Storczykowo....i problemowo .....

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Storczykowo....i problemowo .....

Post »

Ja bym nie ruszała - korzonki wyglądają ok , kwiaty ładne a ta obfitość zielonego nad doniczką ;:oj ;:oj wielce obiecująca ;:108
madziorka1988
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 wrz 2012, o 16:02

Post »

Pięknie i zdrowo wygląda :) a to zdjęcie po prawej stronie profesjonalne :D
Magda
Awatar użytkownika
kety
200p
200p
Od: 13 maja 2012, o 12:06

Post »

Madziu to tak się udało ;:138 dlatego, że ciemna noc już była :;230 :;230 a te z korzonkami mało ostre ;:131 bo to taka zwykła cyfrówka na zdjęcia z wakacji ;:224
Jednak dziękuję ;:7
:wit
Pozdrawiam.
Zuzanna, zakręcona na zielono !
dama_a
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 lip 2012, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :)
Jeden z moich storczyków zupełnie przechylił się w jedną stronę (dokładne w stronę okna). Leży już prawie w poziomie, a niedługo zaczną wychodzić mu nowe pędy i chciałam uniknąć ewentualnych problemów. Czy jak go obrócę to zacznie się podnosić znowu w stronę słońca czy storczyki po prostu już tak mają i raczej nie jestem w stanie nic z tym zrobic? Zaznaczam, że storczyk ma się dobrze, nie jest poparzony przez słonko, okna mam od strony zachodniej.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Witaj,

Przechylił się ale może pod wpływem swojego ciężaru (dużo ma liści?) a nie dążąc do łapania promieni słonecznych (okno zachodnie i tak dużo ich zapewnia, więc tak wysilać by się nie musiał moim zdaniem)? Z tego co kojarzę, to storczyki nie są tym typem roślin, które obracają się do Słońca, ale mogę się mylić :wink:

Swoją drogą widziałam jednego storczyka (liście sztuk ok. 12-13), który leżał poziomo, korzeni dużo poza, ale i wewnątrz doniczi, kwitnie baardzo długo i każdego roku, także na podlewanie właścicielka się nie skarżyła, myślę więc, że to, że on leży nie jest dla niego problemem (zwłaszcza, że w naturalnym środowisku niekoniecznie rosną tak pionowo :lol: ), ale może być mniej wygodne dla Ciebie :wink:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
misiu235
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 kwie 2012, o 19:28

Post »

Mój phalaenopsis Philadelphia tak rósł, ale wystarczyło go wyjąć z podłoża i jeszcze raz włożyć, uważając na to, by ułożyć tak korzonki, by stał prosto - teraz jest dużo stabilniejszy
dama_a
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 lip 2012, o 14:40

Post »

Dziękuję za rady :) Jeszcze nie ma dużo liści (6 sztuk), jestem początkującym storczykomaniakiem i każde odchylenie od normy mnie niepokoi :) szczególnie, że jego kolega z doniczki obok rośnie pionowo :D. Dziękuję serdecznie, nie będę sie zatem już tym zamartwiała
christiee
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 19 wrz 2012, o 14:16

Post »

witajcie, mam pytanie techniczne czy jak kupujecie falki np. w biedronce, LM czy OBI (typowych supermarketach gdzie nie bardzo o nie dbają) to nawet pomimo kwitnienia przesadzacie je do nowego, dobrego podłoża?
Awatar użytkownika
kety
200p
200p
Od: 13 maja 2012, o 12:06

Post »

Obejrzyj jak wygląda ;:173 jeśli korzenie w miarę dobrze a podłoże nie jest zbyt drobne to może nie ruszaj go jak kwitnie.
:wit
Pozdrawiam.
Zuzanna, zakręcona na zielono !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”