych sadzonek nawet nie wiem ,gdzie bym to pomieściła
.Na pewno muszą być piękne takie wielgachne 1,5 m drzewa fuksjowe .Niestety na to trzeba mieć dużo miejsca w domu .Też wpadam na Fo w trakcie robienia buraczków do słoiczków .Trzeba powoli skarby ogrodowe zawekować