Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Post »

Na razie weszłam na stołek i zrobiłam to
:;230 :;230 :;230 trud się opłacił, fajna fota wyszła. Kurde, (a może na szczęście) u mnie jakoś mało liści jest. Jabłonki już łyse. Chyba sąsiad zbierając jabłka traktorem przy okazji liście otrząsnął ;:112
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Wandziu cudny zachód słońca, bardzo ładnie udało się Tobie uchwycić ten moment :D Jak to przyjemnie siedzieć w swoim własnym, dopracowanym ogródku i podziwiać takie cuda natury...
Wg. mnie możesz robić zdjęcia nawet każdemu źbłu trawy oddzielnie, bo włożyłaś w swój ogród ogrom pracy i masz się czym chwalić a ja z przyjemnością będę tutaj zaglądała :D
Dziękuję za podpowiedź trawka+żurawki ;:108 Skorzystam.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu czy to zdjęcie koleusów jest z archiwum czy współczesne. Nie myślałam że one są takie wytrzymałe. U mnie ładne naprawdę są tylko fiołki kwitnące, róże nawet jak rozkwitają są mizerne. Ogólnie szaro mgła.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj... ;:196
Wandziu dziękuję ślicznie..Skorzystałam z Twego zaproszenia i pospacerowałam po Twoim królestwie..piękna jeszcze zieleń..i te kolorki jesieni nadają mu uroku:))A liście przy takiej ilości drzew jak u Ciebie to normalne..i również w jakiś sposób dodają mu swego jedynego charakteru..
Piszesz" Usiedliśmy sobie z M na ławeczce z kubkami kawy w rękach. Gawędziliśmy i patrzyliśmy po prostu przed siebie, ciesząc się ciepełkiem i słońcem."---My też tak często mamy w niedzielę możemy razem usiąść..i to samo powiedzieć.. ;:7 bo tylko wtedy jesteśmy razem..ale ja też często tak mam i siadam wtedy albo na dolnym na huśtawce albo na górnym pod dachem..i patrzę ..wtedy to przychodzą mi do głowy różne pomysły..które w ramach moich skromnych możliwość realizuję..
Zachód ma piękne kolory...mówią że czerwony na zmianę pogody ..oby na lepszą..Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję.. ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Wandziu, Twój piękny, zaczarowany ogród, jesienią jest jeszcze bardziej tajemniczy ;:oj
Ogniste kolory żurawek rozświetlają cieniste zakątki a zwiewne trawy otulają, dodając lekkości całej aranżacji ;:138
Klonik i miodunka wzbudziły moje pożądanie ;:333 niestety, ale tylko miodunka może mieć jeszcze szansę,na klon miejsca brak.
Pozdrawiam jesiennie ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdradzę Ci tajemnicę-wątek leci szybko nie ze względu na ilość zdjęć, tylko liczbę odwiedzin :wink: A zdjęcia swoją drogą świetne, nastrojowe, już jesienne. A u mnie dziś deszczowo i zimno :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu wpadam czasem do ciebie nacieszyć oczy widokiem roślinek i ścieżek myślałam że uda mi się obejrzeć to cacko w realu, ale wciąż mam pod górkę i czasu niewiele, a tu już następny wątek i kilka nowych stron ale pędzisz kobieto, fotki niby te same a jednak zawsze inne więc cykaj i pokazuj nam swoje zakątki bo są jedyne w swoim rodzaju i warte prezentacji super
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj Wandziu ,garbniki,grabienie ,kłopot ale ile czaru i uroku nadają ogrodowi te liście. Zaczarowany ogród w kolejnej odsłonie. Przyjemnego weekendu :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

April, tak, zuraweczek jest mnóstwo odmian. Ja sama mam chyba z 60. Mam już wszystkie, które mi się spodobały. POzatykałam nimi wszystkie dziury na rabatach, żeby nie rosły chwasty. Najbardziej jednak podobają mi się limonkowe i wszelkie czerwonawe, rude, pomarańczowe. Poza tym w ogóle nie wymarzają i pieknie się rozrastają. Będę chciała robić z ich szpalerki jednoodmianowe. Trzeba wtedy sadzić gęściej, żeby się utworzył dywanik.
A teraz podstawowe pytanie: Jolu, to kiedy bierzesz się za spawarkę?

Agatko123, ja wyłamuję kwiaty tylko na początku, bo potem to mi się one nawet podobają. NIektore odmiany koleusów mają nawet niebieskie kwiatuszki i przy ich bordowych liściach wygląda to cudnie.

Lulka, jak masz malo liści, to dziękuj Bogu. Nawet nie wiesz, jaka to harówka, gdy codziennie trzeba zaczynać to grabienie od początku. A jeszcze jak pogoda kiepska, to już w ogóle...

Variegata, zestaw trawki i żurawki to już klasyka. Zobaczysz, jak to fajnie wygląda jesienią, kiedy trawki są już w pełnej krasie. Tylko kolorkami trzeba dobrać.
Co do zdjęć, to bardzo lubię to zajęcie i mogę robić fotki każdej trawce, ale wiesz, dla oglądających jest to w końcu nudne. :wink:
Choć czasem może być bardzo pouczające, bo czasem widać to, czego nie dojrzy się zwyczajnie.

Azo, są to zdjęcia aktualne. NIektóre koleusy już zmroziło, ale inne odmiany nadal są żywe i ładne. U nas, kiedy świeci słońce, jest jeszcze naprawdę pięknie. U ciebie szaro, jak to w górach, ale za to jak refleksyjnie. Nawet nie wiesz, jak ci czasem zazdroszćze takiego odosobnienia. :roll:

Reni4, dobrze, że wpadłaś. Mam nadzieję, że już teraz będziemy bywać u siebie częściej, bo troszkę się zagubiłyśmy w czeluściach FO :D
Z kawką najczęściej też siaduję sama. Tylko podczas weekendów, tak jak i wy, mogę być razem z M na naszej ławeczce. Ale już się do tego przyzwyczaiłam i tak jest dobrze. A jesień sprzyja refleksjom i planom na przyszły rok.

Stasiu, dziękuję za odwiedziny. MIodunkę spraw sobie koniecznie. Jest kilka bardzo pięknych odmian. Jakoś tam kwitną, ale najładniejsze są jednak liście. A kloniki to już zupełnie inna bajka. Są przecudnej urody, ale wymagają jednak trochę miejsca i na to się już nie poradzi. Można by jeszcze w donicach, ale z zimowaniem kłopot.

Ewamaj, dzięki ci kochana. ;:196

JSZFRED, Asiu zajrzyj do wątku spotkaniowego. Może coś się z tego wykluje. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Jesienne fotki na razie robię, bo już niedługo nie będzie co pokazywać. Ogród powoli "łysieje" i smutnieje. Niedługo śnieg i znowu zaczniemy siać na parapetach swoje roślinki. Szkoda , że w tym roku nam nie wyszło spotkanie. Mamy tak blisko, a jednak za daleko...

Monikwiaty, rownież ci życzę miłego weekendu wśród liści i roślin podświetlonych październikowym słoneczkiem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekne te jesienne zdjecia ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu cudna ta Twoja alejka z kamienia. ;:138
Aż trudno uwierzyć, że sama ją zrobiłaś, ale ja oczywiście wierzę, gdyż wiem, że jesteś bardzo pracowita i zdolna.
Świetna żabka. :D
Miłego weekendu Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu pierwsze zdjęcie super...takie cieplutkie ... ;:196
..jak zwykle Twoja ścieżka jest nie do pobicia... :)
..a żaba he he mam podobną i też stała koło bakopy...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Wandziu, dopiero teraz zauważyłam że mi "uciekłaś" :oops: Nadrabiam zaległości i widze, że jestem baaaaardzo do tyłu z watkami... ;:131 Jednak znalazłam Cię i teraz już postaram sie nie zgubić :D
Zdjęcia piękne ;:138 Pierwsze, rozpoczynające wątek są cudne, 'GrahamT' wygląda zjawizkowo... ;:167 Cała reszta, również wspaniała... przedstawiają piękną, kolorową jesień w Twoim ogrodzie ;:215 No i tez musze pochwalić Twoja ścieżkę... ahhhh... ślicznie to wygląda...wzdłóż żurawki...trawy... cudo... ;:167 Aaaaaa...no i przeurocza żabencja ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, ja wciąż odkrywam Twój ogród na nowo i gdy wydaje mi się, że już rozpoznaję jakiś zakątek Ty natychmiast zaskakujesz mnie jakimś ujęciem! W tak dojrzałym ogrodzie to możliwe i dlatego też wciąż jest dla mnie tajemniczy... ;:173
ps. U mnie ciągle to samo, bo roślinki jeszcze małe więc nadrabiam metalowymi gratami :;230

Miłego wieczoru ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

a ja znowu z kawą u ciebie