Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Witaj Mariuszu ,niewiarygodna ściana powojnikowych kwiatów,przecież jak dobrze pamiętam to w tamtym roku je sadziłeś ,urosły bardzo szybko i pięknie wyglądają ,fajny masz ten ogródek i na pewno chce się do niego wracać w każdej wolnej chwili ,cieszę się razem z Tobą takimi ogrodowymi sukcesami ,pozdrawiam 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariusz czarujesz, że powojniki tak doskonale Ci kwitną.
Patent na podlewanie pomidorów też odgapiłam.

Patent na podlewanie pomidorów też odgapiłam.

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale u Ciebie liliowo
U mnie strajkują lilie i dopiero dwa gatunki się otworzyły, reszta czeka na poprawę pogody
Pięknie kwitną liliowce i różyczki, widzę też, że niedługo pomidorki będziesz zajadać.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mariusz, wybrałeś dobre odmiany powojników bo utworzyły w krótkim czasie ścianę kwiatów. U mnie też jest mnóstwo agrestu i innych owoców. Pomidorków zazdroszczę.
- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariusz pięknie u Ciebie lato całą gębą u mnie zimno i deszczowo brr wszystko stoi w miejscu Pozdrawiam Cie życzę miłej niedzieli 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Sporo lilii juz kwitnie moje dopiero zaczynają spektakl. Moje pomidory posadzone w doniczkach też super rosną lepiej niż te w gruncie chociaż donice też postawione na glebie. Owoców sporo, pomidorków również i kwiatów, więc wszystkiego masz Mariuszu pod dostatkiem
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bardzo ładne powojniki , lilie,
kolorowo i ciekawe zdjęcia !

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Mariuszku bardzo Ci dziękuje za zgłoszenie do konkursu a wynik bardzo mnie wzruszył i ucieszył
Powojników to sobie zafundowałeś, zdrowe i co tu będę ukrywać kusisz. Mam pytanie bo widzę Margarytki popularnie mówiąc rumianki u mnie coś nie chcą rosnąć, poszły sobie - teraz kupiłam kolejne co robię nie tak, przecież to raczej bezproblemowe kwiaty.

Powojników to sobie zafundowałeś, zdrowe i co tu będę ukrywać kusisz. Mam pytanie bo widzę Margarytki popularnie mówiąc rumianki u mnie coś nie chcą rosnąć, poszły sobie - teraz kupiłam kolejne co robię nie tak, przecież to raczej bezproblemowe kwiaty.
- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo
Normalnie niesamowita metamorfoza ogrodu. Tak trzymać 

Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Mariuszu powtórzę się ale ..co tam.
Lilie mnie zachwyciły.. Co za barwy. Urocze są te dwukolorowe, ale te ( chyba tygrysie? ) w kropeczki tez piękne. Cudowne powojniki. Własny zadbany warzywniczek. Mini - sadek pełen owoców. Elegancja, ład i serce Widać ze w swoja prace wkładasz cale serce. to się czuje 

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie Kochani 
Miło, że zaglądacie. Ja miałem trochę przerwy, bo niestety wysiadły mi korzonki i praktycznie byłem nie do życia, przez pierwsze dni nie mogłem się ruszać, później po zastrzykach trochę przeszło... na działkę nie mogłem jeździć, na szczęście rodzice mi pomogli i się nią opiekowali.
U nas susza w dalszym ciągu, praktycznie nie ma deszczu, wszystko tylko podlewane, a jak wiadomo to nie to samo co deszczyk...
Wrzucę kilka zdjęć i postaram się odpowiedzieć na wszystkie posty
Zdjęcia są sprzed 2 tygodni, teraz już się troszkę pozmieniało 

