Przepiękny zakątek w którym odbyłam wspaniały spacer
Ogródek AGNESS
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Agniesiu, cieszę się, że już jesteś. Codziennie zaglądałam wypatrując nowych zdjęć.
Agniesiu
zaglądam od kilku dni i podziwiam jak jest kolorowo...chwastów nie widać, po ostatnich ulewach... u Ciebie też jest tak mokro
dopiero wszystko oplewiłam i znowu trzeba zaczynać od nowa 
Agnieszko, Twój ogród to po prostu marzenie. Czyściuteńko, wypielęgnowane, wszystko posadzone z głową...bo u mnie dosyć, że rośnie licho, to jeszcze jak u pijanego ogrodnika. Zachwycają mnie Twoje roślinki!
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś
soczysta zieleń powala na kolana
a żurawki, tulipany i prymulki dodają niesamowitego koloru do Twoich rabat. Ślicznie 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Soczysta zieleń, dorodne kępy pierwiosnków, złocący się wilczomlecz i płatki kwiatów na trawników...sielski obrazek, ale tylko ty wiesz, ile potu wylałaś, aby tak to wyglądało...Agnieszko dziękuję 
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Ale u Ciebie zielono, aż oko ciężko oderwać. A o wyrywaniu trawy czy chwastów z płożących iglaków coś wiem, też ostatnio walczyłam z podagrycznikiem w płożącym jałowcu
Zapewne i tak jakieś kłącze zostało, bo jakżeby inaczej.
A czy masz u siebie ślimaki? A jeśli jakieś są, to czy dają sobie radę z korą na rabatach?
A czy masz u siebie ślimaki? A jeśli jakieś są, to czy dają sobie radę z korą na rabatach?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aguś dziękuję za zaproszenie na spacerek po tym wypielęgnowanym soczystym trawniczku, a ogród jak zwykle prezentuje się fantastycznie. Wszystko wypielone, rośnie koncertowo 
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś bardzo się cieszę, że jesteś
Spacer krętymi ścieżkami Twojego ogrodu, to prawdziwa przyjemność. Soczysta zieleń, bujność kwiecia... to jest to co bardzo lubię.
Spacer krętymi ścieżkami Twojego ogrodu, to prawdziwa przyjemność. Soczysta zieleń, bujność kwiecia... to jest to co bardzo lubię.
Pozdrawiam Hala
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko dziękuję
Ciesze się bardzo, że podoba Ci się mój kolorowy ogródek
Jolu na moich piaseczkach, to już chwilę po ulewie można iść i pracować w ogródku.... wszystko przelatuje.....
Taki dzień odpoczynku bardzo Ci się przyda, czasami trzeba poleniuchować
Tajeczko
Mam taki sam problem z tą trawką.... bardzo mi się wysiewa w płożących bylinach i iglaczkach.... Już sporo bylin przez nią musiałam wykopać i wyrzucić, bo nie było szans tego usunąć. Jeśli próbuję wyrywać, to źdźbła zostają w ręku, a gęste, zbite kłącza nadal siedzą w ziemi.... mają korzenie splątane z kwiatami
Przez nią wyrzuciłam kilka pięknych, ogromnych tawułek , lawendy, ostatnio goździki, skalnice i floksy szydlaste.... okropność naprawdę.... Nie mam na nią sposobu...
Aniu faktycznie wiosna jest niesamowicie bujna.... jest zieloniutko, kwiaty kwitną na wyścigi.... cudny czas
Ilonko, taki reset czasami bardzo się przydaje
Dorotko ja już od ponad roku jestem kurą domową, więc do ogródka mogę wyjść w każdej chwili. Wiem jak jest ciężko siedzieć w murach i pracować, kiedy taka piękna wiosna nas woła
Ale teraz kilka dni wolnych i nacieszysz się ogródkiem.... oby tylko pogoda dopisała
Wiolu bardzo się ciesze, ze lubisz spacerować po moim ogródku
Zapraszam kochana jak najczęściej.... za chwile będą nowe fotki
Aniu
Na moich piaseczkach każdy opad momentalnie wsiąka i deszczu nigdy zbyt dużo....
Zielsko pojawia się błyskawicznie.... u mnie też chodzę i tylko ciągle wynajduję nowe
Na szczęście byliny rosną na potęgę, zaraz zrobi się busz i ziele przestanie tak rosnąć.... nie będzie miało gdzie
Zaczynają kwitnąć moje ulubione niskie iryski

Na skalniaku bardzo kolorowo

Ciesze się bardzo, że podoba Ci się mój kolorowy ogródek
Jolu na moich piaseczkach, to już chwilę po ulewie można iść i pracować w ogródku.... wszystko przelatuje.....
Taki dzień odpoczynku bardzo Ci się przyda, czasami trzeba poleniuchować
Tajeczko
Mam taki sam problem z tą trawką.... bardzo mi się wysiewa w płożących bylinach i iglaczkach.... Już sporo bylin przez nią musiałam wykopać i wyrzucić, bo nie było szans tego usunąć. Jeśli próbuję wyrywać, to źdźbła zostają w ręku, a gęste, zbite kłącza nadal siedzą w ziemi.... mają korzenie splątane z kwiatami
Aniu faktycznie wiosna jest niesamowicie bujna.... jest zieloniutko, kwiaty kwitną na wyścigi.... cudny czas
Ilonko, taki reset czasami bardzo się przydaje
Dorotko ja już od ponad roku jestem kurą domową, więc do ogródka mogę wyjść w każdej chwili. Wiem jak jest ciężko siedzieć w murach i pracować, kiedy taka piękna wiosna nas woła
Ale teraz kilka dni wolnych i nacieszysz się ogródkiem.... oby tylko pogoda dopisała
Wiolu bardzo się ciesze, ze lubisz spacerować po moim ogródku
Aniu
Na moich piaseczkach każdy opad momentalnie wsiąka i deszczu nigdy zbyt dużo....
Zielsko pojawia się błyskawicznie.... u mnie też chodzę i tylko ciągle wynajduję nowe
Na szczęście byliny rosną na potęgę, zaraz zrobi się busz i ziele przestanie tak rosnąć.... nie będzie miało gdzie
Zaczynają kwitnąć moje ulubione niskie iryski
Na skalniaku bardzo kolorowo
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Agnieszko dzień dobry. Przyjemnie się ogląda ogródek pełen kwiatów i zieleni,Twoje kwiatuszki takie piękne, a zapach czuję aż u mnie. Życzę miłego dnia!
- AGNESS

Sylwio dziękuję
Kochana mówisz posadzone z głową.... nie jest tak dobrze
żebyś Ty wiedziała ile razy moje roślinki wędrowały ( i nadal wędrują) po całym ogródku, ciągle coś nowego przychodzi mi do głowy, nowe pomysły i znów coś przenoszę, przesadzam
Chyba większość z nas taka ma, więc nie myśl sobie, że u Ciebie może być inaczej
Aniu dziękuję
Wiosna naprawdę szaleje.... jest tak niesamowicie soczysta zieleń, intensywne kolorki, że aż dusza się raduje
Iwonko dziękuję kochana
Faktycznie pracy jest sporo , ale my wszyscy bardzo to kochamy....całą zimę czekamy na te bolące mięśnie
Prymulek bardzo dużo mi wyginęło po zimie sprzed 3 lat, teraz pomalutku odbudowuję kolekcję. Jeszcze sporo chcę dosadzić w różne zakątki ogródku. Bardzo lubię ich widok
Alu naprawdę okropne jest usuwanie zielska z tych płożących iglaków.... miejscami prawie niemożliwe, bo wiele iglaczków ukorzenia się w wielu miejscach, gdzie gałązki dotykają do ziemi. I praktycznie nie można się dostać pod spód..... trawa się po prostu urywa, a kłącza nadal zostają w ziemi i za chwilę znów busz....
U mnie ślimaki to jedyni te muszlowe, nie ma ich zbyt dużo..... na szczęście nie pojawiają się to obrzydliwe gołe pomrowy....
Jacku dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się
Wiosna jest już bujna i kolorowa, bardzo na to czekaliśmy
Marysiu dziękuję bardzo
Trawniczek tylko tak ładnie wygląda na zdjęciach, w rzeczywistości mnóstwo w nim mniszka, stokrotek i fiołków..... bardzo je lubię i z nimi nie walczę. Ale jak tak dalej pójdzie, to wyprą mi całą trawę i muszę zacząć działać w tej kwestii....
Halinko dziękuję
Wiosna już w pełni, mnóstwo kolorków, bujne roślinki, tylko się cieszyć.... bardzo na to czekaliśmy
Wandziu witaj kochana
W ogródku faktycznie już bardzo kolorowo, każdego dnia zakiwtją kolejne kwiaty, jest tak świeżo i radośnie. Uwielbiam ten czas, kiedy rabaty aż kipią od zieloności i kolorków
Kochana mówisz posadzone z głową.... nie jest tak dobrze
Aniu dziękuję
Wiosna naprawdę szaleje.... jest tak niesamowicie soczysta zieleń, intensywne kolorki, że aż dusza się raduje
Iwonko dziękuję kochana
Faktycznie pracy jest sporo , ale my wszyscy bardzo to kochamy....całą zimę czekamy na te bolące mięśnie
Prymulek bardzo dużo mi wyginęło po zimie sprzed 3 lat, teraz pomalutku odbudowuję kolekcję. Jeszcze sporo chcę dosadzić w różne zakątki ogródku. Bardzo lubię ich widok
Alu naprawdę okropne jest usuwanie zielska z tych płożących iglaków.... miejscami prawie niemożliwe, bo wiele iglaczków ukorzenia się w wielu miejscach, gdzie gałązki dotykają do ziemi. I praktycznie nie można się dostać pod spód..... trawa się po prostu urywa, a kłącza nadal zostają w ziemi i za chwilę znów busz....
U mnie ślimaki to jedyni te muszlowe, nie ma ich zbyt dużo..... na szczęście nie pojawiają się to obrzydliwe gołe pomrowy....
Jacku dziękuję, bardzo się cieszę, że podoba Ci się
Wiosna jest już bujna i kolorowa, bardzo na to czekaliśmy
Marysiu dziękuję bardzo
Halinko dziękuję
Wiosna już w pełni, mnóstwo kolorków, bujne roślinki, tylko się cieszyć.... bardzo na to czekaliśmy
Wandziu witaj kochana
W ogródku faktycznie już bardzo kolorowo, każdego dnia zakiwtją kolejne kwiaty, jest tak świeżo i radośnie. Uwielbiam ten czas, kiedy rabaty aż kipią od zieloności i kolorków
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
A co to za śliczne kwiatuszki pod goryczką? W moim ulubionym fioletowym kolorze 
- AGNESS

Aniu to Kulnik sercolistny, śliczny maluszek 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aguś ,Twoje kwiatuszki w kamieniach cudnie wyglądają ,i zaczyna się pora irysów,u mnie później wszystko, to oglądam u Ciebie pięknie,miłego dnia i słoneczka życzę