Kaktusiki i sukulenciki Kati
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję dziewczyny.
Cieszę się, że moje roślinki Wam się spodobały.
Cieszę się, że moje roślinki Wam się spodobały.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

Ewuś, śliczne dzięki. Mam nadzieję, ze się będzie zdrowo chował
-
miska19253
- 10p - Początkujący

- Od: 5 gru 2008, o 20:19
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kaktusiki i sukulenciki Kati
[quote="kati-1976"]Witam serdecznie
W końcu chyba i ja dojrzałam do tego , aby założyć swój wątek, chociaż nie mam dużego zbioru jak co niektórzy tutaj. Jednak nie jest mi smutno, bo wszystko dopiero przede mną. Zeby uściślić swoją wypowiedź muszę zaznaczyć, że kaktusami zaraziłam się od Was, kochani forumowicze - kaktusiarze i sukulenciarze jakiś miesiąc temu
, więc dopiero raczkuję. Dlatego wybaczcie mi wszelkie potknięcia. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Zacznę od kaktusika, kóry jest u mnie najdłużej, bo jakieś 4 - 5 lat. Wyhodowałam go własnoręcznie ze szczepki bez stożka wzrostu, a oto on:
1 Euphorbia Trigona - wilczomlecz trójżebrowy

Gratuluję ładnej kolekcji kaktusów
tego też mam tylko o połowę mniejszy
W końcu chyba i ja dojrzałam do tego , aby założyć swój wątek, chociaż nie mam dużego zbioru jak co niektórzy tutaj. Jednak nie jest mi smutno, bo wszystko dopiero przede mną. Zeby uściślić swoją wypowiedź muszę zaznaczyć, że kaktusami zaraziłam się od Was, kochani forumowicze - kaktusiarze i sukulenciarze jakiś miesiąc temu
Zacznę od kaktusika, kóry jest u mnie najdłużej, bo jakieś 4 - 5 lat. Wyhodowałam go własnoręcznie ze szczepki bez stożka wzrostu, a oto on:
1 Euphorbia Trigona - wilczomlecz trójżebrowy

Gratuluję ładnej kolekcji kaktusów
- kati-1976

Anetko
miło mi i moim kolczastym słyszeć takie komentarze.
Elizabetko, tak szlumbergera, to piękna roślina i faktycznie uprawa jej to istna przyjemność. Owdzięcza się naprawdę cudnie
Mirku Twoja Trigona też będzie tak duża a może i większa. Moja obecnie stanęła w miejscu. Na dodatek straciła niemalże wszystkie listki
i jest łysa.
Byle do wiosny, bo jak patrzę na co niektóre rośliny, to powiem Wam, że naprawdę ,aż błagają o słońce.
Strasznie nie lubię tego okresu stagnacji, bo nic się nie dzieje u roślinek
Elizabetko, tak szlumbergera, to piękna roślina i faktycznie uprawa jej to istna przyjemność. Owdzięcza się naprawdę cudnie
Mirku Twoja Trigona też będzie tak duża a może i większa. Moja obecnie stanęła w miejscu. Na dodatek straciła niemalże wszystkie listki
Byle do wiosny, bo jak patrzę na co niektóre rośliny, to powiem Wam, że naprawdę ,aż błagają o słońce.
Strasznie nie lubię tego okresu stagnacji, bo nic się nie dzieje u roślinek
- kati-1976

Kochani
Jakiś czas temu dostałam takie dwie bidy.
Domniemam, że to mammilarie, ale chciałabym Was prosić o dokładniejsze rozpoznanie.

Jakiś czas temu dostałam takie dwie bidy.
Domniemam, że to mammilarie, ale chciałabym Was prosić o dokładniejsze rozpoznanie.

- kati-1976

Sprawdziłam i faktycznie to może być to, chociaż wydaje mi się, ze gdzieś kiedyś podobnego kakti widziałam i nosił jakąś dziwną nazwę, której za nic nie mogę sobie przypomnieć. Dzięki Michał.
Tej drugiej szukałam całe przedpołudnie. Niestety na stronie wskazanej przez Tomka jest tyle mammilarii, że dnia by mi brakło, zanim bym ją znalazła. Mam strasznie tępy internet
Jednak nie poddaje się i szukam dalej.
Tej drugiej szukałam całe przedpołudnie. Niestety na stronie wskazanej przez Tomka jest tyle mammilarii, że dnia by mi brakło, zanim bym ją znalazła. Mam strasznie tępy internet
Jednak nie poddaje się i szukam dalej.