rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Jeśli to dracena to powinna się ukorzenić bez problemu.
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Nie ma co,ale w szybkim tempie przybywa zielonych pięknych lokatorów :D
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj jak szybko się u Ciebie wolne miejsca zapełniają :;230 wiesz ta kawkę masz superową a fikusiki masz rację są przecudnej urody a i cytrynka tak jakoś smacznie wygląda :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

agarow, to, co chyba bierzesz za cytrynkę, a ja dostałam jako mango, okazało się być bambusem. Poprzedni właściciel sprostował to, co córka pokręciła. Nie wiem, czy bambus u mnie wytrzyma, bo on chyba dużo więcej światła potrzebuje, ale póki co niech się cieszy, że nie wylądował w kuble i niech się dobrze sprawuje, żeby tam nie trafić w najbliższej przyszłości.
kasiu, z ukorzenianiem - jak się okazało - bambusa wolę nie ryzykować, niech zostanie tak jak jest, jak będzie rósł w miarę przyzwoicie i się rozwijał, to może najwyżej od dołu jakieś sitowie albo papirus dosadzę, żeby tak goło nie było. O ile się przyjmie, bo ja go dostałam bez ziemi, tylko sama roślina z korzeniem i całą dobę stało to nieszczęście w wodzie w wiaderku po serku, w którym teraz zresztą zostało posadzone. Z drugiej strony ja lubię wyzwania i może okaże się, że stanę na głowie, żeby ten bambus przywrócić do stanu świetności ;:108
aga 111, w zdecydowanie zbyt szybkim tempie ich przybywa, ale ciężko mi zapanować nad samą sobą, jedyne, co mnie pociesza to to, że nie jestem tu odosobnionym przypadkiem :;230
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Kochana ja miałam na myśli Twoją cytrynkę - chyba na str. 10 jest o niej mowa :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha, to co innego, faktycznie ostatnio obfotografowałam moją cytrynkę i pokazałam na forum.
Na razie jest mała, ale one podobno szybko rosną. Bardzo fajnie obserwować taki rozwój od małego. :)
Awatar użytkownika
renka1
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 11:56

Post »

Szalejesz kochana szalejesz,same nowości tu widzę,a ktoś się zarzekał,że do końca miesiąca kwiatka nie kupi. ;:108
Pozdrawiam! Renata
Moje kwiaty doniczkowe
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie wyglądają te nowe fikuski :) (sama bym chętnie takiego zgarnęła ze sklepu, gdyby nie to, że już mam). Kawka do kompletu też niczego sobie ;:108 , a bambus w serku na pewno bardzo szybko nabierze sił i ślicznie się rozrośnie :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

renka zarzekałam się, ale takiej okazji jak fikusy pnące nie mogłam odpuścić, wierzcie albo nie kupione na karte kredytową ;:108
Teraz czekam na duży przelew i aż mnie korci, żeby coś ekstra zaszaleć, ale już nie mam miejsca. No chyba że nowy kwietnik na 5 doniczek do pokoju... ;:224 Nie wiem tylko, czy małż by to przeżył, zwłaszcza, że ma robić skrzynię na balkon, więc może się wstrzymam 8-)
Wiktorio, fikusiki urocze, będą dużą, jeśli nie największą ozdobą półki w przedpokoju :)
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Jagódko kolekcja pięknie się rozrasta. ;:63 Tylko patrzec, jak trzeba będzie pomyślec o kolejnej półeczce. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elcia, nawet mnie nie strasz, ja już kombinuję, gdzie tego anemicznego bambusa postawić, jak będzie trzeba go zdjąć z balkonu, żeby pies nie obsikał :;230
Co do półeczki kolejnej, to w przedpokoju nie ma miejsca na inną, może najwyżej małża przekręcę na jakiś wiszący kwietniczek we wnęce okna. No ale dobre i to.
Dziś dowiedziałam się, że mam dostać od kuzyna dwie aplegry storczyka i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie wiem, czy podołam, bo one chyba strasznie chimeryczne są. W dodatku nie bardzo wiem, co to za odmiana i czego jej potrzeba. Od kuzyna dowiedziałam się tylko, że drobnokwiatowy. Mam nadzieję, że ktoś tu pomoże mi zidentyfikować tego storczyka.
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Hoho... nowości Jagódko u Ciebie przybywa w rekordowym tempie ;:108 ale widziałam je na bieżąco tylko czasu na pochwalenie nie było :(
ja jeszcze na chwilę do clematisów wrócę... clematisa można a nawet trzeba prowadzić tak że raz gałązki na jedna stronę potem na druga przeplatać tak drabinkowo to 4 metrów trejażu robić nie potrzeba bo jak się dobrze zapląta to niecały metr styknie ;)
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Śliczne te zwisające fikusiki ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oto fikusy w nowych osłonkach, tak wyszło, że to osłonki do storczyków, ale najlepiej mi pasowały kształtem i rozmiarem:
Lewa część półeczki i od lewej: bluszcz, mirt fikus pnący, koleus (możliwe że tymczasowo) i kawałek kawy
Obrazek
Prawa część półeczki z obsadą od prawej: bluszcz, mirt, fikus pnący, kiełki rzodkiewki (też tymczasowo) i cissus.
Obrazek

Wychodzi, że lubię symetrię :lol:
Dobrze, że wieki temu korzystając z innego forum założyłam konto na innym hostingu zdjęć, bo limit na fotosiku wyczerpałam nie wiedzieć kiedy :wink:
Post poprawiałam niezliczoną ilość razy, bo od dziecka myli mi się lewa z prawą :;230
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

;:138 Masz Jagódko świetną tą półeczkę i pięknie się w tych doniczusiach Twoje zielone prezentują ;:138 :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”