Ogródek Pszczółki cz.2
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ołownik w formie dużego krzewu prezentuje się wspaniale.
Mój osiągnął 70 cm a zimował w piwnicy w półmroku w temp.13 C,tylko listki na zimę należy obrywać ,bo same nie opadną.Dopiero teraz wytworzył więcej pąków kwiatowych,dosyć późno.
Mój osiągnął 70 cm a zimował w piwnicy w półmroku w temp.13 C,tylko listki na zimę należy obrywać ,bo same nie opadną.Dopiero teraz wytworzył więcej pąków kwiatowych,dosyć późno.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Witajcie wieczorowo
Ja dalej się zastanawiam czy sobie go nie sprawić w przyszłym roku. Zdecydowanie nie mam gdzie przechowywać zimą
a jak na jednoroczną roślinkę to troche droga bo sprzedają ją wszyscy za 12 euro takiego 10 cm krzaczka.
No chyba że uszczknę gałązkę i ukorzenię. Będzie jak znalazł na wiosnę.
albo raczej usłyszeć
Jakby tu się dorobić takie dużego krzaczora jaki widziałaś w Rzymie to nie wiem. Może podłączyc jakieś sztuczne
słoneczko to by urósł wyzszy. Jak myslisz?
W Maroku on służy tez na żywopłoty razem z hibiskusami czerwonymi i bugenvillią. Ślicznie się prezentują.
Nam pozostaje tylko pomarzyć o takich żywopłotkach
Buziaki na milutki wieczór
Nelu; on chyba tak później kwitnie latem. A 70 cm to już sporo i fajnie że będzie Ci kwitł. Wpadnę do Ciebie popatrzyćAlionuszka pisze:Ołownik w formie dużego krzewu prezentuje się wspaniale.

Gabiś, widzę że nie tylko ja zachwycam się tym ołowniczkiemGabriela pisze:Wiesiu, ołownik cudowny...
Zastanawiałam się kiedyś, czy go sobie nie sprawić,
ale doszłam do wniosku, że mam za dużo donic i nie mam gdzie ich trzymać przez zimę.
Podziwiać mogę gdzie indziej....

Ja dalej się zastanawiam czy sobie go nie sprawić w przyszłym roku. Zdecydowanie nie mam gdzie przechowywać zimą
a jak na jednoroczną roślinkę to troche droga bo sprzedają ją wszyscy za 12 euro takiego 10 cm krzaczka.

No chyba że uszczknę gałązkę i ukorzenię. Będzie jak znalazł na wiosnę.

Walentynko, chórek zachwycujących się ołownikiem jest juz spory, ze mną na czele i milo Cię w nim powitać,oliwka pisze:To się przyłączę do chóru zachwytów nad ołownikiem![]()
Widziałam kiedyś wielkie krzaczysko w Rzymie nieopodal Forum Romanum.
To był dopiero niebiański widok![]()
Będę się musiała u siebie zadowolić mniejszym, bo też postanowiłam uprawiać.
albo raczej usłyszeć

Jakby tu się dorobić takie dużego krzaczora jaki widziałaś w Rzymie to nie wiem. Może podłączyc jakieś sztuczne
słoneczko to by urósł wyzszy. Jak myslisz?
W Maroku on służy tez na żywopłoty razem z hibiskusami czerwonymi i bugenvillią. Ślicznie się prezentują.
Nam pozostaje tylko pomarzyć o takich żywopłotkach

Buziaki na milutki wieczór

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Ewuniu, witaj przemile. To już chyba jesień się czai za progiem bo u sąsiada zakwitły astry. Do mnie też chybagloriadei pisze:Wiesiu, dawno mnie nie było.
Jak zwykle piekne zdjęcia![]()
Ołownik - marzenie!!!
Chryzantemy u mnie tez już kwitna ;) Zapowiadaja jesień
niedługo przyczłapie choc na razie 30 stopni w cieniu.
Uściski

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Witam, jak nazywa się to jednoroczne, niebieskie cudo na pierwszym zdjęciu od góry? Pozdrawiam stasia
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stasiu, całe dwie strony dziewczyny o tym cudzie dyskutują, a ty na koniec pytasz, co to jest
Przeczytaj teksty pod zdjęciami, a sama się zorientujesz jak się to cudo nazywa

Przeczytaj teksty pod zdjęciami, a sama się zorientujesz jak się to cudo nazywa

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ołownik jest przepiękny, jakiś czas temu wpadł mi w oko, ale oczywiście woli cieplejszy klimat. Natomiast dzisiaj kupiłam sobie sierpniowy numer "Twojego Ogrodnika" i tam akurat jest co nieco o sadzonkowaniu tego krzewu i hodowaniu jako rosliny tarasowej.
Hmmmm, trzeba będzie pomyślec...;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- abeille
- 1000p
Gabi, spróbuję dyskretnie bo jak mnie złapią to ;:5Gabriela pisze:Ja bym tak zrobiła Wiesiu...abeille pisze: No chyba że uszczknę gałązkę i ukorzenię. Będzie jak znalazł na wiosnę.![]()
Stasiu, ta niebieska chmurka to ołownik uszkowaty.stasia109 pisze:Witam, jak nazywa się to jednoroczne, niebieskie cudo na pierwszym zdjęciu od góry? Pozdrawiam stasia
Naleweczko, coś Stasia chyba się nie doczytała...Nalewka pisze:Stasiu, całe dwie strony dziewczyny o tym cudzie dyskutują, a ty na koniec pytasz, co to jest![]()
Przeczytaj teksty pod zdjęciami, a sama się zorientujesz jak się to cudo nazywa![]()

100krotko, wiele z nas chyba się skusi na ołownika choćby na taras...100krotka pisze:Ołownik jest przepiękny, jakiś czas temu wpadł mi w oko, ale oczywiście woli cieplejszy klimat. Natomiast dzisiaj kupiłam sobie sierpniowy numer "Twojego Ogrodnika" i tam akurat jest co nieco o sadzonkowaniu tego krzewu i hodowaniu jako rosliny tarasowej.

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Walentynko, świetny pomysł. Przeprowadzamy się razem do Rzymu.
Masz szczęście z wysępieniem badylków ołownika, bo ja to muszę iść na szagier
Buziaczki

Masz szczęście z wysępieniem badylków ołownika, bo ja to muszę iść na szagier
Buziaczki

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
Czołem Dziewczyny!, trudno, będę szukać nazwy. Szkoda że od razu się nie doczytalam. Jestem zmęczona, bardzo zmęczona. Dlatego odwiedzam ogrody pobieżnie. A jest ich tak wiele.... pozdrawiam stasia 
Już wiem ołownik, zaraz bedę go szukać na alle.....

Już wiem ołownik, zaraz bedę go szukać na alle.....
Adresy do moich wątków
- abeille
- 1000p
Stasiu, nie martw się. Nikt nie daje rady przebiec po wszystkich ogrodach co by chciał. Też juz odpuściłam sobie i przebiegam tylko co mogę i co jakiś czas
Jakby nie, to by nie było czasu na nic innego

Jakby nie, to by nie było czasu na nic innego

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki