Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Witaj Mariuszu ,niewiarygodna ściana powojnikowych kwiatów,przecież jak dobrze pamiętam to w tamtym roku je sadziłeś ,urosły bardzo szybko i pięknie wyglądają ,fajny masz ten ogródek i na pewno chce się do niego wracać w każdej wolnej chwili ,cieszę się razem z Tobą takimi ogrodowymi sukcesami ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz czarujesz, że powojniki tak doskonale Ci kwitną. :D
Patent na podlewanie pomidorów też odgapiłam. :lol:
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie liliowo ;:138 U mnie strajkują lilie i dopiero dwa gatunki się otworzyły, reszta czeka na poprawę pogody :wink: Pięknie kwitną liliowce i różyczki, widzę też, że niedługo pomidorki będziesz zajadać.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Mariusz, wybrałeś dobre odmiany powojników bo utworzyły w krótkim czasie ścianę kwiatów. U mnie też jest mnóstwo agrestu i innych owoców. Pomidorków zazdroszczę.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mariusz pięknie u Ciebie lato całą gębą u mnie zimno i deszczowo brr wszystko stoi w miejscu Pozdrawiam Cie życzę miłej niedzieli :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Sporo lilii juz kwitnie moje dopiero zaczynają spektakl. Moje pomidory posadzone w doniczkach też super rosną lepiej niż te w gruncie chociaż donice też postawione na glebie. Owoców sporo, pomidorków również i kwiatów, więc wszystkiego masz Mariuszu pod dostatkiem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Bardzo ładne powojniki , lilie, :shock: kolorowo i ciekawe zdjęcia ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Mariuszku bardzo Ci dziękuje za zgłoszenie do konkursu a wynik bardzo mnie wzruszył i ucieszył ;:196
Powojników to sobie zafundowałeś, zdrowe i co tu będę ukrywać kusisz. Mam pytanie bo widzę Margarytki popularnie mówiąc rumianki u mnie coś nie chcą rosnąć, poszły sobie - teraz kupiłam kolejne co robię nie tak, przecież to raczej bezproblemowe kwiaty.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

U Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo :) Normalnie niesamowita metamorfoza ogrodu. Tak trzymać ;:215
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Mariuszu powtórzę się ale ..co tam. :D Lilie mnie zachwyciły.. Co za barwy. Urocze są te dwukolorowe, ale te ( chyba tygrysie? ) w kropeczki tez piękne. Cudowne powojniki. Własny zadbany warzywniczek. Mini - sadek pełen owoców. Elegancja, ład i serce Widać ze w swoja prace wkładasz cale serce. to się czuje :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani :)
Miło, że zaglądacie. Ja miałem trochę przerwy, bo niestety wysiadły mi korzonki i praktycznie byłem nie do życia, przez pierwsze dni nie mogłem się ruszać, później po zastrzykach trochę przeszło... na działkę nie mogłem jeździć, na szczęście rodzice mi pomogli i się nią opiekowali.
U nas susza w dalszym ciągu, praktycznie nie ma deszczu, wszystko tylko podlewane, a jak wiadomo to nie to samo co deszczyk...
Wrzucę kilka zdjęć i postaram się odpowiedzieć na wszystkie posty :) Zdjęcia są sprzed 2 tygodni, teraz już się troszkę pozmieniało :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

:wit Mario, to przede wszystkim życzę zdrówka ;:108
Piękne liliowo-liliowcowo-hortensjowo-hostowo i inne -owo zdjęcia nam tu prezentujesz ;:63

U mnie też susza, deszczu nic, a nawet jak spadnie kilka kropel, to nawet nie zdąży napoić ziemi, bo zaraz wyparowuje.
Trzeba uskuteczniać taniec z wężem, ale jak piszesz, to nie to samo, co deszczyk z nieba, a do tego zajmuje dużo czasu.

W takim razie zdrowiej i zapodawaj kolejne zdjęcia :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No więc moi drodzy, miałem odpowiedzieć na posty więc odpowiadam :)

Piotrek[buum] pogoda niestety nam nie dopisuje, deszczu brak, ja zakupiłem sobie zraszacz co by z wężem nie biegać więc się samo podlewa, a ja w tym czasie, mogę robić inne rzeczy na działce :)

Aniu[anabuko1] jeżówki ładne, ale w tym roku bardzo kiepsko się prezentują. Nie wiem czy to wina pogody, czy może czego innego, no a reszta kwitnie, niestety wszystko szybko przekwita przy takich upałach.

Marysiu[Maska]
dziękuję za miłe słówka, miło się czyta, drzewek trochę mam, ale muszę przyznać, że teraz drzewka jakieś słabsze, na wiosnę wsadziłem 4 nowe sztuki i nie przyjęła się żadna... chyba susza je zabiła, chociaż podlewane były... niestety nie podlewa u mnie, no ale jakoś sobie radzę :)

Alicjo[Alicja125]
mam nadzieję, że i u Ciebie zbiory już dopisały :)

Izo[isoa60]
u mnie lilie też na raty kwitną, ale to dobrze bo przynajmniej jest co podziwiać :) powojniki jeszcze kilka lat i mam nadzieję, że pokażą na co je stać i moja wizja się ziści :) jeśli chodzi o pomidorki w butelkach (ale bez dna) to jestem bardzo zadowolony :)

Małgosiu[gosmara] a czy nawoziłaś powojniki na wiosnę ? ja swoje nawoziłem, trzeba im trochę pomóc :) myślę, że się obudzą nie martw się :)

Zuziu[Zuzia111]
u mnie edenka też już zakończyła kwitnienie, teraz trzeba będzie czekać na drugie :) ale jak na razie ładnie przyrasta.

Małgosiu[clem3]
dziękuję za miłe słowa :)

ed04 dzięki za uznanie.

Beatko[Bazyla] dzięki za odwiedzinki i miłe słowa, nom deszczu to brakuje, ale teraz to już by musiało z 3 dni padać żeby jakiś efekt był, na działce pustynia, trawa uschła, ja teraz z wężem nie tańczę, zakupiłem sobie zraszacz :tan on podlewa, a ja w tym czasie uskuteczniam inne rzeczy.

Marto[koziorozec]
tak w zeszłym roku sadziłem powojniki :) ale myślę, że za 2 lata oblepią całą siatkę, bo teraz je przycinam na wysokość 50 cm wszystkie przez pierwsze 3 lata, za radą pana Marczyńskiego.

Soniu[cyma2704]
hehe a gdzie tam czaruję, staram się i troszczę się tylko o nie, z pomidorowego pomysłu powinnaś być zadowolona ;:333

Aniu[TROJA]
nom pomidorki już nabierają barw więc niedługo powinienem jeść swoje, a tymczasem uskuteczniam produkcję keczupu z cukinii :)

Ewo[Pashmina]
nom powojniki jak na razie sobie radzą, zobaczymy jak będzie później, ale mam nadzieję, że z roku na rok będzie lepiej :)

Jadziu[JAKUCH] ano jakoś to wszystko sobie radzi, mimo że deszczu brak, ale pomidorków też mam sporo :)

Maryniu[marpa]
dziękuję.

Aniu[tara] nie ma za co dziękować, cieszę się, że zostałaś laureatką :) powiem Ci, że margerytki u mnie rosną bez problemu, a warunki mają bardzo słabe, u mnie mają od rana cień, po południu trochę słońca.

Marto[MartisM]
dzięki.

Olu[silversnow]
w kropeczki to tygrysie, dziękuje za miłe słowa :)

Oczywiście za dużo emotków... i musiałem usuwać ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz ślicznie kwiatki upiększają Ci ogródek :uszy
Ja również planuje zakup porządnego sprzętu do podlewania.
Ale Mariusz od jutro zaczną nas zakrywać chmury z deszczem. Do czwartku ma miejscami mocno popadać :D Później znowu słoneczko i ciepło :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

Lilie cudowne ,arbuz smakowity a ten deszcz to do mnie też dmuchnij bo sucho strasznie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”