Muszę też tak zrobić w nadchodzącym sezonie,mam zaledwie kilka karp ,warto je podpędzić...
Galeria.Dalie Anulki
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dalie Anulki:)
No fajne metody,dziękuję
Muszę też tak zrobić w nadchodzącym sezonie,mam zaledwie kilka karp ,warto je podpędzić...
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jeszcze takich metod nie próbowałam ,ale nie zaszkodzi spróbować
U mnie akurat dalie mają słoneczne miejsce, więc ziemia jest nagrzana słoncem.
Zobaczymy ,jaka wiosna będzie w tym roku
Krysiu Twoje dalie są tak piękne ,że będe polowała na takie same wiosną-okropnie mnie intrygują
Moze na Targach w Berlinie będzie coś fajnego?
U mnie akurat dalie mają słoneczne miejsce, więc ziemia jest nagrzana słoncem.
Zobaczymy ,jaka wiosna będzie w tym roku
Krysiu Twoje dalie są tak piękne ,że będe polowała na takie same wiosną-okropnie mnie intrygują
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Aniu straciłam w tym roku kilka z moich odmian i miałam nadzieję,że je odzyskam ale w katalogu ich nie znalazłam. Wielka szkoda bo do 3 z nich miałam sentyment , przypominały mi dom rodzinny.
Spodobało mi sie sporo w tym katalogu ale zamówiłam 15 odmian. Nie lubię monotonii i dużego zagęszczenia na działce. Mieszkając w mieście tam szukam przestrzeni a jak planuję cos wsadzić kosztem zmniejszenia trawnika to kiepska sprawa -mąż stoi z widłami i ....... co będziesz wojować ???
Mieszkasz tak blisko granicy, że faktycznie wypad do nich nie jest problemem.
Mam dobrą znajomą w Zgorzelcu - ona ma trzy kraje pod ręką i właśnie dzięki niej mam kilka szukanych roślinek.
Na razie odpoczywamy - przyjdzie wiosna i zaczniemy działać.
Pozdrawiam
Spodobało mi sie sporo w tym katalogu ale zamówiłam 15 odmian. Nie lubię monotonii i dużego zagęszczenia na działce. Mieszkając w mieście tam szukam przestrzeni a jak planuję cos wsadzić kosztem zmniejszenia trawnika to kiepska sprawa -mąż stoi z widłami i ....... co będziesz wojować ???
Mieszkasz tak blisko granicy, że faktycznie wypad do nich nie jest problemem.
Mam dobrą znajomą w Zgorzelcu - ona ma trzy kraje pod ręką i właśnie dzięki niej mam kilka szukanych roślinek.
Na razie odpoczywamy - przyjdzie wiosna i zaczniemy działać.
Pozdrawiam
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No ... to moje zamówienie na 15 odmian ... cieniutko wypada przy Waszych.
Mam nadzieję,że takie szaleństwo i wydatki na dalie robimy w tym roku a potem to już wymiana miedzy sobą bez takich kosztów.
Oby zbytnio nie pokrywały się nasze zamówienia bo będzie wielki
Mam nadzieję,że takie szaleństwo i wydatki na dalie robimy w tym roku a potem to już wymiana miedzy sobą bez takich kosztów.
Oby zbytnio nie pokrywały się nasze zamówienia bo będzie wielki
- anulka
- Przyjaciel Forum

Słuchajcie ,ja tam sobie limitów nie robię-raz się żyje.Lato u nas krótkie a miejsce do wsadzenia zawsze jakieś się znajdzie.Ja sadzę w tym roku u sąsiadki na działce te zeszłoroczne odmiany a nowe przy domu.Na taką ilośc sztuk muszę sobie jakos radzić
Christa- na mnie nie licz z wymianą
A co z nowosciami w przyszłym roku?Chyba by mnie skręciło ,gdybym nic nie zamówiła

Christa- na mnie nie licz z wymianą

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anka szalejesz z tymi daliami
.
Mi na szczęście podobają się tylko niskie
.
Mi na szczęście podobają się tylko niskie
- anulka
- Przyjaciel Forum

