Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Ewka, no nie, jak to zamówiłaś... myślałam, że zamówienie skompletowane ;) mów szybko co, gdzie i kiedy :)
też mi się wydaje, że jesienią (do której daleko, zobaczymy czy ten wyjazd dojdzie do skutku) będzie milej zwiedzić szkółkę Austina ;)
Małgosiu, róże w marcu to dopiero zaczną się budzić ze snu, jeśli pogoda pozwoli ;) ale czeka mnie bardzo dużo pracy i nie może mnie nie być na miejscu. Swoją drogą rower wyciągam najwcześniej jak to będzie możliwe - potrzeba mi ruchu!
Gosiu, jak ja lubię takie poranki... kubek aromatycznej kawy w dłoni, w kominku się pali, laptop na kolanach... dlaczego nie wygrałam tych 30-paru baniek - siedziałabym sobie tak bez przerwy ;)
Gosiu, co do ławeczki, to jeszcze nie wiem jaka może być cena... wszystko zależy z jakiego drewna będzie wykonana - na pewno teak, który jest najlepszy, będzie najdroższy... Gorzatka pisała mi o swojej ławeczce zamawianej na all - dała za nią około 200zł, ale z drewna świerkowego, mniej trwałego...
chcesz sobie zrobić na zamówienie?
zimno u Ciebie!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga czy Ty może zamawiałaś Pastellę....szukam ,gdzie sprzedają wysyłkowo :roll:
Tak mi się wymarzyła ta róża że za nic nie mogę jej z głowy wydłubać ;:223
stuk,stuk kawusią ;:40
A jesienią...to może u Austina będą promocje ;:224
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, Pastellę mam posadzoną jesienią... u kogo ją kupowałam? :oops: jeśli się nie mylę, to jest w sprzedaży w Rosarium - zaglądałaś do nich? to róża nostalgiczna, z ADR - koniecznie trzeba ją mieć, więc nie dziwię się że nie możesz przestać o niej myśleć ;)
kawa - a jakże, idę zaparzyć drugą ;)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, to mów kiedy ten rower wyciągniesz już... ja też powinnam zaznać więcej ruchu... :roll: :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie - 18 rano bylo, to najzimniejsza noc chyba do tej pory. Ale slonce swieci, to czego chciec wiecej. Ostatnio chcialam juz mowic, ze fot rozanych dawno nie wstawialas ale zapomnialam :;230
x-ag-a
---

Post »

Gosia, no powiem powiem ;)
Julka, co tak wcześnie wstałaś? ;) i do Ciebie przyszedł mróz <emotikona: zyguzyguzygu> :lol: u mnie też słońce i nim się cieszmy, mrozy przecież miną (byleby śnieg nie wrócił - tak mi się super jeździ do roboty ostatnio)... róże - pomyślisz i masz :P
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak mnie jakos zerwalo z rana ale jak tak slonce swieci, to nawet pognic w lozku nie mozna :wink:
A tak powaznie, to wczoraj sobie chalupke posprzatalam i rano nie bylo tyle zamieszania, to szybciej kompa mozna bylo odpalic.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

aguniada pisze:Jagodko, ladna to jest malo powiedziane... Laweczka Danusi jest piekna i bardzo romantyczna.. Potrzeba mi takiej nad oczko.. A palenisko wraz z siedziskiem bedzie wykonane z lupka.. Na siedzisku waskie poduchy badz wykonczenie drewnem zeby nie bylo zimno od kamienia...
Majeczko, napisze wiecej na pw i wytlumacze o co chodzi z zaba, ok?
Wszystko przemyślane , każdy detal , materiał i styl. I efekty widać. ;:108 ;:138 ;:138
Aga , podreptałem po ogrodzie i nabawiłem się kompleksów. Twoje brzozy i rabaty pod nimi zauroczyły mnie. Wszystko wymierzone , brzozy tak posadzone , że te na dole też mogą żyć swobodnie. Wielka ilość krzewów, berberysy i pęcherznice , to co lubię. Moje jeszcze male i na taką ilość nie pozwolę sobie , mało miejsca. Zdjęcia także robisz super, nie przetworzone , a bardzo wyrażne. Nie cierpię przekolorowanych fotek.
Leonarda już mam na oku , a jak zachowuje się Sebastian Kneipp. Drażnią oko takie róże. ;:224 ;:224 ;:3
x-ag-a
---

