Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Ale super piesio ;:215 ;:215 ;:215
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie w ten piękny dzień, w dodatku to już piątek :wit

Jeszcze chwila i będzie weekend ;:138 Pogoda zapowiada się rewelacyjnie więc i nastawienie od razu lepsze ;:333
Obecnie mam bardzo napięty czas w pracy przez co na działce niewiele się dzieje.
Tak naprawdę wpadłam na nią tylko dziś przez pracą rzucić okiem. Widać, że deszcz i ciepełko pozytywnie działa na roślinki, coraz więcej ich z ziemi wystaje. Niestety, żadna z jeżówek nie wychyliła się jeszcze, co mnie troszkę martwi ale może to jeszcze nie ich czas ...

Jutro planuję kupić troszkę bratków, mam nadzieję, że będą ładne kolorki do wyboru ;:65

Poza tym na jutro w planach mamy wycieczkę rowerową, cieszę się tym bardziej, że wczoraj sprawiłam sobie nowy rower ;:224 Od kilku miesięcy przymierzałam się do zakupu więc radość ogromna :tan

Obrazek

prawda, że śliczny ;:215

lemonko na szczęście chłody już za nami a przed nami "fala upałów". Już teraz ciężko wysiedzieć mi w pracy ;:224

Obrazek

Blueberry różyczka to bardzo zaraźliwa choroba, dlatego tyle o różach w niemalże każdym wątku. Neruś wymiziany

Obrazek

nifredil mam takie same oczekiwania co do boscobel, na zdjęciach wygląda ślicznie ;:167

wrigley Witaj, zapraszam częściej ;:108

Obrazek

seba1999 trolli jeszcze nie mam, nie śpieszy mi się z nimi, gdyż aby je postawić będę musiała przeorganizować skalniak i pewnie poczekam aż przekwitną wszystkie cebulowe. I tak oto jesteśmy z pracami w maju ;:306 Pomocnik super, doły kopie mega. Bardzo to lubi, ja mniej ;:224 Pashiminę posadziłam na jesienie, teraz czekam na kolejną, która na razie będzie siedziała w donicy.

Mariusz, gloff jak tylko mogę to zabieram Nera na działkę. Niech i on ma frajdę. Dziury kopie, na sąsiadów szczeka ale za to różankę omija szerokim łukiem odkąd wpadł w kolce ;:224

Obrazek

Dorotko nad boscobel nie wahałam się ani sekundy. Odkąd zobaczyłam ją u Ciebie zachorowałam na nią ;:173 Foxy Flower Circus zamówiłam przez ciekawość, nie jestem pewna jej koloru, zobaczymy co to będzie. Róże przycięte, nie wiem cy abraham darby mi nie przemarzł ;:185 słabo wygląda, pewnie będę musiała dokupić jeszcze jeden krzaczek. Póki co czekam i obserwuję ....

clem3 dziękuję ;:196 na razie mało jeszcze kwiatów, wszystko w powijakach ale będzie co oglądać ;:333

Obrazek

cdn ....
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

aneczka1979 Nero to już starszy jego mość, w tym roku skończył 12 lat ;:167 A jakże, pewnie że kopie, gdyby mu pozwolić przekopał by się go Chin ;:306 ale nie pozwalam ;:224 Wiosnę dopiero teraz czuć. Dziś z rana gdy pojechałam na działkę tyle ptaków śpiewało i tak było cieplutko, że ostatkiem silnej woli poczłapałam do pracy ;:173

amba19 dziękuje za miłe słowa. Najtrudniejsze były początki, dwa pierwsze lata to istna harówka, teraz to czysta przyjemność ;:333

Obrazek

maniolek z zakupami staram się kontrolować, bo budżet ograniczony ale tyle jest fajnych rzeczy, że czasem grzeszę i kupuję ;:172

buum Nero jest super, muszę umówić go na obcięcie bo zarósł przez zimę i wygląda jak zwierz z lasu :;230

