Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agniesiu, cieszę się, że już jesteś. Codziennie zaglądałam wypatrując nowych zdjęć.
Przepiękny zakątek w którym odbyłam wspaniały spacer :D
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Agniesiu ;:3 zaglądam od kilku dni i podziwiam jak jest kolorowo...chwastów nie widać, po ostatnich ulewach... u Ciebie też jest tak mokro :?: dopiero wszystko oplewiłam i znowu trzeba zaczynać od nowa ;:224
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko, Twój ogród to po prostu marzenie. Czyściuteńko, wypielęgnowane, wszystko posadzone z głową...bo u mnie dosyć, że rośnie licho, to jeszcze jak u pijanego ogrodnika. Zachwycają mnie Twoje roślinki!
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aguś :wit soczysta zieleń powala na kolana ;:180 a żurawki, tulipany i prymulki dodają niesamowitego koloru do Twoich rabat. Ślicznie ;:118
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Soczysta zieleń, dorodne kępy pierwiosnków, złocący się wilczomlecz i płatki kwiatów na trawników...sielski obrazek, ale tylko ty wiesz, ile potu wylałaś, aby tak to wyglądało...Agnieszko dziękuję ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ale u Ciebie zielono, aż oko ciężko oderwać. A o wyrywaniu trawy czy chwastów z płożących iglaków coś wiem, też ostatnio walczyłam z podagrycznikiem w płożącym jałowcu :twisted: Zapewne i tak jakieś kłącze zostało, bo jakżeby inaczej.

A czy masz u siebie ślimaki? A jeśli jakieś są, to czy dają sobie radę z korą na rabatach?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, jak zwykle piękne widoki serwujesz :!:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś dziękuję za zaproszenie na spacerek po tym wypielęgnowanym soczystym trawniczku, a ogród jak zwykle prezentuje się fantastycznie. Wszystko wypielone, rośnie koncertowo ;:196
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Aguś bardzo się cieszę, że jesteś ;:196
Spacer krętymi ścieżkami Twojego ogrodu, to prawdziwa przyjemność. Soczysta zieleń, bujność kwiecia... to jest to co bardzo lubię.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko dziękuję ;:196
Ciesze się bardzo, że podoba Ci się mój kolorowy ogródek :D

Jolu na moich piaseczkach, to już chwilę po ulewie można iść i pracować w ogródku.... wszystko przelatuje.....
Taki dzień odpoczynku bardzo Ci się przyda, czasami trzeba poleniuchować :D

Tajeczko ;:196
Mam taki sam problem z tą trawką.... bardzo mi się wysiewa w płożących bylinach i iglaczkach.... Już sporo bylin przez nią musiałam wykopać i wyrzucić, bo nie było szans tego usunąć. Jeśli próbuję wyrywać, to źdźbła zostają w ręku, a gęste, zbite kłącza nadal siedzą w ziemi.... mają korzenie splątane z kwiatami :? Przez nią wyrzuciłam kilka pięknych, ogromnych tawułek , lawendy, ostatnio goździki, skalnice i floksy szydlaste.... okropność naprawdę.... Nie mam na nią sposobu...

Aniu faktycznie wiosna jest niesamowicie bujna.... jest zieloniutko, kwiaty kwitną na wyścigi.... cudny czas :D

Ilonko, taki reset czasami bardzo się przydaje 8-) :D

Dorotko ja już od ponad roku jestem kurą domową, więc do ogródka mogę wyjść w każdej chwili. Wiem jak jest ciężko siedzieć w murach i pracować, kiedy taka piękna wiosna nas woła 8-)
Ale teraz kilka dni wolnych i nacieszysz się ogródkiem.... oby tylko pogoda dopisała :D

Wiolu bardzo się ciesze, ze lubisz spacerować po moim ogródku ;:196 Zapraszam kochana jak najczęściej.... za chwile będą nowe fotki :D

Aniu ;:196
Na moich piaseczkach każdy opad momentalnie wsiąka i deszczu nigdy zbyt dużo....
Zielsko pojawia się błyskawicznie.... u mnie też chodzę i tylko ciągle wynajduję nowe :roll:
Na szczęście byliny rosną na potęgę, zaraz zrobi się busz i ziele przestanie tak rosnąć.... nie będzie miało gdzie :D

Zaczynają kwitnąć moje ulubione niskie iryski

Obrazek

Obrazek

Na skalniaku bardzo kolorowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agnieszko dzień dobry. Przyjemnie się ogląda ogródek pełen kwiatów i zieleni,Twoje kwiatuszki takie piękne, a zapach czuję aż u mnie. Życzę miłego dnia!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio dziękuję ;:196
Kochana mówisz posadzone z głową.... nie jest tak dobrze :lol: żebyś Ty wiedziała ile razy moje roślinki wędrowały ( i nadal wędrują) po całym ogródku, ciągle coś nowego przychodzi mi do głowy, nowe pomysły i znów coś przenoszę, przesadzam :D Chyba większość z nas taka ma, więc nie myśl sobie, że u Ciebie może być inaczej 8-) :lol:

Aniu dziękuję ;:167
Wiosna naprawdę szaleje.... jest tak niesamowicie soczysta zieleń, intensywne kolorki, że aż dusza się raduje :D

Iwonko dziękuję kochana ;:196
Faktycznie pracy jest sporo , ale my wszyscy bardzo to kochamy....całą zimę czekamy na te bolące mięśnie 8-)
Prymulek bardzo dużo mi wyginęło po zimie sprzed 3 lat, teraz pomalutku odbudowuję kolekcję. Jeszcze sporo chcę dosadzić w różne zakątki ogródku. Bardzo lubię ich widok :D

Alu naprawdę okropne jest usuwanie zielska z tych płożących iglaków.... miejscami prawie niemożliwe, bo wiele iglaczków ukorzenia się w wielu miejscach, gdzie gałązki dotykają do ziemi. I praktycznie nie można się dostać pod spód..... trawa się po prostu urywa, a kłącza nadal zostają w ziemi i za chwilę znów busz....
U mnie ślimaki to jedyni te muszlowe, nie ma ich zbyt dużo..... na szczęście nie pojawiają się to obrzydliwe gołe pomrowy....

Jacku dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się :D
Wiosna jest już bujna i kolorowa, bardzo na to czekaliśmy :D

Marysiu dziękuję bardzo ;:196 Trawniczek tylko tak ładnie wygląda na zdjęciach, w rzeczywistości mnóstwo w nim mniszka, stokrotek i fiołków..... bardzo je lubię i z nimi nie walczę. Ale jak tak dalej pójdzie, to wyprą mi całą trawę i muszę zacząć działać w tej kwestii....

Halinko dziękuję ;:196
Wiosna już w pełni, mnóstwo kolorków, bujne roślinki, tylko się cieszyć.... bardzo na to czekaliśmy :D

Wandziu witaj kochana ;:196
W ogródku faktycznie już bardzo kolorowo, każdego dnia zakiwtją kolejne kwiaty, jest tak świeżo i radośnie. Uwielbiam ten czas, kiedy rabaty aż kipią od zieloności i kolorków :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A co to za śliczne kwiatuszki pod goryczką? W moim ulubionym fioletowym kolorze ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to Kulnik sercolistny, śliczny maluszek :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,Twoje kwiatuszki w kamieniach cudnie wyglądają ,i zaczyna się pora irysów,u mnie później wszystko, to oglądam u Ciebie pięknie,miłego dnia i słoneczka życzę :wit ;:3 ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”