Zapraszam do siebie-darla80

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anna11 pisze:To co się rozłazi to barwinek większy Vinca major 'Variegata'- czwarta fotka kwitnie na fioletowo.
Dziękuję Aniu :D
Jak tylko wychodzi z ziemi wygląda tak niewinnie(te skupione rozetki :wink: ),kilka dni później jest gotowy zawładnąć wszystkim :roll: Kwiatów przez dwa lata się nie doczekałam :? "Próbuję" delikatnie nad nim panować.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

moni;) pisze:Darlo co robisz, ze Twoj Rh "już" zakwitl??? moj stoi w miejscu...
Pada od tygodnia u mnie z czego się baaardzo ciecze :twisted: bo już bylo suchutko. Troche nasion powschodzilo, Dzięki temu.
Moni-te dwa kupiłam już z ładnymi pąkami.Te,które zimowały w ogrodzie dopiero będą kwitły.

Marzę o deszczu nie bardziej niż rośliny.Moja Oliwka po przedwczorajszym 2-godzinnym pobycie na podwórku w nocy 3 razy się budziła bo nie mogła oczków otworzyć-sklejone były ropną wydzieliną :cry: Musi mieć jakąś alegrię na pyłki(rok temu było podobnie o tej samej porze roku,łącznie z katarem i podrażnieniem spojówek).Właśnie czekam na cynk o dobrym alergologu :roll:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku to moze moj tez zakwitnie...zrobie tylko obiad i lece na ogrod :)

Tak to jest z tymi pylkami. Tutaj co 3 lata pyli jakies drzewo(nie wiem jakie) .Wszystko jest zolte dookola. Moj M cierpi jakby byl przeziebiony, mnie boli glowa...na szczescie S jakos to wytrzymuje...
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

W końcu solidnie popadało ;:47 i jestem spokojna o to co dziś sadziłam(jeszcze raz ;:180 Mirko) i przesadzałam :D
Moje hosty(chyba już po wierzbie :cry: ):
Obrazek Obrazek
Pierwszy RH (zimujący) rozkwitł również na biało,choć można doszukać się różnicy.Newet pajączek się załapał :shock: :lol:
Obrazek
I jeszcze ogólna fotka-sąsiedzi już dziwnie na mnie patrzą(non stop coś oglądam setki razy i jeszcze fotki pstrykam kwiatkom ;:112 )
Obrazek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Darla
super że popadało, od razu zieleń bardziej soczysta. Niech Ci dobrze rosną.
Współczuje alergii u córci, moje na szczęście nie maja takich przypadłości.Wiesz ja mam to samo , jak robię zdjęcia to patrzę w lewo, w prawo jeszcze raz w lewo i jeszcze w prawo/jak bym przez ulice przechodziła/ w obawie żeby mnie nikt nie widział bo pomyślą że ta durna znowu robi zdjęcia swoim roślinom. ;:24 to śmieszne ale czasem czuję się jak złodziej robiąc fotki.Widzę że masz to samo. hi hi
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

2 latka to niby za wcześnie na zrobienie testów ale spróbujemy.
W zeszłym roku dwa razy w szpitalu leżał mój Dawid i od razu też mu zrobili -strasznie boi się igieł(przedwczoraj wbitą drzazgę usuwałam mu pensetą bo inaczej się nie dał) i groził lekarce,że poda ją za te nakłucia do sądu :oops: :lol:
A sąsiedzi...no cóż...niech sobie po cichu zazdroszczą...a nuż się domyślą i dołączą do grona ogrodowych szpiegów-forumowiczów ;:215
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Fotografowaniem kwiatów w ogrodzie to dziwnie wygląda dla kogoś kto patrzy z za firanki lub krzaków... ;:91
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Darlo co słychać, jak minęły ogrodniki nic nie wymarzło?
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Witaj Aniu :D
Strasznie zajęta byłam ostatnio promocją oficerską mojego Miśka :D Właśnie jestem po etacie na zmywaku po 2-dniowej imprezie :wink:
Spadków poniżej zera na szczęście u mnie nie było i nic nowego nie przemarzło.Jutro zrobię oficjalny przegląd i wrzucę jakieś nowe fotki :D
Mam do nadrobienia sporo zaległości-nie tylko na forum :roll:
Przegapiłam 2-tygodniową prognozę pogody na tvn-ie :? Czy Ktoś ogladał? Zapowiadali kolejne przymrozki czy już w końcu z nimi koniec?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstawiaj fotki czekam niecierpliwie, i te z imprezy też musiało być fajnie dwa dni no, no . :P :P .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Darla wszystko od Ciebie dziś posadziłam, jednak pokażę dopiero za jakiś czas, bo mi fotosik się skończył, znaczy limit.Poimprezowałaś kobieto, a teraz czas na zdjęcia. :)
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Dzięki Dziewczyny :D
Chętnie wstawiłabym te fotki,jednak mój "M" uważa te sprawy za tajne-wojenne 8)
W takim razie wrzucam bezpieczniejsze :wink: dla mojego pobytu na forum :lol: fotki:
Widok z tarasu(z góry wszystkie rośliny wydają się jeszcze mniejsze) oraz ostatnie kwitnące jeszcze tulipany-pierwsza fotka to Biedronkowe (jak cudownie pachniały przed deszczem gdy je pieliłam)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p

Post »

Moja uparta magnolia :evil: Jeszcze jeden sezon i wymienię ją chyba na azalię by było proporcjonalnie :roll:
Powstaje również nowa rabatka dla cann oraz mieczyków(w tym roku).
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Darla Świetna ta nowo powstająca rabatka. Trochę mnie martwi Twoja glicynia/ nie chce być złym prorokiem, ale już powinna wypuścić listki, u mojej niebawem przekwitną kwiatki które ocalały. Może zaryzykuj ciachnij sekatorem kawałeczek czy ona żywa.Twoje roślinki dawno posadzone , skończył mi się limit za tydzień Ci pokażę zdjęcia.Piękne te zdjęcia z tarasu. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Świetne roślinki Darlo :)
A rabata zapowiada się bardzo ciekawie :wink:
Miłego dnia