rapunzel - zielono mi :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: rapunzel - zielono mi :)
Jeśli to dracena to powinna się ukorzenić bez problemu.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 sie 2011, o 12:46
Nie ma co,ale w szybkim tempie przybywa zielonych pięknych lokatorów 

- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj jak szybko się u Ciebie wolne miejsca zapełniają
wiesz ta kawkę masz superową a fikusiki masz rację są przecudnej urody a i cytrynka tak jakoś smacznie wygląda 

Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
agarow, to, co chyba bierzesz za cytrynkę, a ja dostałam jako mango, okazało się być bambusem. Poprzedni właściciel sprostował to, co córka pokręciła. Nie wiem, czy bambus u mnie wytrzyma, bo on chyba dużo więcej światła potrzebuje, ale póki co niech się cieszy, że nie wylądował w kuble i niech się dobrze sprawuje, żeby tam nie trafić w najbliższej przyszłości.
kasiu, z ukorzenianiem - jak się okazało - bambusa wolę nie ryzykować, niech zostanie tak jak jest, jak będzie rósł w miarę przyzwoicie i się rozwijał, to może najwyżej od dołu jakieś sitowie albo papirus dosadzę, żeby tak goło nie było. O ile się przyjmie, bo ja go dostałam bez ziemi, tylko sama roślina z korzeniem i całą dobę stało to nieszczęście w wodzie w wiaderku po serku, w którym teraz zresztą zostało posadzone. Z drugiej strony ja lubię wyzwania i może okaże się, że stanę na głowie, żeby ten bambus przywrócić do stanu świetności
aga 111, w zdecydowanie zbyt szybkim tempie ich przybywa, ale ciężko mi zapanować nad samą sobą, jedyne, co mnie pociesza to to, że nie jestem tu odosobnionym przypadkiem
kasiu, z ukorzenianiem - jak się okazało - bambusa wolę nie ryzykować, niech zostanie tak jak jest, jak będzie rósł w miarę przyzwoicie i się rozwijał, to może najwyżej od dołu jakieś sitowie albo papirus dosadzę, żeby tak goło nie było. O ile się przyjmie, bo ja go dostałam bez ziemi, tylko sama roślina z korzeniem i całą dobę stało to nieszczęście w wodzie w wiaderku po serku, w którym teraz zresztą zostało posadzone. Z drugiej strony ja lubię wyzwania i może okaże się, że stanę na głowie, żeby ten bambus przywrócić do stanu świetności

aga 111, w zdecydowanie zbyt szybkim tempie ich przybywa, ale ciężko mi zapanować nad samą sobą, jedyne, co mnie pociesza to to, że nie jestem tu odosobnionym przypadkiem

- agarow78
- 500p
Kochana ja miałam na myśli Twoją cytrynkę - chyba na str. 10 jest o niej mowa 

Pozdrawiam i Zapraszam
- rapunzel
Aha, to co innego, faktycznie ostatnio obfotografowałam moją cytrynkę i pokazałam na forum.
Na razie jest mała, ale one podobno szybko rosną. Bardzo fajnie obserwować taki rozwój od małego.
Na razie jest mała, ale one podobno szybko rosną. Bardzo fajnie obserwować taki rozwój od małego.

- renka1
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 11:56
Szalejesz kochana szalejesz,same nowości tu widzę,a ktoś się zarzekał,że do końca miesiąca kwiatka nie kupi. 

Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Moje kwiaty doniczkowe
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajnie wyglądają te nowe fikuski
(sama bym chętnie takiego zgarnęła ze sklepu, gdyby nie to, że już mam). Kawka do kompletu też niczego sobie
, a bambus w serku na pewno bardzo szybko nabierze sił i ślicznie się rozrośnie
.

- rapunzel
renka zarzekałam się, ale takiej okazji jak fikusy pnące nie mogłam odpuścić, wierzcie albo nie kupione na karte kredytową
Teraz czekam na duży przelew i aż mnie korci, żeby coś ekstra zaszaleć, ale już nie mam miejsca. No chyba że nowy kwietnik na 5 doniczek do pokoju...
Nie wiem tylko, czy małż by to przeżył, zwłaszcza, że ma robić skrzynię na balkon, więc może się wstrzymam
Wiktorio, fikusiki urocze, będą dużą, jeśli nie największą ozdobą półki w przedpokoju

Teraz czekam na duży przelew i aż mnie korci, żeby coś ekstra zaszaleć, ale już nie mam miejsca. No chyba że nowy kwietnik na 5 doniczek do pokoju...

