A tak poważnie to , to cudne one wszystkie bez wyjątku
Drugi rok w ogrodzie Marioli cz.3
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chyba mnie zazdrość zeżre , patrząc na Twoje lilie :x
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Łał
ale datura zdrowizna. Wypasiona na maksa! I przecudnej barwy kwiat...co Ty jej zapodajesz, że tak ślicznie rośnie. Pokaż kiedyś w czym rośnie...i piszę się na sadzoneczkę od niej
To cudo, na które czekasz biało-zielonopasiaste będzie niesamowite!! Też czekam na całkowite rozwinięcie z niecierpliwością!
To cudo, na które czekasz biało-zielonopasiaste będzie niesamowite!! Też czekam na całkowite rozwinięcie z niecierpliwością!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W tym roku trochę się roślinkom w główkach poprzestawiało. Niedawno zakwitły prymulki a rózwe floksy zaczęły kwitnąć już w czerwcu.
Nic dziwnego że zawilec też chce
Lilii mam dużo.
Nie wiem ile ale dużo.
Na tyle dużo bym ze spokojem mogła je ścinać do wazonu i żeby ogród nic na urodzie nie stracił.
Przy takich upałach jak ostatnio to te w wazonie dłużej się utrzymują niż te w ogrodzie.
Dalu - moja Kyushiu też nie ma lekkiego życia i mało słoneczka. Ja w ogóle nie mam za dużo słonecznych miejsc.
Edytko - nie wiem czy zawilec rozrasta się przez kłącza ale wiosną było koło niego kilka małych siewek więc jakoś się mnoży
Mirko - ja w Lilypolu musiałam z listy chciejstw poskreślać dosłownie co drugą pozycję bo nie umiałam z żadnej zrezygnować a wszystkich ze względów finansowych nie mogłam kupić.
Judytko - dzisiaj zrobię zdjęcie tej daturze ale to raczej nie moja zasługa. Ona jest kupiona jakieś 2 miesiące temu i tylko ją podlewam jak trzeba, daję azofoski albo guano gołębie.
Z patyczkami oczywiście nie będzie problemu
Zostały mi jeszcze 3 daturki. Jedna ogromna poszła tylko w liście ale źle ją przezimowałam ( za ciepło ) i może to dlatego ?
I dwie małe z badylków. Jedna choć sięga mi do kolan będzie kwitła jak szalona a druga jeszcze się zastanawia czy ma rosnąć czy nie....
Walerio - wielkie dzięki. Już wczesniej myślałam o orzechu laskowym. Jeśli ma jeszcze czerwone ulistnienie to już go kocham i pragnę
Taro - mój zawilec dorasta spokojnie do 1,5 metra jak nie więcej więc bądź przygotowana na dużą roślinkę
Kobieto - co ty robisz po nocy
O tej porze to zazwyczaj tylko ja jestem na forum
Nic dziwnego że zawilec też chce
Lilii mam dużo.
Nie wiem ile ale dużo.
Na tyle dużo bym ze spokojem mogła je ścinać do wazonu i żeby ogród nic na urodzie nie stracił.
Przy takich upałach jak ostatnio to te w wazonie dłużej się utrzymują niż te w ogrodzie.
Dalu - moja Kyushiu też nie ma lekkiego życia i mało słoneczka. Ja w ogóle nie mam za dużo słonecznych miejsc.
Edytko - nie wiem czy zawilec rozrasta się przez kłącza ale wiosną było koło niego kilka małych siewek więc jakoś się mnoży
Mirko - ja w Lilypolu musiałam z listy chciejstw poskreślać dosłownie co drugą pozycję bo nie umiałam z żadnej zrezygnować a wszystkich ze względów finansowych nie mogłam kupić.
Judytko - dzisiaj zrobię zdjęcie tej daturze ale to raczej nie moja zasługa. Ona jest kupiona jakieś 2 miesiące temu i tylko ją podlewam jak trzeba, daję azofoski albo guano gołębie.
Z patyczkami oczywiście nie będzie problemu
Zostały mi jeszcze 3 daturki. Jedna ogromna poszła tylko w liście ale źle ją przezimowałam ( za ciepło ) i może to dlatego ?
I dwie małe z badylków. Jedna choć sięga mi do kolan będzie kwitła jak szalona a druga jeszcze się zastanawia czy ma rosnąć czy nie....
Walerio - wielkie dzięki. Już wczesniej myślałam o orzechu laskowym. Jeśli ma jeszcze czerwone ulistnienie to już go kocham i pragnę
Taro - mój zawilec dorasta spokojnie do 1,5 metra jak nie więcej więc bądź przygotowana na dużą roślinkę
Kobieto - co ty robisz po nocy
O tej porze to zazwyczaj tylko ja jestem na forum
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie to samo napisałam u Gizy. Ale Comcia tak ma, że w nocy buszuje po forum.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki