Mini tak wspaniale Ci kwitnie
Tropiki (triki) cz.2
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tropiki (triki) cz.2
Janeczko widzę u Ciebie mnóstwo kwiatuszków
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Janeczko u Mnie z pąkami zaczyna dziać się tak samo
Niestety słońce nie rozpieszcza teraz i są tego efekty ale nie ma co się łamać zobaczysz na pewno coś zakwitnie a po za tym masz taka ilość kwitnących wciąż pozazdrościć
Biała mini urocza ja czekam z niecierpliwością na swoją
Oncidium Mieke van Holm zapowiada się cudne kwitnienie 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
I ja dołączam do grona
Moje pędy też stanęły, a jest ich cała masa. 
Ślicznie Janeczko i kolorowo u Ciebie
. Oncidium jak pokaże swoje gwiazdeczki to nie tylko ślicznie będzie wyglądać ale bosssko pachnieć
.
Moje pąki na szczęście rozwijają się cały czas, choć faktycznie w dość wolnym tempie no ale skoro zdecydowały się kwitnąć teraz to muszą sobie poradzić.
Moje pąki na szczęście rozwijają się cały czas, choć faktycznie w dość wolnym tempie no ale skoro zdecydowały się kwitnąć teraz to muszą sobie poradzić.
Janeczko... Ileż u Ciebie się dzieje!!
Piękne kwitnienia!! Ta kremowa mini jest po prostu urocza...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko - Biała mini jeszcze bardziej wypiękniała,oncidium bajkowo kolorowe a kolekcja różowych wspaniała jak i wszystkie ujęcia Twoich storczyków
Pozdrówka
Pozdrówka
Orkan się zbliża, ale chochlikom chyba jednak sprzyja. Właściwy wpis poniżej.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Kochani, dziękuję za wszystkie przesympatyczne ślady Waszych odwiedzin
Zaraz przeczytam na głos wszystkie komentarze moim storczykom, może zrobi im się nieswojo i przestaną kaprysić? Zrzucanie pąków mam na myśli
Kama - mini faktycznie pięknie kwitnie. Uwielbiam ją za to, i nawet wybaczam, że biała
Piszesz, ... mnóstwo kwiatuszków - właśnie to ostatnie z letnio-jesiennych kwitnień. Teraz oczekuję nowych, ubogich, ale cóż począć... Białaski tuż, tuż...
Wiki - no szkoda Twoich, moich i wszystkich opadłych pąków. Jak zawsze kochałam zimę, tak teraz coraz mniej mi się podoba. Tyle strat, ble...
Chyba wkrótce rozkwitnie kolejna mini. Zapowiada się aż... 1 kwiatek, chyba też biały
Na kwiatki Oncidium Mieke van Holm czekam niecierpliwie
Aniu (a-moroso), u Ciebie też pędziki stanęły? Całym
jestem z Tobą!
No, już, już.... głowa do góry. I wiesz co? To nie prawda, że storczykom podlewanym łzami, pędy przyrastają szybciej
Aniu (ajania),
a może zdradzisz tajemnicę prawidłowo rozwijających się pąków? Dobrze zapłacę
Myślisz, że Oncidium będzie pachnieć równie intensywnie jak latem? Zapach ma niewątpliwie cudowny.
Martusia, a dzieje się u mnie, dzieje... szkoda, że tyle złego co i dobrego
Arku, ale nas rozpieszczasz, tzn. mnie i moje storczyki
Niech no one teraz zrzucą choćby jeden pączek. To ja im powiem, że wujek Arek już nigdy nic miłego o nich nie napisze
.....................................................................................................................................................................
Cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin i dziękuję raz jeszcze. Tym bardziej, że w moim wątku oprócz kolorów, to raczej niczego osobliwego doszukać się nie można.
Tymczasem biegnę do Was, pozachwycam się kwiatuszkami, pędzikami. Nie wiem, kiedy ponownie będę mieć kilka chwil wolnych, toteż dzisiejsze muszę wykorzystać maksymalnie.
Do następnego
Zaraz przeczytam na głos wszystkie komentarze moim storczykom, może zrobi im się nieswojo i przestaną kaprysić? Zrzucanie pąków mam na myśli
Kama - mini faktycznie pięknie kwitnie. Uwielbiam ją za to, i nawet wybaczam, że biała
Piszesz, ... mnóstwo kwiatuszków - właśnie to ostatnie z letnio-jesiennych kwitnień. Teraz oczekuję nowych, ubogich, ale cóż począć... Białaski tuż, tuż...
Wiki - no szkoda Twoich, moich i wszystkich opadłych pąków. Jak zawsze kochałam zimę, tak teraz coraz mniej mi się podoba. Tyle strat, ble...
Chyba wkrótce rozkwitnie kolejna mini. Zapowiada się aż... 1 kwiatek, chyba też biały
Na kwiatki Oncidium Mieke van Holm czekam niecierpliwie
Aniu (a-moroso), u Ciebie też pędziki stanęły? Całym
No, już, już.... głowa do góry. I wiesz co? To nie prawda, że storczykom podlewanym łzami, pędy przyrastają szybciej
Aniu (ajania),
Myślisz, że Oncidium będzie pachnieć równie intensywnie jak latem? Zapach ma niewątpliwie cudowny.
Martusia, a dzieje się u mnie, dzieje... szkoda, że tyle złego co i dobrego
Arku, ale nas rozpieszczasz, tzn. mnie i moje storczyki
.....................................................................................................................................................................
Cieszę się bardzo z Waszych odwiedzin i dziękuję raz jeszcze. Tym bardziej, że w moim wątku oprócz kolorów, to raczej niczego osobliwego doszukać się nie można.
Tymczasem biegnę do Was, pozachwycam się kwiatuszkami, pędzikami. Nie wiem, kiedy ponownie będę mieć kilka chwil wolnych, toteż dzisiejsze muszę wykorzystać maksymalnie.
Do następnego
Z pozdrowieniami - Janka
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Kochana, a co tam u dendrobium i phalków tych z hurtowni?!?
Jestem szalenie ciekawa
Jestem szalenie ciekawa
Kasiu, mało czasu mam ostatnio na obserwację moich podopiecznych. Przygotowania do świąt i sprawy zawodowe pochłaniają mnie bez reszty. Jednak skoro pytasz, postanowiłam zrobić fotki i na gorąco wstawiam. Pędy u Phal. rozwijają się prawidłowo.
Dendrobium trochę odchorowało podróż, ale już sytuacja opanowana. Nawet powiedziałabym, że przymierza się do pędzika.

Jedna z miniaturek utrzymuje odbicia z pędów, jednak jakoś wolno rosną, druga natomiast tych odbić nie utrzymała (zasuszyła całe pędy).

Skoro już biegałam z aparatem, to pokażę postępy też u innych storczyków:
Oncidium Mieke Von Holm

Sogo Vivien ma nowy pędzik

i mój ulubiony Phal. nadal w pełnej krasie

Dendrobium trochę odchorowało podróż, ale już sytuacja opanowana. Nawet powiedziałabym, że przymierza się do pędzika.

Jedna z miniaturek utrzymuje odbicia z pędów, jednak jakoś wolno rosną, druga natomiast tych odbić nie utrzymała (zasuszyła całe pędy).

Skoro już biegałam z aparatem, to pokażę postępy też u innych storczyków:
Oncidium Mieke Von Holm

Sogo Vivien ma nowy pędzik

i mój ulubiony Phal. nadal w pełnej krasie

Z pozdrowieniami - Janka
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Dzięki za fotki.
Strasznie jestem ciekawa kolorów kwiatów u tych phalków
Fajnie, jak dendrobium puści pędziki
Oncidium bardzo ciekawe.. Pachnie to to ?
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Ale super onicidium
Staję w kolejke po zbędne psb.
(żeby mnie nikt nie wygryzł z kolejeczki
) 
Staję w kolejke po zbędne psb.
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Janeczko co do dendrobium na pewno przymierza się do pędu
Miniaturka jak Ci się rozszalała ale gąszcz pędów starych i nowych
A co do Oncidium Mieke Von Holm ależ ono piękne 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Kasiu,
Oncidium pachnie uroczo, ale teraz mniej intensywnie niż latem.
Kama, jeśli tylko będę umiała je utrzymać przy życiu, to może i jakiś przyrościk dla Ciebie się uchowa
Wiki, fotka mini białasków dla Ciebie

Kama, jeśli tylko będę umiała je utrzymać przy życiu, to może i jakiś przyrościk dla Ciebie się uchowa
Wiki, fotka mini białasków dla Ciebie

Z pozdrowieniami - Janka
Janeczko, z prawdziwą przyjemnością wpisuję w Twoim wątku mój tysięczny post
.
Białe miniaturki urzekają swoją urodą i delikatnością. Moja kolekcja przechodziła wiele zmian, sporo roślin znalazło nowe domki ale zawsze jakieś białaski goszczą na moich parapetach. Wybieram sobie takie różniące się warżką abo z nakrapianym środkiem.
Nie martw się tym, że nie masz tyle czasu dla roślin ile byś chciała. U mnie najlepiej rosną te, którym poświęcam najmniej uwagi
.
Białe miniaturki urzekają swoją urodą i delikatnością. Moja kolekcja przechodziła wiele zmian, sporo roślin znalazło nowe domki ale zawsze jakieś białaski goszczą na moich parapetach. Wybieram sobie takie różniące się warżką abo z nakrapianym środkiem.
Nie martw się tym, że nie masz tyle czasu dla roślin ile byś chciała. U mnie najlepiej rosną te, którym poświęcam najmniej uwagi