Ogród w lasku
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w lasku
Witam. Wyczytałam, że jesteśmy koleżankami po fachu:). Ja jeszcze tak nie do końca, ale już prawie:). Przepiękne masz te róże, rękę do nich i widać, że im u Ciebie dobrze!! Pozdrawiam no i udanych wakacji!
Udanych wakacji! Teraz będziesz mogła poświęcić więcej czasu na dopieszczenie i tak już pięknego ogrodu. Jak to mówi Jule, cacanego... 

- konwalia12
- 1000p
- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajeczko, ooo tak, postaram się Was nie posłuchać!
A to, czy mi się uda, czy nie dopiero się okaże , bo wiadome jak to jest w wakacje.
Pamiętam jak kiedyś we Włoszch, przejeżdżając przes Portofino (czy jakoś tak) mogłam się naoglądać tego winobluszczu. Obrastał wszystko i wszędzie, a jakie wrażenie na mnie robił!
Jolu, oj tam oj tam, dumni..
To po prostu pasja, moje własne zainteresowanie, więc z czego tu być dumnym? Niestety murek będzie trzeba czyścić, ponieważ zrobił się u spodu trochę zielony... wiadome dlaczego... tyle u nas pada, że wszystko staje się zielone. Dziękuję za to, że wpadłaś do mnie. Taka doświadczona ogrodniczka jak Ty mnie pochwala! Ale jestem dumna teraz.
Kasiu, u mnie Heidi dosyć nawet nie choruje.. A przynajmniej tego nie zauważyłam, bo za bardzo kwiat przyciąga mój wzrok. Kupiłam ostatnio oprysk na róże, ale jeszcze nie miałam potrzeby jej pryskać, na szczęście. U Ciebie bardzo chora?
Lorrie, i jak Ci poszło??
Ja już rok szkolny wczoraj zakończyłam, przedłużyło się trochę- trwało aż 4 godziny.. Wszystkich nauczycieli zaskoczyłam moją grą, chyba się im spodobało. Chociaż były fałsze.
Nemezjo,
Dziękuję za komplementy.
Asiu, raczej przeciwnie- w ogóle w nim nie będę spędzać czasu! Przez cały miesiąc.. Ale cieszę się z tych wakacji. Gdyby je nagle odwołali, to zapłakałabym się na śmierć chyba!
roots23,

Pamiętam jak kiedyś we Włoszch, przejeżdżając przes Portofino (czy jakoś tak) mogłam się naoglądać tego winobluszczu. Obrastał wszystko i wszędzie, a jakie wrażenie na mnie robił!

Jolu, oj tam oj tam, dumni..

Kasiu, u mnie Heidi dosyć nawet nie choruje.. A przynajmniej tego nie zauważyłam, bo za bardzo kwiat przyciąga mój wzrok. Kupiłam ostatnio oprysk na róże, ale jeszcze nie miałam potrzeby jej pryskać, na szczęście. U Ciebie bardzo chora?
Lorrie, i jak Ci poszło??

Nemezjo,
Co to oznacza? Że Ty też grasz na gitarze?nemezja pisze:Witam. Wyczytałam, że jesteśmy koleżankami po fachu:). Ja jeszcze tak nie do końca, ale już prawie:).

Asiu, raczej przeciwnie- w ogóle w nim nie będę spędzać czasu! Przez cały miesiąc.. Ale cieszę się z tych wakacji. Gdyby je nagle odwołali, to zapłakałabym się na śmierć chyba!

roots23,

Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- konwalia12
- 1000p
Dobrze, a teraz kolejna ogrodowa sesja. O poranku zawsze najpiękniej.

Dopiero teraz się biorą za kwitnienie
No, ale późno były posadzone. Cieszę się, że w ogóle kwitną.

I później...
Jakaś NN, nie najlepsza, ale kolorkiem mnie zdobyła
Aparat go tak dobrze nie oddaje.

Alinka

Charlotte Davida Austina. Ileż można czekać?

Dopiero teraz się biorą za kwitnienie

I później...
Jakaś NN, nie najlepsza, ale kolorkiem mnie zdobyła

Alinka

Charlotte Davida Austina. Ileż można czekać?

Ogród w lasku
Anusiu - śliczne masz róże. Ale najwspanialsze jest to, że z taką pasją fotografujesz i opisujesz swoje kwiaty. Uważam, że ludzie z pasją są bardzo ciekawi. Potrafią godzinami opowiadać o tym co ich interesuje. Mam nadzieję, że nigdy ta pasja Ci się nie znudzi.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, piękne foty a NN urzekająca
Heidi u mnie rowniez fantastycznie kwitnie, jednak pierwsze objawy mączniaka dostrzegłam, pewnie baczniej się jej przygladam. Jedna z róż Poulsena z kolekcji Courtyard Kolo ma niemal identyczny kolor co Heidi w fazie pączka
wieczorem wrzucę fotkę to sama ocenisz
Kupiłam tą różę w Auchan jakiś czas temu, właśnie zaczyna kwitnąć 

- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Wpadam z rewizyta
Piekne fotki,i nie tylko to,ze piekne kwiaty,bo to tez oczywiscie,ale bardzo umiejetnie zrobione fotki.
Cudne!!

Piekne fotki,i nie tylko to,ze piekne kwiaty,bo to tez oczywiscie,ale bardzo umiejetnie zrobione fotki.
Cudne!!
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Aniu cudne masz róże! Zwłaszcza chwyciła mnie za serce moja imienniczka Alinka. Podarowałam taką mamie, u niej też pięknie rośnie. U mnie poszło ok, choć nie obyło się bez potknięć ... 

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Piękne. A na tycz zdjęciach cudowne. Rewelacyjne ujęcia. Wyjaśnienia na PW:P.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Konwalia ? Trzymam się po przemoczeniu. Nawet po przeprowadzce się trzymam i nie puszczam. 
Co do muzyki ? jestem wielkim fanem metalu ? gdzieś tu kiedyś na forum wklejałem swoje ulubione kapelki ? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1939680 ? aczkolwiek bardzo lubię również muzykę klasyczną. Tydzień temu w czwartek z okazji francuskiego święta muzyki wybrałem się z Żoną na Bachathlon ? koncert muzyki organowej głównie autorstwa Bacha, który trwał 3,5 godziny.
Tyłki nas wprawdzie potem strasznie bolały, ale i tak byłem zachwycony. 
Piękne wilce i liliowce.
Pozdrawiam!
LOKI

Co do muzyki ? jestem wielkim fanem metalu ? gdzieś tu kiedyś na forum wklejałem swoje ulubione kapelki ? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p1939680 ? aczkolwiek bardzo lubię również muzykę klasyczną. Tydzień temu w czwartek z okazji francuskiego święta muzyki wybrałem się z Żoną na Bachathlon ? koncert muzyki organowej głównie autorstwa Bacha, który trwał 3,5 godziny.

Piękne wilce i liliowce.

Pozdrawiam!
LOKI
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anusiu cóż to za piękna łąka. 

- konwalia12
- 1000p
Loki, widzę że mam braki w pewnych wątkach...
Ja też muszę tam coś niecoś napisać o mojej ukochanej muzyce. Słuchasz metalu?
Ja też, tylko tak delikatnie pisałam, bo myślałam, że Cię zrażę metalem, a tu takie zaskoczenie.. Z resztą, napiszę coś niedługo w tamtym wątku.. ;)
Tajeczko, to część mojego ogrodu tylko z "dolnej" perspektywy. Wydaje się dużo miejsca, ale to tylko taki efekt. ;)
nemezjo, dzięki
Lorrie, u mnie tak samo! Było tyle potknięć (nie ukrywam, że moich też), że aż nie mogłam w to uwierzyć. Każdy chciał już wakacji, a tu ciągnęło się do wieczora i na koniec jeszcze jedna afera powstała. Liczyłam na trochę inne pożegnanie tamtej szkoły jako absolwent. ;)
Drewutnio, tak, rosę. Uwielbiam takie zdjęcia o poranku. We Francji chciałabym wstawać tak przed wschodem Słońca, bo to najpiękniejsza pora całego dnia według mnie. Druga sprawa, nie wiem czy się do tego dam radę zmusić... ;)
Isskaa, zdjęcia jak zdjęcia- każdy może mieć dobre, ale to ne świadczy przeceż o ogrodzie. Najważniejsze, aby się roślinki podobały.
Robaczku, u mnie jeden listek Heidi wyglądał bardzo podejrzanie, ale to chyba od czegoś innego. Zajrzę do Ciebie (z resztą zawsze zaglądam..
).
KOLEO1, myślę, że na pewno niegdy bym nie chciała, aby mi się to znudziło. Ani żadna inna moja pasja. To jest juz część mnie, więc to raczej nie przeminie. Prawda, potrafię godzinami paplać o muzyce, o ogrodnictwie, o lieraturze. A fora są najlepsze do poszerzania swoich horyzontów w danej dziedzinie. Tutaj jest tak wiele osób spokrewnionych ze mną tą "chorobą", że aż chce się rozwijać i wspólnie dzieli wieloma informacjami. Pozdrawiam Cię serdecznie!

Tajeczko, to część mojego ogrodu tylko z "dolnej" perspektywy. Wydaje się dużo miejsca, ale to tylko taki efekt. ;)
nemezjo, dzięki

Lorrie, u mnie tak samo! Było tyle potknięć (nie ukrywam, że moich też), że aż nie mogłam w to uwierzyć. Każdy chciał już wakacji, a tu ciągnęło się do wieczora i na koniec jeszcze jedna afera powstała. Liczyłam na trochę inne pożegnanie tamtej szkoły jako absolwent. ;)
Drewutnio, tak, rosę. Uwielbiam takie zdjęcia o poranku. We Francji chciałabym wstawać tak przed wschodem Słońca, bo to najpiękniejsza pora całego dnia według mnie. Druga sprawa, nie wiem czy się do tego dam radę zmusić... ;)
Isskaa, zdjęcia jak zdjęcia- każdy może mieć dobre, ale to ne świadczy przeceż o ogrodzie. Najważniejsze, aby się roślinki podobały.

Robaczku, u mnie jeden listek Heidi wyglądał bardzo podejrzanie, ale to chyba od czegoś innego. Zajrzę do Ciebie (z resztą zawsze zaglądam..

KOLEO1, myślę, że na pewno niegdy bym nie chciała, aby mi się to znudziło. Ani żadna inna moja pasja. To jest juz część mnie, więc to raczej nie przeminie. Prawda, potrafię godzinami paplać o muzyce, o ogrodnictwie, o lieraturze. A fora są najlepsze do poszerzania swoich horyzontów w danej dziedzinie. Tutaj jest tak wiele osób spokrewnionych ze mną tą "chorobą", że aż chce się rozwijać i wspólnie dzieli wieloma informacjami. Pozdrawiam Cię serdecznie!

Ogród w lasku
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Faktycznie poranne zdjęcia roślinek skąpanych w rosie to widok przepiękny
....kwiatuszki jakby obsypane masą diamentów 

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:

Piękne róże pokazujesz , i zdjęcia bardzo ładnie Ci wychodzą .