Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
- buum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi
Ale super piesio

- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witajcie w ten piękny dzień, w dodatku to już piątek
Jeszcze chwila i będzie weekend
Pogoda zapowiada się rewelacyjnie więc i nastawienie od razu lepsze
Obecnie mam bardzo napięty czas w pracy przez co na działce niewiele się dzieje.
Tak naprawdę wpadłam na nią tylko dziś przez pracą rzucić okiem. Widać, że deszcz i ciepełko pozytywnie działa na roślinki, coraz więcej ich z ziemi wystaje. Niestety, żadna z jeżówek nie wychyliła się jeszcze, co mnie troszkę martwi ale może to jeszcze nie ich czas ...
Jutro planuję kupić troszkę bratków, mam nadzieję, że będą ładne kolorki do wyboru
Poza tym na jutro w planach mamy wycieczkę rowerową, cieszę się tym bardziej, że wczoraj sprawiłam sobie nowy rower
Od kilku miesięcy przymierzałam się do zakupu więc radość ogromna

prawda, że śliczny
lemonko na szczęście chłody już za nami a przed nami "fala upałów". Już teraz ciężko wysiedzieć mi w pracy

Blueberry różyczka to bardzo zaraźliwa choroba, dlatego tyle o różach w niemalże każdym wątku. Neruś wymiziany

nifredil mam takie same oczekiwania co do boscobel, na zdjęciach wygląda ślicznie
wrigley Witaj, zapraszam częściej

seba1999 trolli jeszcze nie mam, nie śpieszy mi się z nimi, gdyż aby je postawić będę musiała przeorganizować skalniak i pewnie poczekam aż przekwitną wszystkie cebulowe. I tak oto jesteśmy z pracami w maju
Pomocnik super, doły kopie mega. Bardzo to lubi, ja mniej
Pashiminę posadziłam na jesienie, teraz czekam na kolejną, która na razie będzie siedziała w donicy.
Mariusz, gloff jak tylko mogę to zabieram Nera na działkę. Niech i on ma frajdę. Dziury kopie, na sąsiadów szczeka ale za to różankę omija szerokim łukiem odkąd wpadł w kolce

Dorotko nad boscobel nie wahałam się ani sekundy. Odkąd zobaczyłam ją u Ciebie zachorowałam na nią
Foxy Flower Circus zamówiłam przez ciekawość, nie jestem pewna jej koloru, zobaczymy co to będzie. Róże przycięte, nie wiem cy abraham darby mi nie przemarzł
słabo wygląda, pewnie będę musiała dokupić jeszcze jeden krzaczek. Póki co czekam i obserwuję ....
clem3 dziękuję
na razie mało jeszcze kwiatów, wszystko w powijakach ale będzie co oglądać

cdn ....
Jeszcze chwila i będzie weekend
Obecnie mam bardzo napięty czas w pracy przez co na działce niewiele się dzieje.
Tak naprawdę wpadłam na nią tylko dziś przez pracą rzucić okiem. Widać, że deszcz i ciepełko pozytywnie działa na roślinki, coraz więcej ich z ziemi wystaje. Niestety, żadna z jeżówek nie wychyliła się jeszcze, co mnie troszkę martwi ale może to jeszcze nie ich czas ...
Jutro planuję kupić troszkę bratków, mam nadzieję, że będą ładne kolorki do wyboru
Poza tym na jutro w planach mamy wycieczkę rowerową, cieszę się tym bardziej, że wczoraj sprawiłam sobie nowy rower
prawda, że śliczny
lemonko na szczęście chłody już za nami a przed nami "fala upałów". Już teraz ciężko wysiedzieć mi w pracy
Blueberry różyczka to bardzo zaraźliwa choroba, dlatego tyle o różach w niemalże każdym wątku. Neruś wymiziany
nifredil mam takie same oczekiwania co do boscobel, na zdjęciach wygląda ślicznie
wrigley Witaj, zapraszam częściej
seba1999 trolli jeszcze nie mam, nie śpieszy mi się z nimi, gdyż aby je postawić będę musiała przeorganizować skalniak i pewnie poczekam aż przekwitną wszystkie cebulowe. I tak oto jesteśmy z pracami w maju
Mariusz, gloff jak tylko mogę to zabieram Nera na działkę. Niech i on ma frajdę. Dziury kopie, na sąsiadów szczeka ale za to różankę omija szerokim łukiem odkąd wpadł w kolce

Dorotko nad boscobel nie wahałam się ani sekundy. Odkąd zobaczyłam ją u Ciebie zachorowałam na nią
clem3 dziękuję

cdn ....
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- wagabunga123
- 1000p

aneczka1979 Nero to już starszy jego mość, w tym roku skończył 12 lat
A jakże, pewnie że kopie, gdyby mu pozwolić przekopał by się go Chin
ale nie pozwalam
Wiosnę dopiero teraz czuć. Dziś z rana gdy pojechałam na działkę tyle ptaków śpiewało i tak było cieplutko, że ostatkiem silnej woli poczłapałam do pracy
amba19 dziękuje za miłe słowa. Najtrudniejsze były początki, dwa pierwsze lata to istna harówka, teraz to czysta przyjemność
maniolek z zakupami staram się kontrolować, bo budżet ograniczony ale tyle jest fajnych rzeczy, że czasem grzeszę i kupuję
buum Nero jest super, muszę umówić go na obcięcie bo zarósł przez zimę i wygląda jak zwierz z lasu
Udanego weekendu dla Wszystkich
amba19 dziękuje za miłe słowa. Najtrudniejsze były początki, dwa pierwsze lata to istna harówka, teraz to czysta przyjemność
maniolek z zakupami staram się kontrolować, bo budżet ograniczony ale tyle jest fajnych rzeczy, że czasem grzeszę i kupuję
buum Nero jest super, muszę umówić go na obcięcie bo zarósł przez zimę i wygląda jak zwierz z lasu
Udanego weekendu dla Wszystkich
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Marlenko gratuluję zakupu nowego pojazdu. Zazdroszczę ci tej wycieczki rodzinnej. Nam by się przydały też jeszcze dwa rowery. Justyna ze swojego wyrosła i jak gdzieś jedzie pożycza pojazd od brata. A eM wcale nie ma i z tego powodu nie możemy wspólnie nigdzie pojechać...
Neruś fajny, na pewno ma teraz uciechę na działce...
Neruś fajny, na pewno ma teraz uciechę na działce...
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wreszcie mamy piękną pogodę
Chce się "ryć" w ziemi
U mnie jeżówki też nie wyszły, może jest za wcześnie ? Oby tak było.
Lubię przejażdżki rowerowe, świetny rower sobie kupiłaś
Ruch to zdrowie
Ja też jeszcze trollów nie zamówiłem
U mnie jeżówki też nie wyszły, może jest za wcześnie ? Oby tak było.
Lubię przejażdżki rowerowe, świetny rower sobie kupiłaś
Ja też jeszcze trollów nie zamówiłem
- buum

- Kontakt:
Marlenko
Nie obcięty wygląda groźniej
Ładnie u Ciebie też przyroda się budzi. Jak fajnie że zaczyna się robić u nas kolorowo aż oczy się nie męczą patrząc się na tą szarugę
Nie obcięty wygląda groźniej
Ładnie u Ciebie też przyroda się budzi. Jak fajnie że zaczyna się robić u nas kolorowo aż oczy się nie męczą patrząc się na tą szarugę
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Marlenko jednak jeżówki wzeszły. 3 na 4 sztuki, mają na razie małe listki.
Może Twoje jeszcze wzejdą, przyjrzyj się im, może coś już pokazały
Może Twoje jeszcze wzejdą, przyjrzyj się im, może coś już pokazały
Rowerek zacny
Ja do rowerka jestem anty nastawiony z uwagi na wrodzone nygusostwo
żonka moja uwielbia rower i często na działkę ja autem jadę a ona rowerkiem.
- wagabunga123
- 1000p

Witajcie,
Weekend przeleciał nie wiadomo kiedy. Był za to tak cieplutki, że aż miło
Na rabatach nic się nie działo, nie było czasu. Jedyne co zrobiłam, to przystrzygłam bukszpany, co zostało okupione bąblami na palcach. Rower spisuje się świetnie, normalnie pełen lans
Tylko po pierwszej wycieczce od razu zmieniłam siodełko na moje stare
Z siadaniem w dalszym ciągu muszę uważać
Olu ja bardzo lubię rowerowe przejażdżki, przy każdej okazji wyciągam rower. W dodatku mieszkam niedaleko lasu kampinoskiego, a tam aż roi się od tras rowerowych.
Seba to mnie nie pocieszyłeś z tymi jeżówkami. U mnie nic się nie dzieje .... trzymam kciuki, może jednak moje jakieś późniejsze (?)
Z rowerowego zakupu jestem bardzo zadowolona. Śmiga jak tra-lala
Tylko kondycja po zimie słaba, muszę to koniecznie zmienić
buum Tulipany wschodzą całymi gromadami, mam nadzieję, że pogoda nie popsuje się aż tak bardzo, jak zapowiadają, bo inaczej tulipany mogą nie zdążyć rozkwitnąć ....
Mariusz - gloff Nygusostwo, koniecznie wsiadaj na rower
Miłego tygodnia, uciekam do domku
Weekend przeleciał nie wiadomo kiedy. Był za to tak cieplutki, że aż miło
Olu ja bardzo lubię rowerowe przejażdżki, przy każdej okazji wyciągam rower. W dodatku mieszkam niedaleko lasu kampinoskiego, a tam aż roi się od tras rowerowych.
Seba to mnie nie pocieszyłeś z tymi jeżówkami. U mnie nic się nie dzieje .... trzymam kciuki, może jednak moje jakieś późniejsze (?)
Z rowerowego zakupu jestem bardzo zadowolona. Śmiga jak tra-lala
buum Tulipany wschodzą całymi gromadami, mam nadzieję, że pogoda nie popsuje się aż tak bardzo, jak zapowiadają, bo inaczej tulipany mogą nie zdążyć rozkwitnąć ....
Mariusz - gloff Nygusostwo, koniecznie wsiadaj na rower
Miłego tygodnia, uciekam do domku
Każesz mi wsiadać na rower żebym też miał takie bóle pośladków
Dziękuję rezygnuję
Żona mi mówi że w Wielkanoc ma być przymrozek 
- wagabunga123
- 1000p

Mariusz, taki ból to nie ból
Radość za to mega i dla zdrowotności dobre 
Może i racja,żona musiała by masować bolące miejsca 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
A co Wy tak tu straszycie pogodą? Ma być aż tak źle? Nic nie słyszałam.
Ja stale rajduję rowerkiem na działeczkę. No chyba, że Em też jedzie to wtedy razem... zazwyczaj autem a czasem na rowerach.
-- 3 kwi 2017, o 19:52 --
Nero niezły kopacz z niego.
A wiesz, że w Chinach też jest bardzo wielu miłośników róż..? Serio. Obserwuję na fejsie. Może więc te jego wykopki na coś by się zdały..? 
Ja stale rajduję rowerkiem na działeczkę. No chyba, że Em też jedzie to wtedy razem... zazwyczaj autem a czasem na rowerach.
-- 3 kwi 2017, o 19:52 --
Nero niezły kopacz z niego.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Marlenko też pogratuluję roweru, piękny, a zmiana siodełka na pewno nadała mu charakteru.
Kondycja z czasem się poprawi, szczególnie w czasie wypadów na działkę. Kilka dni ciepła i już widać, jak się śpieszą twoje rośliny.
Aneczka wokół zaraża Pashminą.
Tulipanom przymrozki niestraszne. Lepiej jednak, żeby żadnych przymrozków już nie było. 
- buum

- Kontakt:
Marlenko u mnie tulipany ładnie wychodzą z ziemi a nie które lada dzień zakwitną
Jak tylko to się stanie od razu wrzucam fotkę