Miło, że zaglądacie. Ja miałem trochę przerwy, bo niestety wysiadły mi korzonki i praktycznie byłem nie do życia, przez pierwsze dni nie mogłem się ruszać, później po zastrzykach trochę przeszło... na działkę nie mogłem jeździć, na szczęście rodzice mi pomogli i się nią opiekowali.
U nas susza w dalszym ciągu, praktycznie nie ma deszczu, wszystko tylko podlewane, a jak wiadomo to nie to samo co deszczyk...
Wrzucę kilka zdjęć i postaram się odpowiedzieć na wszystkie posty

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44

Piękne liliowo-liliowcowo-hortensjowo-hostowo i inne -owo zdjęcia nam tu prezentujesz

U mnie też susza, deszczu nic, a nawet jak spadnie kilka kropel, to nawet nie zdąży napoić ziemi, bo zaraz wyparowuje.
Trzeba uskuteczniać taniec z wężem, ale jak piszesz, to nie to samo, co deszczyk z nieba, a do tego zajmuje dużo czasu.
W takim razie zdrowiej i zapodawaj kolejne zdjęcia

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
No więc moi drodzy, miałem odpowiedzieć na posty więc odpowiadam 
Piotrek[buum] pogoda niestety nam nie dopisuje, deszczu brak, ja zakupiłem sobie zraszacz co by z wężem nie biegać więc się samo podlewa, a ja w tym czasie, mogę robić inne rzeczy na działce
Aniu[anabuko1] jeżówki ładne, ale w tym roku bardzo kiepsko się prezentują. Nie wiem czy to wina pogody, czy może czego innego, no a reszta kwitnie, niestety wszystko szybko przekwita przy takich upałach.
Marysiu[Maska] dziękuję za miłe słówka, miło się czyta, drzewek trochę mam, ale muszę przyznać, że teraz drzewka jakieś słabsze, na wiosnę wsadziłem 4 nowe sztuki i nie przyjęła się żadna... chyba susza je zabiła, chociaż podlewane były... niestety nie podlewa u mnie, no ale jakoś sobie radzę
Alicjo[Alicja125] mam nadzieję, że i u Ciebie zbiory już dopisały
Izo[isoa60] u mnie lilie też na raty kwitną, ale to dobrze bo przynajmniej jest co podziwiać
powojniki jeszcze kilka lat i mam nadzieję, że pokażą na co je stać i moja wizja się ziści
jeśli chodzi o pomidorki w butelkach (ale bez dna) to jestem bardzo zadowolony 
Małgosiu[gosmara] a czy nawoziłaś powojniki na wiosnę ? ja swoje nawoziłem, trzeba im trochę pomóc
myślę, że się obudzą nie martw się 
Zuziu[Zuzia111] u mnie edenka też już zakończyła kwitnienie, teraz trzeba będzie czekać na drugie
ale jak na razie ładnie przyrasta.
Małgosiu[clem3] dziękuję za miłe słowa
ed04 dzięki za uznanie.
Beatko[Bazyla] dzięki za odwiedzinki i miłe słowa, nom deszczu to brakuje, ale teraz to już by musiało z 3 dni padać żeby jakiś efekt był, na działce pustynia, trawa uschła, ja teraz z wężem nie tańczę, zakupiłem sobie zraszacz
on podlewa, a ja w tym czasie uskuteczniam inne rzeczy.
Marto[koziorozec] tak w zeszłym roku sadziłem powojniki
ale myślę, że za 2 lata oblepią całą siatkę, bo teraz je przycinam na wysokość 50 cm wszystkie przez pierwsze 3 lata, za radą pana Marczyńskiego.
Soniu[cyma2704] hehe a gdzie tam czaruję, staram się i troszczę się tylko o nie, z pomidorowego pomysłu powinnaś być zadowolona
Aniu[TROJA] nom pomidorki już nabierają barw więc niedługo powinienem jeść swoje, a tymczasem uskuteczniam produkcję keczupu z cukinii
Ewo[Pashmina] nom powojniki jak na razie sobie radzą, zobaczymy jak będzie później, ale mam nadzieję, że z roku na rok będzie lepiej
Jadziu[JAKUCH] ano jakoś to wszystko sobie radzi, mimo że deszczu brak, ale pomidorków też mam sporo
Maryniu[marpa] dziękuję.
Aniu[tara] nie ma za co dziękować, cieszę się, że zostałaś laureatką
powiem Ci, że margerytki u mnie rosną bez problemu, a warunki mają bardzo słabe, u mnie mają od rana cień, po południu trochę słońca.
Marto[MartisM] dzięki.
Olu[silversnow] w kropeczki to tygrysie, dziękuje za miłe słowa
Oczywiście za dużo emotków... i musiałem usuwać

