Tą nie wiem jak trzymać,ale jak dostanę taki duży wazon to chyba kupię.Ty planujesz swoją zraszać a ja z tym zraszaniem to nie bardzo ,bo lubię zapomnieć .No i zostają też ślady po wodzie na szybach a czyścić szyb po każdym zraszaniu to by mi się nie chciało.
Początek przygody
- Edyta 74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Początek przygody
Ja tą swoją małą mam w wazonie i widzę,że ma już malutkie przyrosty.Wiec chyba jej tak dobrze.
Tą nie wiem jak trzymać,ale jak dostanę taki duży wazon to chyba kupię.Ty planujesz swoją zraszać a ja z tym zraszaniem to nie bardzo ,bo lubię zapomnieć .No i zostają też ślady po wodzie na szybach a czyścić szyb po każdym zraszaniu to by mi się nie chciało.
O cienkiej warstwie wody w wazonie pisała mi Jagódka ale upominała,żeby korzenie nie dotykały tej wody.Jeste ciekawa co na ten temat powie Dusia.
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Ja jutro jadę do i kei i zobaczę za jakimś wielkim - może faktycznie w razie niedopatrzenia i zapomnienia lepiej w wazonie 
- kasiunieczka_32
- 1000p

-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Osz Ty.... ale cudnie!!!!!!!!!
Teraz mają tam raj
A ta Vanda dodaje uroku......... mmmmm Kasiu pięknie

No i duuuużo miejsca masz jeszcze na storczyki na parapecie z Cattleyami i Cambriami
wiesz co to znaczy? :P Że trzeba uzupełnić braki

No i duuuużo miejsca masz jeszcze na storczyki na parapecie z Cattleyami i Cambriami
- kasiunieczka_32
- 1000p

Moniu, właściwie to muszę zacząć stopować, bo nie ma dnia żebym czegoś nie kupiła

-
Zabka_Monis
- 1000p

Haha
Ale po co chcesz przystopować ? Zobacz ile radości daje kupowanie , więc po co chcesz się pozbywać się codziennych radości i uśmiechu?

- kasiunieczka_32
- 1000p

Ja myślę, że radość będzie wtedy, gdy będę mieć swoje osobiste kwitnienia 
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Kasiu,jakie Ty masz piękne widoczki
Vandzia wygląda super
czyli jednak nie będzie w wazonie 
Vandzia wygląda super
-
Zabka_Monis
- 1000p

- kasiunieczka_32
- 1000p

No więc Moniu moja przygoda ze storczykami zaczęła się dokładnie 23 kwietnia tego roku
Oczywiście na razie wszystkie pączki, ale z już obecnych od kupienia pędów się rozwijają, ale oczywiście za mało czasu, abym już się doczekała własnych pędzików i kwiatów
Oczywiście na razie wszystkie pączki, ale z już obecnych od kupienia pędów się rozwijają, ale oczywiście za mało czasu, abym już się doczekała własnych pędzików i kwiatów
-
Zabka_Monis
- 1000p

Doczekasz się na pewno
Każdy z nas się doczekał , więc i Ciebie to spotka. Z roku na rok coraz więcej doświadczeń i wiedzy ,a to pomaga
No i coraz więcej roślin 
-
Blue Monkey
- 500p

- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Kasiu cześć
Właśnie dokończyłam czytanie Twojego wątku
Wyliczyłam, że dzis jest pierwszy dzień siódmego tygodnia Twojej choroby
Pochwal się, ile w tym czasie w sumie nabyłaś storczyków?
Kolekcja imponująca, wszystkie storczyki są piękne
Wiele z nich też bym chciała mieć
a akwarium to już w ogóle super
Gratulacje też dla M, który znosi ten geometryczny przyrost roślin, akwariów, a zapewne gdzieś w tle także nawozów, paczek z podłożem i keramzytem, sphagnum, doniczek, koszyczków i tym podobnych rzeczy
Ahaa wiesz, co, myślę, że najwyższa pora żebyś sobie sprawiła prawdziwą (dla odmiany) Miltonię
Co Ty na to? 
Kolekcja imponująca, wszystkie storczyki są piękne
Ahaa wiesz, co, myślę, że najwyższa pora żebyś sobie sprawiła prawdziwą (dla odmiany) Miltonię
Pozdrawiam, Basia:)
- kasiunieczka_32
- 1000p

Basiu, bardzo dziękuję
Twoje pytanie zmusiło mnie w końcu do policzenia moich kwiatuszków i naliczyłam ich właśnie 46.
Jeśli chodzi o mojego M. to on raczej nie zwraca uwagi i nie wiem, czy w ogóle widzi moje piękności. ~Nawet nie wiem, czy moją wandeczkę zauważył
Jeśli chodzi o miltonię to marzy mi się Miltonia wascewiczii alba, ale obawiam się po przeczytaniu kilku opinii, że u mnie nie zakwitnie
Sama nie wiem co o tym myśleć
Twoje pytanie zmusiło mnie w końcu do policzenia moich kwiatuszków i naliczyłam ich właśnie 46.
Jeśli chodzi o mojego M. to on raczej nie zwraca uwagi i nie wiem, czy w ogóle widzi moje piękności. ~Nawet nie wiem, czy moją wandeczkę zauważył
Jeśli chodzi o miltonię to marzy mi się Miltonia wascewiczii alba, ale obawiam się po przeczytaniu kilku opinii, że u mnie nie zakwitnie
Sama nie wiem co o tym myśleć
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, twoja choroba storczykowa faktycznie postępuje w zastraszającym tempie, ja od 4 lat zbieram storczyki a mam ich niecałe sześćdziesiat. Ale musisz teraz szybko wiedzę przyswajać na temat uprawy różnych gatunków, bo różnorodność u Ciebie wielka.
.
Powodzenia w uprawie i oczywiście chwal się sukcesami.
A jeśli chodzi o męża to zazdroszczę, mój chociaż upchnę storczyka miedzy inne to i tak wszystko wypatrzy
Powodzenia w uprawie i oczywiście chwal się sukcesami.
A jeśli chodzi o męża to zazdroszczę, mój chociaż upchnę storczyka miedzy inne to i tak wszystko wypatrzy
-
Zabka_Monis
- 1000p

A ja przez 4 latka mam ich tylko 21 .... więc ciesz się kobieto , że masz taką kolekcję już