Storczyki początkującej empe...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki początkującej empe...

Post »

Takie śliczne storczyki i tak rzadko zdjęcia Robisz? Okrzyczeć pozostaje hihi... ;)
Piękne wszystkie, ale bordo i miniaturka przyciągnęły mój wzrok ;:108
I cymidium, iedntyczne, jak moje ;) Niech długo Ci kwitnie...ciekawe, czy Twoje też jest pachnące? ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
empe88
200p
200p
Od: 18 mar 2010, o 14:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, nie wątpię, że prezenty byłyby super - muszę to rozważyć, ale do ślubu jeszcze trochę, musimy najpierw gdzieś założyć gniazdko z dużą ilością parapetów ;-))) A cymbidium niestety cięte... Wstawiłam do Osłonki od mojego olbrzyma, do osłonki wazonik (niestety mam tylko lekki i maly, nie utrzymałby tak wielkiego pędu, a opierać o ścianę go nei chciałam), wazonik przysypałam keramzytem i super się trzyma :D Stoi w wodzie destylowanej z niewielkim dodatkiem odżywki - za Twoją poradą. :)))

Storczykowa, dzięki, też mi się baaaaaaaaardzo podoba :)

Justuś, zdjęcia robię i tak bardzo często i zanudzam Was w kółko tymi samymi kwiatami... No ale niestety, parapet pełny. Ale wkrótce zmienimy miejsce zamieszkania. Będziemy mieli nowy piękny parapet, może i w pokoju dziennym się ulokujemy ze storczykami. nasza współlokatorka zdaje się nie mieć nic przeciwko, ale jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego, ile tego kwiecia u mnie jest ;-)))

Patrysiu, dziękuję:) Jestem w nich zakochana :)

Kasiunieczka, dziękuję za porade. Na razie wypróbuję tej wody z odżywką, ale może potem rozejrzę się i za tymi saszetkami.
Magda
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Witaj empe ale się dzieją u Ciebie wspaniałe rzeczy ;:63 Kwitnienia śliczne.Gratulacje z powodu zaręczyn,oj szykuje się duża impreza ;:136
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Empe, gratulacje :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
empe88
200p
200p

Post »

Pani storczyk, Mała Mi - dziękuję Wam bardzo za gratulacje :)))

Czy miltonii wystarczy wakacyjny pobyt na balkonie by jeszcze kiedyś zakwitnąć? A jak dbać o Cattleyę? Wypuściła mi 3 młode przyrosty, chciałabym kiedyś jeszcze zobaczyc z nich kwiaty...
Magda
Awatar użytkownika
tishja
50p
50p
Od: 20 maja 2008, o 15:58

Post »

Gratuluję!!!! ;:138 Olbrzym ma piękne kwiatuszki, pozostałe storczyki też są bardzo ładne.:)
Pozdrawiam
Justyna
empe88
200p
200p

Post »

Jestem wprawdzie baaaardzo zajęta końcówką przygotowań do zakończenia pracy dyplomowej, ale co tam ;) Parę fotek:

Co to może być to małe zielonkawe? Pewnie korzonek?:( Szkoda, bo pierwszy kwiat mojemu olbrzymkowi pada, teraz już pewnie pójdzie hurtem... :((( Ma jeszcze ze 2 czy 3 maleńkie pączki na końcach pędów. :)
ObrazekObrazek

Denrobium nobile hodowane z keiki od pewnej miłej znajomej :))) Trochę słabiutkie... Ale marzy mi się Dendrobium Phal. Achhhh.... ;:3

Obrazek

Moje cudne cymbidium... Nie chcę żeby uschło ;( Choć ;:167 chce kupić kolejne, tym razem białe.... Szkoda mi ciętych kwiatów... No i wydaje mi się że nie pachnie, choć ;:167 uważa inaczej... Cóż, jeśli to zapach to taki banalny, "roślinny" ;-)

Obrazek

To jest mój mocarz, ten którego kupiłam suchutkiego. On i jego przedłużenie pędu (z większymi pąkami) i nowy pędzik ( z mniejszymi pączkami):
ObrazekObrazek

o ten mój ciemniaczek ;-))) Uwielbam go. Chyba jest woskowy...
ObrazekObrazek

I pączuszki u wąsacza w różowe kropki ;))))
Obrazek
Magda
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkie kwiatuszki śliczne ale najbardziej podoba mi się ten ciemny ;:63
Gratuluję pędziku i przedłużenia :tan
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

i na dodatek masz takie ładne do nich osłonki - strasznie mi się podobają
Patrysia
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne storczyki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Śliczne kwiatuchy i przyrościki :) Na to "coś" zielonego, czy to pędzik czy korzonek jeszcze ze dwa dni trzeba poczekać, aż zagadka się sama rozwiąże. Pędziki są raczej spiczaste, rosną do góry i łuski<oczka> są blisko siebie...

A katlejka i miltonia zapewne po wakacjach balkonowych zakwitną ;:108 Ja już się zastanawiam, w jakim miesiącu mam przywieźć je z powrotem z wakaji ogrodowych? Pewnie wrzesień...zobaczymy, jakie temperatury będą... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
tishja
50p
50p
Od: 20 maja 2008, o 15:58

Post »

Gratulacje z okazji zaręczyn ;:196
Cymbidium w Twoim bukiecie będzie? :)
Blue Monkey pisze:Madziu gratulacje :!: ;:138 :!: ;:138 Oczywiście zapraszasz całe forum na ślub? :;230 Założę się, że byłabyś bardzo zadowolona z prezentów od nas ;:138
Zabrakło by parapetów żeby wstawić wszystkie storczyki :wink:
Pozdrawiam
Justyna
empe88
200p
200p

Post »

Dziewczyny jeszcze raz dzięki :) W mojej kolekcji zastój, dawno niczego nie kupiliśmy... Ale za 2 tygodnie się przeprowadzamy i wtedy pewnie zaszalejemy. ;-) Skromnie, ale jednak. Pokażę Wam coś:

ObrazekObrazek

To ten bidulek który niesamowicie się odwdzięcza. :) Ten od własnego pędziku. Ale kwiat pojawił się na przedłużeniu pędu. Słodki jest, prawda? :)

A dziś już pękał mu kolejny pączek, jutro pewnie będą cieszyć oba razem :)))
Magda
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

ten ciemny jest przecudny !
Gdzie Wy takie cuda wynajdujecie:O Choć ja oficjalnie już nie planuję żadnych hybryd to wczoraj kupiłam koleżance w prezencie pięknego falka, w pięknych pastelowych kolorkach. Bardzo mnie kusiło, żeby go sobie kupić, ale M stał na straży :twisted:
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
empe88
200p
200p

Post »

Mała Mi, o dziwo, znalazłam go w Biedronce :D Byłam w szoku... I choć początkowo go zostawiłam (jechaliśmy do przyszłych teściów 25 km w jedną stronę) to zaraz po wyjeździe z parkingu załowałam i obiecałam sobie ze wrócimy po niego i jeśli tylko nadal będzie to go weźmiemy. :) W 2 Biedronkach w mojej okolicy nie było nic ciekawego. Tzn same typowe - białe, różowe i takie żółte z kolorowym środkiem. A w 3... Stały 2 ostatnie. Mój ciemny i jeszcze fioletowy z ułamanym pędem. Wzięłabym i jego, ale nie po zwykłej cenie, a w Biedronce niestety nie przeceniają... Szkoda, ale nie stać mnie jeszcze na to. ;-)
Magda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”