Pomocników to bym chciała mieć -najlepiej młodych ciałem i duchem
Niestety takiego szczęścia to nie mam i robię wszystko sama-chociaz zdarzyło się ,że forumowe dusze zabłąkaly się do mnie i wtedy pomagały
Mam jeszcze pustą działkę do szaleństwa,bo przy domu to nic nie posadzę
Niestety takiego szczęścia to nie mam i robię wszystko sama-chociaz zdarzyło się ,że forumowe dusze zabłąkaly się do mnie i wtedy pomagały
Mam jeszcze pustą działkę do szaleństwa,bo przy domu to nic nie posadzę
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
Aniu cuuudne te dalie, szczególnie ta na 2 foto, zastanawiam się od kiedy "zachorowałaś na daliomanię" bo ja się ostatnio leczę ale chyba bezskutecznie po tym co u Ciebie widzę.

- anulka
- Przyjaciel Forum

Aż tak żle nie będzie
Ja swoje rozdaję,ale i na wymianę mogą być.Pewnie jakies piękności pojawią się na stronach
Krysiu co ja poradzę, ,że jestem taka niecierpliwa i ciągle chcę jakies nowe chociaz stare są tez piękne.
Matemax-nie myśl o leczeniu ,bo to nic nie da.Tu na forum jestes wśród swoich -tez chorych
Lepiej pomyśl ,gdzie wsadzic rosliny i problem z głowy.Potem miło będzie podziwiać.
Ja oprócz dalii mam jeszcze sporą kolekcję liliowców,floksów,lilii,róż ,host i ja to mam problem.Juz ręce składam ,żeby mnie nie trzepnęło na cos innego
Krysiu co ja poradzę, ,że jestem taka niecierpliwa i ciągle chcę jakies nowe chociaz stare są tez piękne.
Matemax-nie myśl o leczeniu ,bo to nic nie da.Tu na forum jestes wśród swoich -tez chorych
Lepiej pomyśl ,gdzie wsadzic rosliny i problem z głowy.Potem miło będzie podziwiać.
Ja oprócz dalii mam jeszcze sporą kolekcję liliowców,floksów,lilii,róż ,host i ja to mam problem.Juz ręce składam ,żeby mnie nie trzepnęło na cos innego
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
anulka ja się przestawiam od kilku lat na uprawę w pojemnikach, przynajmniej zielone mają ograniczoną powierzchnię.
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Poogladalam sobie piekne masz dalie Anulko.Tez mam troche ok.40odmian na razie spia wpiwnicy.Dajcie namiary na katalog z pieknymi odmianami.Dodam, ze jestem nowa na furum i tlumaczyc trzeba ze szczegolami zadnych skrotow ,bo nie zalapie.Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Dzięki Anulka.Jakie u niego ceny?Dotychczas kupowałam głównie w ogrodniczych,albo w wysyłce z Florekspo(ale tam drogo).
Pozdrowienia Mirka.
Pozdrowienia Mirka.
Pozdrawiam Mirka
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Anulka
cud ,mniód.... piękne,cudne,rewelacyjne skarby! Mnie najbardziej podobają się pomponowe *wszystkie* i wszystkie inne białego umaszczenia
mam już dwie pomponetki i ze 3 inne,ale to kropla przy Twoich zbiorach 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- anulka
- Przyjaciel Forum

Dostałam juz dalie z Czech. Nie są rewelacyjne karpy,ale mam nadzieję ,ze zakwitną
Tak szczerze to nie było jakis specjalnych hitów w tym roku-to samo co w zeszłym.
Jak myslicie mozna juz wsadzac do ziemi? Nie zapowiadają jakis duzych przymrozków.
ja juz wsadziłam na podpędzenie do doniczek i zostawiłam na zewnątrz-przecież nie zmarzną
Tak szczerze to nie było jakis specjalnych hitów w tym roku-to samo co w zeszłym.
Jak myslicie mozna juz wsadzac do ziemi? Nie zapowiadają jakis duzych przymrozków.
ja juz wsadziłam na podpędzenie do doniczek i zostawiłam na zewnątrz-przecież nie zmarzną
- man211

- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Ja bym do gruntu jeszcze nie wsadzał 
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik