Rozczochrany i...cała reszta. cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany i...cała reszta. cz. 7

Post »

Izo, cierpliwość bardzo wystawiana na próbę. Ale to my jesteśmy odpowiedzialni za to, co oswoiliśmy.
U nas 'my' jak się okazuje znaczy 'ja'.
Przynajmniej w temacie kota. PannaKota powinna być już dawno wysterylizowana...Ale :oops: skończyło się na planach i obietnicach . Teraz już wiem, że to także moja działka :twisted: . Chociaż Kota własnością G. :twisted:.
No zła jestem i trochę się boje jutrzejszego dnia.
Lubię zatrzymać obiektyw na wycinku świata, który nas otacza...Żeby jeszcze złapać technikę...
Szczegóły pozwalają zatrzeć niekorzystne chwilowo widoki ogólne.
Trawy w nowym miejscu bardzo mnie zaskoczyły. Efekt trochę przypadkowy, ale niezwykły. Wiosną i latem nie zasłaniały kwitnących róż. We wrześniu powstała zwiewna ogrodowa woalka, która tajemniczo zasłania wejście do jesiennego ogródka.
Dziękuję ;:196 .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Tak, roboty z kociakami nie zazdroszczę. Tym bardziej, że nie są aż tak wychodzące na podwórze. To nie to co wiosną, czy latem.
Z trawami się oswajam i mam ochotę zaprosić je do siebie. U mnie pomalutku ozdoby już zawitają. Częściowo chcę udekorować dom od Mikołajek, nigdy tak nie robiłam ale troszeczkę nie zaszkodzi.
Pozdrawiam ;:196 :wit
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, chciałam zatelefonować :oops: , pogadać po przeczytaniu pw.
Kociaki łobuzują i brudzą. Trudno. Jeszcze trochę wytrzymam.
Dom powolutku przygotowuję do świąt od początku adwentu. Lampki, wianki, świece...
Jutro ściągam ze strychu całe te świąteczne klamoty...
Zrobię przegląd, naprawy lub zmiany. Pewnie będzie na biało -srebrno-zielono z drewnem, lnem i odrobina czerwieni. Czyli tak jak zwykle :wink: .
Wczoraj piekłam pierniczki. Młody zadeklarował się na ozdabianie. Za chwilę wraca z angielskiego.
Może ukręcę lukier królewski i będziemy paćkali?
Oszczędzaj się.
Buziaki ;:196 .

Promyczek do porannej kawy :D .

Obrazek

Cały bałagan przykryty ;:170 . Czyściutko.
A narzekałam na Krasnoludy :;230 .

Obrazek

Obrazek

Na kaczym śniadaniu...

Obrazek

Okołokurnikowe klamoty ;:167 .

Obrazek

Cały dzionek biegany...
Kota u weta, rehabilitacja, dom...

A potem...

Obrazek

Może je sobie z Młodym uciapkamy?

Obrazek

Spokojnego wieczoru i miłego weekendu.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko - wyczytałam, że kicia ma dzisiaj sterylkę. Myślałam, że będą jakieś wieści...
Napisz proszę co tam słychać.
Ja tu zaglądam, tylko cichaczem. Jakoś w tym roku wybitnie nie mam weny do pisania :oops:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, to tak jak ja ;:108 . W większości znajomych ogrodów bywam po cichu i pod osłoną nocy. Pamiętam o ich właścicielach, za niektórymi tęsknię...Wiem, że powinnam się odezwać...powolutku nadrabiam...
Mocca wysterylizowana. O 10 30 już byłyśmy w domku po zabiegu. Przespała dzionek, teraz powolutku wstaje. Bida taka z niebieskim grzbiecikiem. Wet zapewniał, ze jutro powinna być już w formie. Mam tylko obserwować, żeby ranka była sucha, w razie wysięku-antybiotyki. Kocie dzieci chyba wyczuły, że nie wolno jej przeszkadzać. Bawią się albo śpią, nie zaczepiając mamy i nie domagając się cyca. Zuchy.
Trochę się martwię, że zostanę z kocią czeredą, bo 2 wcześniej zamówione, jednak nie zostaną odebrane ;:185. Szukam im dobrych domków . To kociczki, czarne jak nocka. Jedna Malutka prawie moja ;:167 . Przylepa, śpi na kolankach. Taki koci szkrabek. Filigranowa.

Sezon minął bardzo szybko i raczej pod znakiem lenistwa ogrodowego albo leniuchowania w ogrodzie. Optymistyczny i wyczekany kwiecień, maj pełen kolorów i zapachów, czerwiec jak zwykle aktywny zawodowo. W lipcu dochodziłam do siebie, potem szykowałam się na zabieg, odłożony na koniec sierpnia ze względu na komplikacje zdrowotne. W międzyczasie wyjazd na Lubelszczyznę. Domowe remonciki, operacja i rekonwalescencja. Mamy początek grudnia, zaraz wracam do pracy.

