Mój ogród na fotografii- część 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii- część 9

Post »

Witaj Bogusiu :wit
No pomysłowa to Ty jestes kobieto.Piękny ogród i pomysłowe w nim dekoracje, a koziołek super że nie wspomnę o właścicielce ;:108 ;:138 . Jak tam zdrówko, mam nadzieję że już lepiej.
Masz racje że po tych deszczach roslinki tracą na urodzie. Ja swoich nie oglądam bo od piatku jestem w Londynie , a dziś w nocy zostałam po raz pierwszy babcią ślicznej wnusi- 3770 ;:306 . Zyczę Ci wielu pomysłów , a przede wszystkim zdrowia i wstawiaj kochana zdjęcia to chociaż pospaceruję po Twoim ogrodzie i nacieszę oczy ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu!ja truskawki jem kilogramami, nigdy dotąd, nie miałam tak wielkiej ochoty na nie ;:108
Szkoda tylko ,ze ciągle pada , nie ma słońca - więc zaczynają gnić, choć jest sporo zielonych na krzaczkach. ;:168
Mariolu! dziękuję za pochwały. Koziołek wciąż ma nowych wielbicieli/ ki/ ;:306 ;:306 ;:306
Truskaweczki , pychotki ;:108
Aniu! gratuluję ;:cm wnusi, niech rośnie na pociechę Rodzicom i Dziadkom ;:168
Naciesz się dzieciątkiem , dziećmi a ja Ci trochę kwiecia pokażę. Powoli zaczyna odpuszczać rwa, jeszcze nie jest zupełnie OK ale lepiej. Wczoraj byłam u ortopedy, chyba trafił z lekami. Dziękuję za miłe słowa ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ ogrom pięknych róż masz Bogusiu ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu fajnie takie zdjęcia wyglądają ;:oj Truskaweczki pyszniutkie .Zdróweczka Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Przepiękne kolaże różane,mam faworytkę ;:138 zdrówka! ;:196 :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękny spektakl różany. Zaczynam się nakręcać w temacie, choć nie umiem obsługiwać róż :?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane Kobietki, miło ze mnie odwiedzacie , choć ja ostatnio jestem mało aktywna na FO. Myślę ,ze przyjdzie czas i nadrobię zaległości.
Iwonko! moja przygoda z różami rozpoczęła się 2 lata temu. Wcześniej miałam gdzieś w ogrodzie pojedyncze egzemplarze. Aktualnie mam 43 szt/ okrywowych i rabatowych po 2-3 szt jednej odmiany/. Czerwoniaste Red Fairy , które urzekły mnie niesamowicie , kilkanaście NN marketowych i też zagościły te z licencją ;:108
Moja miłość do nich wciąz płonie , zatem poszerzę kolekcję zwłaszcza o pnące i okrywowe .
Alu! ;:196 Cieszę się ,ze przestało padać,zawitało słoneczko, zatem truskawki nadal będą zaspakajały nasze potrzeby smakowe. Na zdjęciach / kolażach/ każda z róż jest inną odmianą / choć sporo NN/. Powtórzeniem są okrywowe czerwone , rozrastające się w oczach i urzekające licznymi kwiatami
Asma!każda róża zachwyca swoja urodą. Niektóre urzekają dodatkowo cudownym zapachem a na dodatek pięknym bukietem kwiatów i powtórką kwitnienia.
Mariolu! ja tez jestem laikiem w kwestii różanej. Powoli zaczynam wtajemniczać się w ich wymagania. Wcale nie są tak trudne w utrzymaniu, wystarczy w porę / profilaktycznie/ wykonać pewne zabiegi.
Okrywowe i rabatowe nie sprawiają większych problemów .
zachwycona jestem pnącą marketową za 4,99 , która jest urocza pod każdym względem/ wielkości przyrostów, bezproblemowości i pięknych licznych kwiatów. Rośnie u mnie drugi sezon! Warto spróbować!

Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze: truskawki jem kilogramami
:) ja też przed chwilą skończyłem jeść niemalże kilogram - nie ważyłem, ale po wielkości brzucha i trudności w zaczerpnięciu powietrza pełną piersią ... na pewno był kilogram :;230
Jeśli o róże chodzi to ja mam tak samo - dwa lata temu otrzymałem pierwszą, w ub.r. zacząłem poszukiwania, a teraz już na całego zamieniam pomału ogród, w różany ogród - chyba następny wątek będzie musiał mieć inną nazwę ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...piękny początek dnia , dużo słońca ,cudowne kwitnienia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

] Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, widoczki pierwsza klasa :)

Zaczęłam zagłębiać się w tematykę uprawy róż, bo przecież na pewno coś robię źle, skoro nie chcą rosnąć jak należy. Ale dwa krzaczki mam całkiem, całkiem :) Może też za pochopnie kupuję odmiany, jakieś za bardzo podatne na choroby i szkodniki:(.Na niektórych krzaczkach zero mszyc, na innych nawet po oprysku za dwa dni na nowo ...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, ja przekonałam się,że te bez licencji, marketowe lepiej sobie u mnie radżą i lepiej prezentują się ;:108
Przykładem są dwie pnące / 2 latki marketowe NN, za niecałe 5zł / przyrost spory, bukiety kwiatów , zero oznak chorób a kupiona w renomowanej szkółce za 16 zł, jeden patyczek około 50 cm po dwóch latach, o dwóch kwiatach ;:222 Tak samo traktuję i pielęgnuję wszystkie.
Takie same doświadczenie mam z daliami. Nowości, wyszukane, jeden rok cieszyły oko- niestety nie przechowały się przez zimę , choć typowe odmiany / bulwy/ były w doskonałej kondycji.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tu już zdążyłam się przekonać, ze wyszukane odmiany szybko padają. No ale właśnie, w marketach nikt sie specjalnie nie bawi w pielęgnację roślin, w szkółkach wiadomo- byle piękniej się prezentowały=cena w górę.
Poplewiłam dziś troszkę, ale bardzo duszno i burzowo u nas, nie mam siły na więcej :(
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu, u mnie burzy nie było, ale do południa też było duszno a później popadało i jest ok.
Ja zamówię jeszcze czerwone okrywowe i rabatowe . Są piękne !
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Bogusiu cudaśki w ogrodzie masz ,świetne zdjecia pokazujace dogłebniej Twoj ogród,wszystko dopracowane .Dalie też posiałam i mam chyba z 3 swoje z siewu,ale jeszcze nie zakwitły.U nas popadało i teraz jest świeżo na dworku.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”