W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tamka
50p
50p
Od: 13 sty 2008, o 14:43

Post »

Danusiu kotek idzie luzem, cwaniak z niego mocny bo tak kombinuje aby być pomiędzy psami w razie draki :lol:
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Takie piękne są Wasze koty. Ja już w innym temacie pisałam, że miałam kotkę Filomenkę, która niestety zginęła. Uwielbiam koty i chciałabym się jakimś opiekować, ale rodzice nie chcą się zgodzić. Zazdroszczę Wam :)
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zwracam się o pomoc i dobrą radę!!!!!!!!!
Mam kotkę(pers) ma trzy lata, do niedawna była bezproblemową kotką!Teraz tak od ok ponad miesiąca zaczęła obsikiwać różne rzeczy w domu.Najczęściej są to kurtki,torebki ,plecak leżące na szafce w przedpokoju.Zdarzyło się jej nasikać na łóżko!Zdarza się jej to coraz częściej,w tym tygodniu trzy razy.Kotka nie wychodzi na dwór,jest jedynym kotem w domu.Jest zdrowa, nigdy nie miała kociąt,jest niewysterylizowana.W domu są same dorosłe osoby.Co może być powodem takiego zachowania???
Awatar użytkownika
Casaa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 sie 2008, o 18:14
Kontakt:

Post »

Może problemy z pęcherzem i nie trzyma moczu :roll:
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Nie to raczej nie. Pęcherz ma w porządku,podsikiwane są rzeczy które "wychodzą" na dwór,raz zdarzyło się na łózko.Udało mi się raz zaobserwować! Ona leniwie wskakuje na niską szafkę w przedpokoju na której ktoś coś położy ugniata łapkami i sika.Poza tymi wybrykami normalnie korzysta z kuwety.
Awatar użytkownika
Caro
100p
100p
Od: 17 wrz 2008, o 14:44

Post »

Moja Filomena jak była młodziutka też miała takie coś - sikała na kanapę, chociaż korzystała też z kuwety. Najpierw zakładaliśmy na kanapę folię, niby żeby nie czuła swojego zapachu, ale ona i tak wchodziła na tą folię i sikała. Potem kupiliśmy takie coś w spray'u co niby ma odstraszający zapach. Sikała jeszcze trochę, ale już coraz rzadziej i w końcu przestała. Też nie wiem z czego to się jej wzięło, może po prostu tak już czasem niektórym kotom się zdarza. Najważniejsze, że przeszło :)
Awatar użytkownika
kocurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2008, o 11:57

Post »

mój kocur tak robi, pomimo, że kastrowany. Pomaga solidny opiernicz, ścierą przez ogon* - i - koniecznie - spacerki.

* Brzmi brutalnie, ale tak nie wygląda, mój kot wie za co, i dlaczego (nie pytajcie mnie, jakim cudem).
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Spacerki???
Mieszkam w bloku gdzie jest dużo psów.Ich właściciele puszczają ja psy luzem,często sami wydają psu komendę "kota" .Boję się że któryś dopadnie kicie.Karcona słownie jest za każdym razem, wie że żle robi. Potem przez jakiś czas schodzi z drogi nawet na głaskanie nie przyjdzie.A za kilka dni i tak zostawi swój "ślad".
Ścierą ją???
Słyszałam że koty są złośliwe!!!
Może ściera pomoże!!!
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Gruba też tak robiła, jak jej się rujka zbliżała :) obsikiwała rzeczy, które "wychodziły na dwór". Tak jakby chciała wysłać komunikat "hej chłopaki, tu jestem" :lol: . Po sterylce sikała już tylko na buty mojego męża, ale to już czysta złośliwość i zemsta :wink:

a propos. Ten środek, który tak wychwalałam na poprzednich stronach, co to miał niwelować zapachy... niweluje... na 4 dni. Po czterech dniach zapach "wychodzi".
Vitopar zamówiliśmy przez sklep internetowy - już 2 tygodnie nic nie czuć :) Może dlatego, że to środek specjalistyczny do usuwania zapachów ze schronisk, domów opieki, szpitali etc etc
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Przemknęło mi przez myśl że te wybryki obsikiwania to zapowiedz rójki.Tak myślę, mamy prawie listopad to do rójki chyba jeszcze pare miesięcy??? Poprzednia zaczęła się jakoś w lutym i z przerwami trwała do maja-czerwca.Chyba że to nie jest żadna reguła że róje u kotek zaczynają się w luty-marzec???
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

ja tak nie w temacie - właśnie mój M. wczoraj powiedział, ze chciałby kociaka...
WRESZCIE!!!
jesteśmy z Krakowa, poszukujemy kotka
mamy psa i dzieciaka :) więc musi być wyrozumiały dla nich....
ma ktoś coś dla nas...?
najlepiej kocura, który jest przymilny (charakterne już miałam i mój M. woli wersję łagodną kota :) )
Anka
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

BEATA55555 pisze:Przemknęło mi przez myśl że te wybryki obsikiwania to zapowiedz rójki.Tak myślę, mamy prawie listopad to do rójki chyba jeszcze pare miesięcy??? Poprzednia zaczęła się jakoś w lutym i z przerwami trwała do maja-czerwca.Chyba że to nie jest żadna reguła że róje u kotek zaczynają się w luty-marzec???
Grubej pora roku w ogóle nie przeszkadzała :lol: Marcowała się na okrągło, średnio co dwa miesiące. Sąsiedzi myśleli, że ukrywam w domu dziecko :?

aconitum jeśli nikt się nie odezwie polecam forum tematyczne, dział adopcje :)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p

Post »

Bardzo dziękuję za pomoc!!!
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Abudabi pisze: aconitum jeśli nikt się nie odezwie polecam forum tematyczne, dział adopcje :)
szukamy wszędzie :)

Obrazek
Anka
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

spodobał nam się taki - trzymajcie kciuki za finalizacje ..
Obrazek
Anka
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”