Udanego weekendu dla Wszystkich
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Marlenko gratuluję zakupu nowego pojazdu. Zazdroszczę ci tej wycieczki rodzinnej. Nam by się przydały też jeszcze dwa rowery. Justyna ze swojego wyrosła i jak gdzieś jedzie pożycza pojazd od brata. A eM wcale nie ma i z tego powodu nie możemy wspólnie nigdzie pojechać... ;:173
Neruś fajny, na pewno ma teraz uciechę na działce...
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wreszcie mamy piękną pogodę :D Chce się "ryć" w ziemi ;:306
U mnie jeżówki też nie wyszły, może jest za wcześnie ? Oby tak było.
Lubię przejażdżki rowerowe, świetny rower sobie kupiłaś ;:333 Ruch to zdrowie :)
Ja też jeszcze trollów nie zamówiłem :wink:
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marlenko
Nie obcięty wygląda groźniej ;:306
Ładnie u Ciebie też przyroda się budzi. Jak fajnie że zaczyna się robić u nas kolorowo aż oczy się nie męczą patrząc się na tą szarugę ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Marlenko jednak jeżówki wzeszły. 3 na 4 sztuki, mają na razie małe listki.
Może Twoje jeszcze wzejdą, przyjrzyj się im, może coś już pokazały :D
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Rowerek zacny ;:333 Ja do rowerka jestem anty nastawiony z uwagi na wrodzone nygusostwo ;:306 żonka moja uwielbia rower i często na działkę ja autem jadę a ona rowerkiem.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie,

Weekend przeleciał nie wiadomo kiedy. Był za to tak cieplutki, że aż miło ;:333 Na rabatach nic się nie działo, nie było czasu. Jedyne co zrobiłam, to przystrzygłam bukszpany, co zostało okupione bąblami na palcach. Rower spisuje się świetnie, normalnie pełen lans ;:224 Tylko po pierwszej wycieczce od razu zmieniłam siodełko na moje stare :;230 Z siadaniem w dalszym ciągu muszę uważać ;:306

Olu ja bardzo lubię rowerowe przejażdżki, przy każdej okazji wyciągam rower. W dodatku mieszkam niedaleko lasu kampinoskiego, a tam aż roi się od tras rowerowych.

Seba to mnie nie pocieszyłeś z tymi jeżówkami. U mnie nic się nie dzieje .... trzymam kciuki, może jednak moje jakieś późniejsze (?)
Z rowerowego zakupu jestem bardzo zadowolona. Śmiga jak tra-lala ;:215 Tylko kondycja po zimie słaba, muszę to koniecznie zmienić ;:173

buum Tulipany wschodzą całymi gromadami, mam nadzieję, że pogoda nie popsuje się aż tak bardzo, jak zapowiadają, bo inaczej tulipany mogą nie zdążyć rozkwitnąć ....

Mariusz - gloff Nygusostwo, koniecznie wsiadaj na rower :;230

Miłego tygodnia, uciekam do domku :wit
gloff
1000p
1000p

Post »

Każesz mi wsiadać na rower żebym też miał takie bóle pośladków :D Dziękuję rezygnuję :D Żona mi mówi że w Wielkanoc ma być przymrozek :(
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Mariusz, taki ból to nie ból :lol: Radość za to mega i dla zdrowotności dobre ;:215
gloff
1000p
1000p

Post »

Może i racja,żona musiała by masować bolące miejsca ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A co Wy tak tu straszycie pogodą? Ma być aż tak źle? Nic nie słyszałam. :oops:
Ja stale rajduję rowerkiem na działeczkę. No chyba, że Em też jedzie to wtedy razem... zazwyczaj autem a czasem na rowerach. ;:333

-- 3 kwi 2017, o 19:52 --

Nero niezły kopacz z niego. ;:306 A wiesz, że w Chinach też jest bardzo wielu miłośników róż..? Serio. Obserwuję na fejsie. Może więc te jego wykopki na coś by się zdały..? ;:183
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko też pogratuluję roweru, piękny, a zmiana siodełka na pewno nadała mu charakteru. :wink: Kondycja z czasem się poprawi, szczególnie w czasie wypadów na działkę. Kilka dni ciepła i już widać, jak się śpieszą twoje rośliny. ;:215 Aneczka wokół zaraża Pashminą. :D Tulipanom przymrozki niestraszne. Lepiej jednak, żeby żadnych przymrozków już nie było. ;:202
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marlenko u mnie tulipany ładnie wychodzą z ziemi a nie które lada dzień zakwitną ;:215 Jak tylko to się stanie od razu wrzucam fotkę :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”