Piotrek[buum] pogoda niestety nam nie dopisuje, deszczu brak, ja zakupiłem sobie zraszacz co by z wężem nie biegać więc się samo podlewa, a ja w tym czasie, mogę robić inne rzeczy na działce

Aniu[anabuko1] jeżówki ładne, ale w tym roku bardzo kiepsko się prezentują. Nie wiem czy to wina pogody, czy może czego innego, no a reszta kwitnie, niestety wszystko szybko przekwita przy takich upałach.
Marysiu[Maska] dziękuję za miłe słówka, miło się czyta, drzewek trochę mam, ale muszę przyznać, że teraz drzewka jakieś słabsze, na wiosnę wsadziłem 4 nowe sztuki i nie przyjęła się żadna... chyba susza je zabiła, chociaż podlewane były... niestety nie podlewa u mnie, no ale jakoś sobie radzę

Alicjo[Alicja125] mam nadzieję, że i u Ciebie zbiory już dopisały

Izo[isoa60] u mnie lilie też na raty kwitną, ale to dobrze bo przynajmniej jest co podziwiać

Małgosiu[gosmara] a czy nawoziłaś powojniki na wiosnę ? ja swoje nawoziłem, trzeba im trochę pomóc

Zuziu[Zuzia111] u mnie edenka też już zakończyła kwitnienie, teraz trzeba będzie czekać na drugie

Małgosiu[clem3] dziękuję za miłe słowa

ed04 dzięki za uznanie.
Beatko[Bazyla] dzięki za odwiedzinki i miłe słowa, nom deszczu to brakuje, ale teraz to już by musiało z 3 dni padać żeby jakiś efekt był, na działce pustynia, trawa uschła, ja teraz z wężem nie tańczę, zakupiłem sobie zraszacz

Marto[koziorozec] tak w zeszłym roku sadziłem powojniki

Soniu[cyma2704] hehe a gdzie tam czaruję, staram się i troszczę się tylko o nie, z pomidorowego pomysłu powinnaś być zadowolona

Aniu[TROJA] nom pomidorki już nabierają barw więc niedługo powinienem jeść swoje, a tymczasem uskuteczniam produkcję keczupu z cukinii

Ewo[Pashmina] nom powojniki jak na razie sobie radzą, zobaczymy jak będzie później, ale mam nadzieję, że z roku na rok będzie lepiej

Jadziu[JAKUCH] ano jakoś to wszystko sobie radzi, mimo że deszczu brak, ale pomidorków też mam sporo

Maryniu[marpa] dziękuję.
Aniu[tara] nie ma za co dziękować, cieszę się, że zostałaś laureatką

Marto[MartisM] dzięki.
Olu[silversnow] w kropeczki to tygrysie, dziękuje za miłe słowa

Oczywiście za dużo emotków... i musiałem usuwać

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz ślicznie kwiatki upiększają Ci ogródek
Ja również planuje zakup porządnego sprzętu do podlewania.
Ale Mariusz od jutro zaczną nas zakrywać chmury z deszczem. Do czwartku ma miejscami mocno popadać
Później znowu słoneczko i ciepło 

Ja również planuje zakup porządnego sprzętu do podlewania.
Ale Mariusz od jutro zaczną nas zakrywać chmury z deszczem. Do czwartku ma miejscami mocno popadać

-
- 50p
- Od: 25 sie 2014, o 14:49
Lilie cudowne ,arbuz smakowity a ten deszcz to do mnie też dmuchnij bo sucho strasznie.