Wiktorio, fikusiki urocze, będą dużą, jeśli nie największą ozdobą półki w przedpokoju

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jagódko kolekcja pięknie się rozrasta.
Tylko patrzec, jak trzeba będzie pomyślec o kolejnej półeczce. 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- rapunzel
elcia, nawet mnie nie strasz, ja już kombinuję, gdzie tego anemicznego bambusa postawić, jak będzie trzeba go zdjąć z balkonu, żeby pies nie obsikał
Co do półeczki kolejnej, to w przedpokoju nie ma miejsca na inną, może najwyżej małża przekręcę na jakiś wiszący kwietniczek we wnęce okna. No ale dobre i to.
Dziś dowiedziałam się, że mam dostać od kuzyna dwie aplegry storczyka i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie wiem, czy podołam, bo one chyba strasznie chimeryczne są. W dodatku nie bardzo wiem, co to za odmiana i czego jej potrzeba. Od kuzyna dowiedziałam się tylko, że drobnokwiatowy. Mam nadzieję, że ktoś tu pomoże mi zidentyfikować tego storczyka.

Co do półeczki kolejnej, to w przedpokoju nie ma miejsca na inną, może najwyżej małża przekręcę na jakiś wiszący kwietniczek we wnęce okna. No ale dobre i to.
Dziś dowiedziałam się, że mam dostać od kuzyna dwie aplegry storczyka i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie wiem, czy podołam, bo one chyba strasznie chimeryczne są. W dodatku nie bardzo wiem, co to za odmiana i czego jej potrzeba. Od kuzyna dowiedziałam się tylko, że drobnokwiatowy. Mam nadzieję, że ktoś tu pomoże mi zidentyfikować tego storczyka.
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Hoho... nowości Jagódko u Ciebie przybywa w rekordowym tempie
ale widziałam je na bieżąco tylko czasu na pochwalenie nie było
ja jeszcze na chwilę do clematisów wrócę... clematisa można a nawet trzeba prowadzić tak że raz gałązki na jedna stronę potem na druga przeplatać tak drabinkowo to 4 metrów trejażu robić nie potrzeba bo jak się dobrze zapląta to niecały metr styknie ;)

ja jeszcze na chwilę do clematisów wrócę... clematisa można a nawet trzeba prowadzić tak że raz gałązki na jedna stronę potem na druga przeplatać tak drabinkowo to 4 metrów trejażu robić nie potrzeba bo jak się dobrze zapląta to niecały metr styknie ;)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczne te zwisające fikusiki 

- rapunzel
Oto fikusy w nowych osłonkach, tak wyszło, że to osłonki do storczyków, ale najlepiej mi pasowały kształtem i rozmiarem:
Lewa część półeczki i od lewej: bluszcz, mirt fikus pnący, koleus (możliwe że tymczasowo) i kawałek kawy

Prawa część półeczki z obsadą od prawej: bluszcz, mirt, fikus pnący, kiełki rzodkiewki (też tymczasowo) i cissus.

Wychodzi, że lubię symetrię
Dobrze, że wieki temu korzystając z innego forum założyłam konto na innym hostingu zdjęć, bo limit na fotosiku wyczerpałam nie wiedzieć kiedy
Post poprawiałam niezliczoną ilość razy, bo od dziecka myli mi się lewa z prawą
Lewa część półeczki i od lewej: bluszcz, mirt fikus pnący, koleus (możliwe że tymczasowo) i kawałek kawy

Prawa część półeczki z obsadą od prawej: bluszcz, mirt, fikus pnący, kiełki rzodkiewki (też tymczasowo) i cissus.

Wychodzi, że lubię symetrię

Dobrze, że wieki temu korzystając z innego forum założyłam konto na innym hostingu zdjęć, bo limit na fotosiku wyczerpałam nie wiedzieć kiedy

Post poprawiałam niezliczoną ilość razy, bo od dziecka myli mi się lewa z prawą

- agarow78
- 500p

Pozdrawiam i Zapraszam