Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Aniu dziękuję ;:167 U mnie też bardzo dużo cebulek przepadło, najwięcej chyba zostało zjedzonych przez nornice. Dlatego też teraz sadzę w doniczkach i na jesieni troszkę ich dosadziłam :D Z nazwami host to się całkiem pogubiłam, ale ta to będzie jedna z tych trzech: Sage, Majesty lub Liberty . Tą ostatnią dokupiłam jeszcze jedną latem abym miała porównanie;:196
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak myślałam, że to taka co jje nie mam.
Jak będziesz wstawiać zdjęcia host to jeżeli pamiętasz co to za odmiany, to proszę podpisuj je.
To sobie u ciebie popodziwiam i Może jeszcze na jakąś się skuszę w tym roku . ;:173
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Żółty i fiolet z niebieskim bije po oczach.;:27
Bzyczki cudne na tych kwiatach. ;:215
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękne zdjęcia, Halinko, a najpiękniejsze narcyzów. ;:138 ;:138
Może dlatego, że ogromnie je lubię. ;:108
Bratki też ślicznie się do fotografii ustawiły i delikatnie mrugają wesołymi oczkami. ;:215
Omiegi, niezabudki, hiacynty tudzież to coś kwitnące żółtymi kwiatkami (co to? ) też wesolutkie. ;:303
Dobrego tygodnia, Halinko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Witaj Halinko !
Jestem pod ogromnym wrażeniem prezentowanego ogrodu, jak również fantastycznych fotografii ;:180
Dzisiaj przeglądnęłam wszystkie strony, tylko pobieżnie.Na szczegóły-potrzebuję więcej czasu.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję ;:167 Podpisane tylko takie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewo dziękuję ślicznie za życzenia i wzajemnie ;:167 ;:196

Lucynko dziękuję za miłe słowa, z tego co czytam to wszyscy co roku dosadzają nowe cebulki, aby cieszyć oczy w następnym sezonie :wink: O te kwiatki co pytasz to chyba mahonia, jeżeli zechcesz daj znać ;:167 ;:196

Obrazek

Lodziu cieszę się, że odwiedziłaś mój wątek i się nie nudziłaś ;:167 Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Na taką wiosnę, jak u Ciebie Halinko, to aż chce się czekać ;:oj A jeszcze tak ją cudnie pokazujesz, że aż chciałoby się, żeby to już za chwilkę, za momencik :heja Troszkę nam jeszcze trzeba poczekać, ale miłe wspomnienia umilą nam ten czas. Będę trzymać kciuki za skimię, u mnie niestety nie dała rady. Co prawda próbowałam tylko raz i się poddałam, ale podoba mi się ogromnie ;:108 Po Twoich sasankach zupełnie nie widać, że są trudne w uprawie, ich uroda bije po oczach ;:215
Wszystkiego szczęśliwego w nowym roku ;:196
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj Halinko :D byłam w Twoich stronach tylko jeden raz, kilka lat temu... jestem zachwycona miejscem. Teraz na pewno wszystko się zmieniło. Wspaniałą kolekcję Host, Żurawek zgromadziłaś. Zachwyciłam się też psi zębem, nie mam szczęścia do tych roślin. Kilkukrotnie sadziłam, nigdy potem się nie pokazały.
Wszystkiego dobrego w nowym sezonie ;:167 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Iwonko dziękuję i miło mi, że moje fotki umilają Ci oczekiwanie na wiosnę. ;:167 Skimię już dostałam, nawet ładny krzaczek, tylko mam wątpliwości czy to biała? gdyż pączki kwiatowe są dość ciemne, a nie ma żadnej etykiety. Wiosną zobaczymy :D Uważam, że moim sasankom coś nie pasuje u mnie, gdyż kupuję ładną kępkę, a w następnym sezonie jest już marna kępka :cry: Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196

Aniu dziękuję za odwiedziny i zapraszam w moje strony ;:167 Troszkę na pewno się zmieniło, ale nie wiele gdyż dobrych gospodarzy to raczej nie było .Podobno w tym roku ma się to zmienić gdyż zarządcą będzie ma być region podkarpacki :D Psi żab u mnie też nie bardzo się sprawdził, gdyż też kupiłam trzy odmiany, a tylko ten żółty przetrwał. :wink: Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Witaj Halinko ;:167 u Ciebie kwitnąco i pięknie ,prawie jak juz wiosną super.: spaceruję po ogrodzię Twoim.Pozdrawiam cieplutko :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko piękna kolekcja host. Psizęby będę miała po raz pierwszy, skromnie bo tylko 3 cebulki udało mi się jesienią kupić o żółtych kwiatuszkach.
Jak już chcę tulipanowych kwitnień, dziękuję za ich zdjęcia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu dziękuję ;:167 Wspominając mam wrażenie, że wiosna szybciej nadejdzie ;:65 Pozdrawiam cieplutko i buziaczki ;:167 ;:196

Dorotko Psie zęby u mnie też nie bardzo chcą rosnąć. Dwie inne odmiany przez pierwszy sezon miały kolorowe liście, a w ubiegłym sezonie zginęły. Tulipanów nie miałam za dużo, ale w tym sezonie powinno być więcej. Kolekcja host pozostanie już na tym co jest, na więcej nie mam już miejsca :wink: Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:167 ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Ładne liście host tylko,że one zajmują dużo miejsca.Strasznie się też rozrastają.Mam dwie takie co rosną strasznie w szerz.
Żuraweczka pięknie kwitnie.
Miłego dnia.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj Halinko :) Oglądam i podziwiam, zwłaszcza piwonie. W dobrym czasie zaczęłaś je sadzić, są dzisiaj znacznie bardziej dostępne niż powiedzmy, dwadzieścia lat temu. Widziałam Twoje ostatnie zakupy, hm masz żyłkę kolekcjonera?
Ja wolę zdecydowanie piwonie bylinowe, zwłaszcza te o pojedynczych kwiatach. Z itohami mi nie wychodzi, Bartcellę sadziłam dwa razy i nie mam! Nie jest dla mnie też problemem ich krótki okres kwitnienia. Krzewiaste, botaniczne, bylinowe, ich kwitnienia rozciągnięte są w czasie, ja uwielbiam je też kiedy wychodzą z ziemi, potem niektóre mają piękne, błyszczące liście (u mnie 'Lemon Chiffon'), a jesienią przebarwiają się.
Wspominałaś, że nowe zakupy to głównie itohy, to na ich uprawę nastawiasz się najbardziej? Podzielam też miłość do roślin cienia, ale o tym potem.
Napisz z czym komponujesz piwonie, czy raczej jak klekcjoner sadzisz je w rzędach?
Twoje okolice cudowne, znam je z rowerowych wypadów, trasy są piękne, zaraz po trasach na Kaszubach :)
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Halinko zachwycam się Twoją kolekcją host, dobrze że je podpisałaś, upewniłam się że takich nie znałam. ;:oj ;:215
Nie mam już dla nich cienistego miejsca a chętnie nabyłabym kolejne. ;:108
Ślicznie Ci kwitły cebulowe zwłaszcza białe pełne tulipany i Bożykwiat taki dorodny a żuraweczka elegancka i malownicza. ;:63 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”