Gosiny ogród
- gosia07
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Gonia 20 róż i to z górnej półki
Moje burki kochane też lubię 
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Jestem dzis w Orleanie. Tutaj tez dzis wieje jak cholera i wieczor spedzamy w hotelu. Mam nadzieje, ze jutro pogoda bedzie lepsza.
Chcialam kupic jakies kartki pocztowe, ale te ktore widzialam nie zaslugiwalyna wyslanie do Ciebie i innych moich kolezanek.
Gosiu, wyglada na to, ze niebawem pojedziemy do Lannion i zajrzymy do Twego ogrodka. Tymczasem ostatnia rozmowa sprawila mi ogromna przyjemnosc. Jestes bardzo bezposrednia, spontaniczna, szczera i wesola. Sama przyjemnosc obcowac z podobnymi osobami.
Chcialam kupic jakies kartki pocztowe, ale te ktore widzialam nie zaslugiwalyna wyslanie do Ciebie i innych moich kolezanek.
Gosiu, wyglada na to, ze niebawem pojedziemy do Lannion i zajrzymy do Twego ogrodka. Tymczasem ostatnia rozmowa sprawila mi ogromna przyjemnosc. Jestes bardzo bezposrednia, spontaniczna, szczera i wesola. Sama przyjemnosc obcowac z podobnymi osobami.
- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Oj Felu ! dziękuję za komplementy, aż się zaróżowiłamfela pisze:Jestem dzis w Orleanie. Tutaj też dzis wieje jak cholera i wieczor spedzamy w hotelu. Mam nadzieje, ze jutro pogoda bedzie lepsza.
U nas tez okropnie wieje, zapowiedzieli po 60km/h pól wieczora spędziliśmy na mocowaniu pomidorów i kwiatów by się nie połamały.
Pozdrawiam Gosia
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu róże piękne a ta ceglasta ho,ho jeszcze takiej nie widziałam
Kiedy planujesz obsadzić mur (Chiński) bo taki długi że będziesz miała pole do popisu już jestem ciekawa efektu końcowego.Jak się mają złamane gałązki trzymają się?
- gosia22

Kasiu, mur będziemy zdobić dopiero na jesieni z dwóch powodów. Zaleca się sadzić róże na jesień, do tego musimy jeszcze się zgodzić jakie będziemy sadzić hihi. Ja się przekonałam ze lepiej jest zobaczyć kwiaty przed kupnem bo potem jestem rozczarowana. Jest kolo nas kilka tak jakby szkółek różanych, wybiorę się tam by zobaczyć róże. z klematisami jest to samo.
Połamane gałązki Barbary S. pukam w niemalowane ale dobrze wyglądają ! Wygląda na to ze może się przyjmie !
znalazłam miedzy chwastami irysa. Dziwne bo przez trzy lata były tylko liście a tego roku zakwitły kwiaty. Ja to mam w spadku po byłych właścicielach, chciałam wyrzucić , a tu taka niespodzianka. Jeśli ktoś wie co to za irys?

Truskawki aż ślina leci, dzieci się cieszą bo dochodzą i zrywają kiedy chcą.

Truskawka normalna ale wyrosła na giganta nie wiem dlaczego

"Papi delbard" ma coraz to ładniejsze kwiaty.

"hot cocoa" ma piękne kwiaty. Nie potrafię zrobić zdjęcia w całości, za każdym razem wychodzi niewyraźne.

Clematis "monte cassino" ładnie kwitnie, ale jest taki wiatr ze obrywa liście.

Połamane gałązki Barbary S. pukam w niemalowane ale dobrze wyglądają ! Wygląda na to ze może się przyjmie !
znalazłam miedzy chwastami irysa. Dziwne bo przez trzy lata były tylko liście a tego roku zakwitły kwiaty. Ja to mam w spadku po byłych właścicielach, chciałam wyrzucić , a tu taka niespodzianka. Jeśli ktoś wie co to za irys?

Truskawki aż ślina leci, dzieci się cieszą bo dochodzą i zrywają kiedy chcą.

Truskawka normalna ale wyrosła na giganta nie wiem dlaczego

"Papi delbard" ma coraz to ładniejsze kwiaty.

"hot cocoa" ma piękne kwiaty. Nie potrafię zrobić zdjęcia w całości, za każdym razem wychodzi niewyraźne.

Clematis "monte cassino" ładnie kwitnie, ale jest taki wiatr ze obrywa liście.

-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu co to za irys? ładny
zostaw go bo jest niespotykany. Powiedz mi bo na wątku o klematisach nikt mi nie odpowiedział a widzę że u ciebie chyba to samo na listkach u monte regulamin się robi takie jakby poparzone.Dobrze ja widzę? co to morze być ?Mój wester zatrzymał się w wzroście ale ma sporo pączków tylko coś kolor kwiaty zmieniają z bordo na taki jakby ciemny bordowofioletowy nie wiem o co chodzi.Gosiu a czy zdarzyło się ze clematis miał przebarwiony jakiś listek w kolorze kwiatka? Truskawka, więcej takich jedna na deserek
by wystarczyła mniam ,mniam
- gosia22

katarzynka575 pisze:Gosiu co to za irys? ładnyzostaw go bo jest niespotykany. Powiedz mi bo na wątku o klematisach nikt mi nie odpowiedział a widzę że u ciebie chyba to samo na listkach u monte regulamin się robi takie jakby poparzone.Dobrze ja widzę? co to morze być ?Mój wester zatrzymał się w wzroście ale ma sporo pączków tylko coś kolor kwiaty zmieniają z bordo na taki jakby ciemny bordowofioletowy nie wiem o co chodzi.Gosiu a czy zdarzyło się ze clematis miał przebarwiony jakiś listek w kolorze kwiatka? Truskawka, więcej takich jedna na deserek
by wystarczyła mniam ,mniam
kasiu, napisałam ci maila
- gosia22

Tak Gosiu," Papi "kwitnie aż do pierwszych przymrozków.gosia07 pisze:Gosiu piękna ta pnąca.Czy powtarza kwitnienie?
To w teorii a w praktyce mam ja dopiero od ubiegłej wiosny tak wiec w tym roku przekonam się na własne oczy
A moja zwisająca truskawka ma mało owocków i są takie beee niesmaczne normalnie 
- gosia22

oh, no to masz pecha ! moje są bardzo dobre.Bogumiła pisze:A moja zwisająca truskawka ma mało owocków i są takie beee niesmaczne normalnie
-
katarzynka575
- 1000p

Ciekawa jestem czy ktoś zna nazwę twojego irysa, naprawdę jest ciekawy i myślę że dlatego ci Gosiu zakwitł bo go chciałaś wykopać
one tak mają ,jak tylko usłyszą że chcesz się ich pozbyć to zrobią wszystko żeby do tego nie dopuścić .Wiem coś o tym 
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Gosiu przepiękne masz róże Edith Piaf urocza
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu a gdzie twoje fuksje? pokaż swoje piękności 
- gosia22

Kasiu, fotki zrobię wieczorem, niestety po 3 dniowej nieobecności kwiaty maja strasznie sucho. Fuksje oklapły jak nie wiem co, surfinie tez, a bratki są spalone przez słońce. Mam nadzieje ze po dobrym podlaniu fuksje dojdą do siebie. Tylko truskawki się cieszą ze słońca bo nigdy nie były takie dobre.