Raflezja, mnie dobijają Twoje kwitnące fotki i nie tylko kwitnące więc będziemy się nawzajem dobijać
Sukulentowy Meksyk - ejacek
- ejacek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Sukulentowy Meksyk
Aylostera była kupiona jako Aylostera heliosa z etykietką i na ajlosterę wygląda, rebucja co prawda bez oznaczenia ale z wyglądu korpusu to 100% rebucja, ale teraz jak patrzę na te kwiaty obok siebie to wypisz wymaluj to samo , można by je pozamieniać kwiatami i nikt by się nie spostrzegł.
Raflezja, mnie dobijają Twoje kwitnące fotki i nie tylko kwitnące więc będziemy się nawzajem dobijać
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Jacku!
Masz ciekawą kolekcję kaktusów i sukulentów. Nawet jeśli nie kwitną są intrygująco piekne.
A z kwiatami porażają! Cudowne.
A Adenium
urocze!!!!Och aż mi się słodko zrobiło ... cudne jest!
Masz ciekawą kolekcję kaktusów i sukulentów. Nawet jeśli nie kwitną są intrygująco piekne.
A z kwiatami porażają! Cudowne.
A Adenium
- ejacek

Czuję się zaszczycony dostrzeżeniem przed Admina zabieganego pewnie po całym forum
, ja to tylko skupiam się na tym wąskim dziale. Dla mnie Adenium to taka ciekawostka , jest na to moda to chciałem to mieć, chociaż jedną sztukę. Bardziej fascynują mnie małe meksykany o "robakowatych " cierniach.
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dlatego włąśnie wydaje mi się, że ta rebucja to będzie jakaś forma Aylostera fiebrigii, no ale głowy to już nie dam.ejacek pisze:Aylostera była kupiona jako Aylostera heliosa z etykietką i na ajlosterę wygląda, rebucja co prawda bez oznaczenia ale z wyglądu korpusu to 100% rebucja, ale teraz jak patrzę na te kwiaty obok siebie to wypisz wymaluj to samo , można by je pozamieniać kwiatami i nikt by się nie spostrzegł.
- ejacek

A ja jestem cały czas pod wrażeniem kwiatów Adenium, żałuje że te kilka lat temu pozostawiłem sobie tylko jeden okaz, teraz może było by więcej kwitnących. To całkiem coś innego niż kwiaty kaktusów do których przywykłem, Adenium kwitnie nieprzerwanie cały czas już chyba niedługo będzie dwa tygodnie , kwiaty po otwarciu się, już takie pozostają , nie ważne dzień czy noc , może być 13.00 albo 1.00 w nocy a kwiat otwarty i tylko otwierają się nowe. Nie wiem czy u innych tak samo ? Kwiaty kaktusów to w większości kwestia kilku dni max , a czasami kilku godzin.

- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
Kwitnące Adenium coś pięknego
Jeszcze trochę latek przede mną zanim zakwitną moje
ale jedno jest pewne opłaci się czekać
Ile twój okaz ma lat ?
- ejacek

Nieco ponad 5 lat, dokładnie nie pamietam.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
5 lat.... ale warto czekać. Jak długo utrzymuje kwiaty?
- ejacek

To znaczy na początku miałem 3 Adenium, ale przyszła pierwsza jesienna chłodniejsza noc i został ten jeden.Oczywiście kaktus nie padł żaden wtedy. Jak długo się utrzymają kwiaty to nie wiem, ale one wyglądają dosłownie tak samo po otwarciu przez cały czas, nie zamykają się i nie otwierają ponownie i to jest to co mnie zaskakuje.
- przemo1413

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
hm wiem że Adenium wolno rośnie ( widzę po swoich ) ale w sumie jak na 5 lat to nie jest jakieś duże . To chyba żeby wyhodować ładną dużą sadzonkę która pięknie i obficie będzie kwitła to trzeba ze 20 lat . Kurde toż to jest całe moje życie a nawet więcej
Ale jedno jest pewne czekać warto
A kwiatki jakoś pachną czy nie ?
- ejacek

Na 1 stronie mojego wątku w szklarence to Adenium widać i ono cały czas rośnie w tej samej doniczce, nie przesadzałem go od tego czasu i specjalnie o nie nie dbałem.Z tego co czytałem w innych wątkach to powinny kwitnąc po 3 latach chyba.Ja nie czuje żadnego zapachu.
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Pięknie Ci kwitną