W.o... Kotach 4cz. (07.2008 - 12.2010)
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zwracam się o pomoc i dobrą radę!!!!!!!!!
Mam kotkę(pers) ma trzy lata, do niedawna była bezproblemową kotką!Teraz tak od ok ponad miesiąca zaczęła obsikiwać różne rzeczy w domu.Najczęściej są to kurtki,torebki ,plecak leżące na szafce w przedpokoju.Zdarzyło się jej nasikać na łóżko!Zdarza się jej to coraz częściej,w tym tygodniu trzy razy.Kotka nie wychodzi na dwór,jest jedynym kotem w domu.Jest zdrowa, nigdy nie miała kociąt,jest niewysterylizowana.W domu są same dorosłe osoby.Co może być powodem takiego zachowania???
Mam kotkę(pers) ma trzy lata, do niedawna była bezproblemową kotką!Teraz tak od ok ponad miesiąca zaczęła obsikiwać różne rzeczy w domu.Najczęściej są to kurtki,torebki ,plecak leżące na szafce w przedpokoju.Zdarzyło się jej nasikać na łóżko!Zdarza się jej to coraz częściej,w tym tygodniu trzy razy.Kotka nie wychodzi na dwór,jest jedynym kotem w domu.Jest zdrowa, nigdy nie miała kociąt,jest niewysterylizowana.W domu są same dorosłe osoby.Co może być powodem takiego zachowania???
- BEATA55555
- 200p
Moja Filomena jak była młodziutka też miała takie coś - sikała na kanapę, chociaż korzystała też z kuwety. Najpierw zakładaliśmy na kanapę folię, niby żeby nie czuła swojego zapachu, ale ona i tak wchodziła na tą folię i sikała. Potem kupiliśmy takie coś w spray'u co niby ma odstraszający zapach. Sikała jeszcze trochę, ale już coraz rzadziej i w końcu przestała. Też nie wiem z czego to się jej wzięło, może po prostu tak już czasem niektórym kotom się zdarza. Najważniejsze, że przeszło 

- BEATA55555
- 200p
Spacerki???
Mieszkam w bloku gdzie jest dużo psów.Ich właściciele puszczają ja psy luzem,często sami wydają psu komendę "kota" .Boję się że któryś dopadnie kicie.Karcona słownie jest za każdym razem, wie że żle robi. Potem przez jakiś czas schodzi z drogi nawet na głaskanie nie przyjdzie.A za kilka dni i tak zostawi swój "ślad".
Ścierą ją???
Słyszałam że koty są złośliwe!!!
Może ściera pomoże!!!
Mieszkam w bloku gdzie jest dużo psów.Ich właściciele puszczają ja psy luzem,często sami wydają psu komendę "kota" .Boję się że któryś dopadnie kicie.Karcona słownie jest za każdym razem, wie że żle robi. Potem przez jakiś czas schodzi z drogi nawet na głaskanie nie przyjdzie.A za kilka dni i tak zostawi swój "ślad".
Ścierą ją???
Słyszałam że koty są złośliwe!!!
Może ściera pomoże!!!
Gruba też tak robiła, jak jej się rujka zbliżała
obsikiwała rzeczy, które "wychodziły na dwór". Tak jakby chciała wysłać komunikat "hej chłopaki, tu jestem"
. Po sterylce sikała już tylko na buty mojego męża, ale to już czysta złośliwość i zemsta
a propos. Ten środek, który tak wychwalałam na poprzednich stronach, co to miał niwelować zapachy... niweluje... na 4 dni. Po czterech dniach zapach "wychodzi".
Vitopar zamówiliśmy przez sklep internetowy - już 2 tygodnie nic nie czuć
Może dlatego, że to środek specjalistyczny do usuwania zapachów ze schronisk, domów opieki, szpitali etc etc

a propos. Ten środek, który tak wychwalałam na poprzednich stronach, co to miał niwelować zapachy... niweluje... na 4 dni. Po czterech dniach zapach "wychodzi".
Vitopar zamówiliśmy przez sklep internetowy - już 2 tygodnie nic nie czuć

Pozdrawiam - Justyna
- BEATA55555
- 200p
- aconitum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
ja tak nie w temacie - właśnie mój M. wczoraj powiedział, ze chciałby kociaka...
WRESZCIE!!!
jesteśmy z Krakowa, poszukujemy kotka
mamy psa i dzieciaka
więc musi być wyrozumiały dla nich....
ma ktoś coś dla nas...?
najlepiej kocura, który jest przymilny (charakterne już miałam i mój M. woli wersję łagodną kota
)
WRESZCIE!!!
jesteśmy z Krakowa, poszukujemy kotka
mamy psa i dzieciaka

ma ktoś coś dla nas...?
najlepiej kocura, który jest przymilny (charakterne już miałam i mój M. woli wersję łagodną kota

Anka
Grubej pora roku w ogóle nie przeszkadzałaBEATA55555 pisze:Przemknęło mi przez myśl że te wybryki obsikiwania to zapowiedz rójki.Tak myślę, mamy prawie listopad to do rójki chyba jeszcze pare miesięcy??? Poprzednia zaczęła się jakoś w lutym i z przerwami trwała do maja-czerwca.Chyba że to nie jest żadna reguła że róje u kotek zaczynają się w luty-marzec???

aconitum jeśli nikt się nie odezwie polecam forum tematyczne, dział adopcje

Pozdrawiam - Justyna
- BEATA55555
- 200p