Wybieram się do Gdańska z Młodym do CES i na Jarmark Bożonarodzeniowy. Jeszcze nie ustaliliśmy kiedy, ale myślę o przyszłym weekendzie.

Pozdrawiam z kubkiem aromatycznego grzańca. Za oknem sypie, w radio Trójka, na kolanach kot domaga się głasków, pies położył pysk na dochodzącej do formy stopie. Domowo. ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Doczytałam o Jarmarku w Gdańsku, na którym nie miałam jeszcze przyjemności być. Zawsze gościmy w sąsiednim Toruniu, ale może zmienimy zwyczaje i zaczniemy ościenne miasta nawiedzać.
Kotki słodziaki, nawet próbowałam sprzedać temat, ale u mnie wokoło całe towarzystwo zakotowane na maxa :lol:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko a co to CES?
Jak będziesz na Jarmarku Świątecznym - to ja informuję że mieszkam 5 minut od Targu Węglowego :lol: Jak planujecie jakąś kawę wypić na Głównym Mieście to ....może.....????
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, dziękuję za dobre chęci ;:196 .
Uruchomiliśmy wszystkie kontakty i zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: .
Lubię klimat jarmarków, w mojej wsi świąteczne kiermasze, ale raczej powtarzalne...
Gdański wydaje mi się z większym rozmachem...Oczywiście na podstawie programu, który przeczytałam. Mam nadzieję, że nie mydło i powidło, ale tak świątecznie., z rękodziełem i klimatem. Lubię podejrzeć , co też ludzie wyczyniają i jakie mają pomysły.
:wit

Marysiu , bardzo chętnie. ;:40
Oczywiście przestawiłam - ECS :oops: . Młody zafascynowany historią, myślę, że już dojrzał , by świadomie zapoznać się z tą częścią naszej przeszłości. I grudzień, więc czas jak najbardziej właściwy. Zostawiam na pw nr telefonu, byśmy mogły dogadać szczegóły.
Pozdrawiam.

Za oknem bajkowa /pocztówkowa zima.
Taką lubię oglądać z perspektywy przytulnego fotela, otulona ciepłym kocykiem i z kubkiem aromatycznej herbatki w dłoni.
Gorzej, gdy się jest kierowcą, a drogi pozostawiają wiele do życzenia :twisted: .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Justynko co spojrzę na te kociaczki to już bym jednego wzięła a co może by nie wyrzucili mnie z domu domownicy i nie zjadła by go moja Lora. :)
Bardzo domowe zdjęcia , cieplutkie ,powoduje to że wraca się do Twojego wątku z uczuciem sentymentu.
To jesteś cała Ty taka jaką poznałam.
Oj Jarmark rany kiedy ja byłam ;:306
Ha! i u mnie zasypało i nie widać bałaganu.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu, ciągnie swój do swego ;:4 .
Dom to było nasze największe marzenie...Także moich rodziców, mieszkaliśmy w ciasnych mieszkaniach. . Od zawsze. Raczej skromnie. W rozgardiaszu, ale rodzinnym ciepełku.
Wielkie marzenie...Nie sądziłam, że może się ziścić... z wiadomych względów ;:108.
Dorośliśmy, dzisiaj wszyscy mamy swoje domy (budynki i rodziny), spore i z zawsze otwartymi drzwiami...
Takie dostaliśmy 'wyposażenie'...
Lubię, gdy dom żyje.

Co do koteczka...Nie wiem, jaka jest Lorcia...I czy zgodziłaby się na konkurencję i tyle energii nowego członka rodziny...Co do reszty domowników, jestem przekonana, że kotek zaskarbiłby sobie błyskawicznie ich miłość.

Dobrego dzionka ;:196 .

Czarno na białym... czyli pierwsza wizyta w zimowym ogrodzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czarno na białym - cudne! Jak tak patrzę...to dociera do mnie jak dawno moje koty były takie malutkie. Czasem jak tak sobie o tym myślę to mnie strach ogarnia, że to już takie staruszki.... :(
Justynko - PW od Ciebie do mnie nie dotarło - wysyłam Ci kontakt do mnie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, z maluchów zaraz będą kociska...
Lubię ten czas kocich dzieci, chociaż Wam marudzę, że brudzą.
Malutek mnie kusi i czaruje mrucząc na kolankach...

Mikołajowa kawa ;:196 dla Was.

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Malutek mówi:

Kochaj mnie, nie oddawaj mnie nikomu.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, no mówi...
Po kilka razy dziennie. Najwięcej jednak szepcze wieczorami... Przędzie opowieści jak to nam będzie razem dobrze...
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Kotów nigdy za wiele :D
Mam trzy :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”