Iza ... na pierwszej stronie jest TORT MAKOWYchatte pisze:Ewuś, podobno dałaś gdzieś przepis na PROSTY tort. Przejrzałam cały wątek i nie znalazłam![]()
Gdzie ten przepis jest?
Małe co nieco od Ave ...
Riwendel nie płakuniaj i wejdź do mnie na 22 stronę. Tam pokazałam jak zrobić pierożki duże i małe i na jakim sprzęcie ja je robię, może Ci się spodoba mój sposób. Powodzenia.rivendel pisze:Ewcia.....buuuuu.....Zawiązałam z TZ pakt o nieagresji...I....chcę zrobić uszka....
a ja ich nigdy, nigdy nie robiłam!!!!!!
Błagam!!! Pomocy!!!! help!!!!
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Superowe te pierożki Bogusi
Długo robiłam w taki sposób pierogi.
Ale, żeby nie mieć okrawków z ciasta na pierogi (bo potem trzeba zagniatac powtórnie, dodawac mąki i ciasto w rezultacie jest juz trochę inne niż to na początku) robię z ciasta kuleczki - zamiast wykrawać krążki z ciasta - potem te kuleczki rozwałkowuję na krążek i nakładam farsz, sklejam i jest pierożek. Tym sposobem wszystkie pierożki są takie same i żaden gram ciasta się nie marnuje.
Ale, żeby nie mieć okrawków z ciasta na pierogi (bo potem trzeba zagniatac powtórnie, dodawac mąki i ciasto w rezultacie jest juz trochę inne niż to na początku) robię z ciasta kuleczki - zamiast wykrawać krążki z ciasta - potem te kuleczki rozwałkowuję na krążek i nakładam farsz, sklejam i jest pierożek. Tym sposobem wszystkie pierożki są takie same i żaden gram ciasta się nie marnuje.
Dziękuję bardzo! Przysięgam, wolę pokój malować.Bogumiła pisze:Riwendel nie płakuniaj i wejdź do mnie na 22 stronę. Tam pokazałam jak zrobić pierożki duże i małe i na jakim sprzęcie ja je robię, może Ci się spodoba mój sposób. Powodzenia.rivendel pisze:Ewcia.....buuuuu.....Zawiązałam z TZ pakt o nieagresji...I....chcę zrobić uszka....
a ja ich nigdy, nigdy nie robiłam!!!!!!
Błagam!!! Pomocy!!!! help!!!!![]()
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Boguniu, ale to jest fakt!Bogumiła pisze:Riwendel ja Ci narobię pierożków a Ty mi sypialnie pomaluj, bo M cały czas pracuje i nie ma czasu. Co Ty na to??![]()
Moja kuzynka lepi mi pierogi, ja jej w rewanżu maluję kuchnię np.tapetuję, itd!
Bardzo chętnie, kiedy tylko chcesz!
dobra, lista zakupów zrobiona, dziewczyny ...zrobiłyście mi Święta w wersji niekonwecjonalnej, wykwintnej i smacznej! Po prostu- NAJLEPSZE!!!
Goście padną z zachwytu!
Goście padną z zachwytu!
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.