Post »

Julka, ja też lubię wcześniej wstać w słoneczny dzień :)
Tadziu, dziękuję za miłe słowa - bardzo mi przyjemnie, że Ci się podoba w moim ogrodzie... brzozy i ich usytuowanie na działce to nie nasza zasługa... kupiliśmy działkę - lasek brzozowy... część brzózek - chudych patyczków - musieliśmy wyciąć pod budowę domu... te, które zostały mi wystarczają i mam nadzieję, że na sąsiedniej działce, całej porośniętej brzozami, sąsiad nigdy się nie wybuduje - uwielbiam ten las :)
wracając do róż, Tadku, to zarówno Leonarda jak i Sebastiana mogę z całego serca polecić... to cudne, zdrowe, kwitnące cały sezon róże... no spójrz tylko jakie mają kwiaty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aguś piękne fotki :uszy aż mi się oczy śmieją :D Sebastian wielce urodziwy ;:167
Ponoć idzie wiosna, a u mnie dzisiaj w nocy -23 :(
Z nart wróciłam, ale fotki .... jakoś tak strasznie zimno było ;:14 ręce marzły więc głównie rodzinka obfotografowana ;:108
Jakbym miała swój wątek z pewnością sztuk kilka byłoby już wybranych do pokazania.
Odpoczynek wspaniały, żadnych większych obowiązków, za to przyjemności :lol:
Zawsze najwięcej przyjemności dostarcza mi napawanie się widokami ;:167 wiadomo, jak człowiek z pagórów trafi w góry :D
Tak więc nasycona widokami śnieżnej, mroźnej zimy mogę już pożegnać tę porę roku ;:14 Pora na wiosnę :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mogę przestać zamawiać :wink: Zimno wpływa na mnie naprawdę negatywnie, zaklinam wiosnę w bardzo kosztowny sposób.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bardzo ładny układ kwiatów , kolor Leonarda także. Poszukamy tych różyczek ;:108 ;:108 W zaprzyjażnionej szkółce może będą mieli . Mam jeszcze kilka na liście do zdobycia. Tych brzózek niech sąsiad nie wycina , masz piękne tło dla ogrodu. Nie to co u mnie :evil: Muszę czekać kilka lat aż tujki urosną i zasłonią mi te ugory za płotem. ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Agnieszko,
Od jakiegoś czasu zwiedzam Twój ogród i za każdym razem odnajduję w nim bliskie mi akcenty..brzozy, formowane iglaki, róże, powojniki...Twój ogród jest bardzo dopracowany, rabaty harmonijne, a roślinki zadbane - gratuluję, wygląda na dzieło skończone. a może się mylę...? Planujesz jakie nowe rabaty na wiosnę? Pozdrawiam cieplutko :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguniu! Analizowałam znów Twoje zdjęcia i wkurzyłam się na siebie - podziwiając kompozycje Twoich rabat widzę swoje błędy...Dlaczego na nowym, dużym terenie posadziłam jedną kosówkę zamiast trzech, no dlaczego..?! Myślę sobie,że chyba najtrudniejsza w urządzaniu ogrodu jest umiejętność wyboru i rezygnacji z nadmiaru (tych dziesiątków pięknych roślin, które przecież musimy mieć..!). Jak uważasz..? Robisz to intuicyjnie czy to świadome działanie?
Bardzo poproszę o kontakt do sklepu w Pęcicach oraz firmy od skrzyń !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aga.Czytam o ławewczkach i właśnie ta Danusina z Ogrodowiska bardzo mnie zauroczyła.
Też mam już zamowioną i będzie stała pod czereśnią.
Piękne róże ,pokazywałam też mojego Warwicka Castle ,który jest bliżniaczo podobny do Leonarda da Vinci(którego kupilam jesienią by je dokladnie porownać).Sebastiana nie mam a taki śliczny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”